Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Conferinţa DG AGRI - dezbateri privind provocările noii Politici Agricole Comune

Publicat: 10 decembrie 2012 - 16:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Peste 250 de experţi în comunicare, beneficiari de fonduri europene şi jurnalişti din statele membre UE au participat la conferinţa "CAP@50: Communication network event", organizată la Bruxelles de Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene (DG AGRI).

Într-un moment în care Politica Agricolă Comună (PAC) se află în centrul negocierilor privind bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020, Conferinţa a debutat cu o sesiune de dezbateri privind provocările noii Politici Agricole Comune.

Alături de comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, au fost invitaţi şi preşedintele COPA - Gerd Sonnleitner, reprezentantul sindicatelor agricultorilor europeni, Tony Long - director WWF European Policy Office, Joris Baecke - preşedinte CEJA (Consiliul European al Tinerilor Fermieri) şi Aurélie Trouvé - AgroSup Dijon - Centrul pentru Economie, Sociologie şi Economie Aplicată a zonelor rurale (CESAER).
,,PAC reprezintă legătura dintre o lume din ce în ce mai urbanizată şi un sector agricol strategic. Acesta este motivul pentru care am propus un nou parteneriat între Europa şi fermieri bazat pe o nouă Politică Agricolă Comună, începând cu 2014. (...) Agricultura este strâns asociată cu provocările cu care se confruntă în prezent societatea, provocarea alimentară fiind cea mai importantă. De asemenea, mai avem provocarea legată de resursele naturale, care trebuie utilizate cu respect şi într-o manieră responsabilă de generaţiilor viitoare. În cele din urmă, există provocarea pe care o reprezintă zonele rurale şi necesitatea de a menţine continuitatea sectorului agricol în aceste domenii, o nevoie vitală pentru economiile rurale, rădăcinile noastre şi a patrimoniul nostru. Europa are nevoie de fermierii săi, iar fermierii au nevoie de sprijinul Europei”, a declarat Dacian Cioloş.

Dezbaterile vor fi urmate de vizitarea expoziţiei 'PAC @ 50'. Ulterior, participanţii vor vota pentru desemnarea celui mai bun proiect de comunicare a PAC din cele 12 nominalizări la cele patru categorii, respectiv ,,comunicare pentru public', 'comunicare inovativă', 'comunicarea pentru beneficiari' şi 'comunicare pentru acţiuni cofinaţate din fonduri europene', România aflându-se cu un proiect printre nominalizaţi. sursa: Agerpres

Vizualizat: 986 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii