Adama
Vinasa Rompak

Ministrul Tabără a semnat „Declaraţia de cooperare” cu omologul său german, Helmut Brunner

Publicat: 17 noiembrie 2011 - 09:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, s-a întâlnit, miercuri 16 noiembrie, cu Helmut Brunner, ministrul pentru alimentaţie, agricultură şi păduri din landul Bavaria, Germania.

Cu această ocazie, cei doi oficiali au semnat Declaraţia comună privind cooperarea între Ministerul Român al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi Ministerul de Stat Bavarez pentru Alimentaţie, Agricultură şi Păduri.

Cele două state vor continua colaborarea în domeniul PAC după 2013
Potrivit acestei declaraţii, cele două părţi vor continua colaborarea în domeniul dezvoltării Politicii Agricole Comune după 2013, în domeniul schimbului de experţi şi practicanţi, dezvoltarea de proiecte comune în domeniul creşterii animalelor, în special în ceea ce priveşte creşterea bovinelor, suinelor şi ovinelor.

De asemenea, cele două state vor continua cooperarea în ceea ce priveşte dezvoltarea de proiecte în domeniul energiilor regenerative în mediu rural şi siguranţa şi îmbunătăţirea calităţii alimentelor.

Ce alte teme de discuţie au fost abordate în cadrul întâlnirii?
În cadrul întâlnirii organizată între delegaţia MADR şi cea bavareză, conduse de cei doi miniştri, au fost abordate mai multe teme de discuţie precum colaborarea în domeniul cercetării şi în domeniul materialului genetic. Reprezentanţii ministerului german au fost, de asemenea, interesaţi de legislaţia românească în domeniul achiziţiei şi arendării terenurilor pentru cetăţenii străini şi de sectorul producţiei de biomasă.

Alte subiecte dicutate cu această ocazie au fost reforma PAC, Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR), plăţile directe acordate fermierilor, structura fermelor din România.

Vizualizat: 1239 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

UE a decis continuarea ajutorului pentru persoanele defavorizate, în 2012 - 2013

UE a decis continuarea ajutorului pentru persoanele defavorizate, în 2012 - 2013

Statele membre UE au decis luni, la Bruxelles, prelungirea cu încă doi ani, pentru 2012 şi 2013, a Programului european de distribuire a produselor alimentare către persoanele cele mai defavorizate (PEAD), finanţat din fonduri europene.

Pescarii din Delta Dunării îşi trasmit nemulţumirile la Parlamentul European

Pescarii din Delta Dunării îşi trasmit nemulţumirile la Parlamentul European

Pescarii din Delta Dunării vor condiţii de desfăşurare a activităţii similare cu cele ale pescarilor din delta Ebrului (Spania), astfel încât săptămâna viitoare vor transmite la Parlamentul European un memoriu cu nemulţumirile lor.

Noua legislaţie UE limitează utilizarea aditivilor alimentari autorizaţi

Noua legislaţie UE limitează utilizarea aditivilor alimentari autorizaţi

Conform noii legislaţii europene, printre produsele alimentare care nu vor mai conține aditivi alimentari vor fi pâinea, iaurtul nearomatizat, untul, compotul, pastele făinoase și mierea.

CE ar putea aproba o nouă sesiune pe „Instalarea tinerilor fermieri”, din 28 noiembrie

CE ar putea aproba o nouă sesiune pe „Instalarea tinerilor fermieri”, din 28 noiembrie

O nouă sesiune pe măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri” va fi deschisă în 28 noiembrie 2011, dacă solicitarea României privind modificarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2011 va fi aprobată de Comisia Europeană, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Tabără a prezentat stadiul agriculturii româneşti, la Bruxelles

Tabără a prezentat stadiul agriculturii româneşti, la Bruxelles

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, a participat în perioada 7-8 noiembrie 2011, la Bruxelles, la o dezbatere găzduită de Parlamentul European (PE) privind pachetul legislativ referitor la Politica Agricolă Comună (PAC) 2014-2020. 

Viorel Matei: Din experienţă, nu negociaţi în genunchi cu UE capitolul Agricultură

Viorel Matei: Din experienţă, nu negociaţi în genunchi cu UE capitolul Agricultură

Prezent la reuniunea „Asociaţiile Profesionale şi Grupuri de Producători – soluţie pentru o agricultură durabilă”, care a avut loc la Chişinău, în perioada 4-6 noiembrie, la invitaţia Federaţiei Naţionale a Fermierilor din Moldova – FNFM şi a Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Viorel Matei, preşedintele FNPAR, a ţinut să le transmită fermierilor moldoveni câteva sugestii cu privire la plăţile pe hectar, sector în care şi agricutorii noştri au întâmpinat dificultăţi.

Bulgaria şi România susţin egalizarea subvenţiilor agricole din anul 2014

Bulgaria şi România susţin egalizarea subvenţiilor agricole din anul 2014

Bulgaria şi România insistă asupra egalizării plăţilor directe pentru fermierii din aceste state cu media europeană , iar acest fapt să aibă loc la începutul anului 2014 şi nu în 2016, a declarat ministrul bulgar al agriculturii Miroslav Naidenov.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii