Adama
Vinasa Rompak

Ministrul Laszlo Borbely a participat la Consiliul de Mediu al UE

Publicat: 20 decembrie 2011 - 10:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a participat luni, 19 decembrie, la Bruxelles, la Consiliul de Mediu, ce reuneşte miniştrii mediului din Statele Membre ale Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, în prima parte a reuniunii, Preşedinţia poloneză a prezentat câte un raport privind progresele înregistrate în perioada în care deţine această funcţie (semestrul II 2011) în ceea ce priveşte negocierea a trei proiecte de acte normative, respectiv: propunerea de Regulament privind exportul şi importul de produse chimice periculoase (reformare), propunerea de Directivă de modificare a Directivei 1999/32/CE privind reducerea conţinutului de sulf din anumiţi combustibili marini şi propunerea de Directivă privind controlul pericolelor de accidente majore care implică substanţele periculoase (SEVESO III).

Referitor la proiectul de Directivă de modificare a Directivei 1999/32/CE privind reducerea conţinutului de sulf din anumiţi combustibili marini, ministrul László Borbély a precizat că „nu trebuie neglijat impactul şi consecinţele economice ale unei astfel de propuneri asupra transportului maritim, rafinăriilor şi industriei maritime, în general. De asemenea, trebuie avut în vedere şi un posibil transfer modal către alte tipuri de transport, pentru România fiind esenţial totodată ca extinderea acoperirii geografice a zonelor de control a emisiilor de dioxid de sulf şi la alte zone marine să se facă numai pe baza procedurilor şi deciziilor Organizaţiei Internaţionale Maritime”.

De asemenea, Preşedinţia poloneză a supus adoptării proiectul de Concluzii ale Consiliului privind Strategia UE în domeniul biodiversităţii pentru 2020: Către punerea în aplicare.

Intervenţiile reprezentanţilor statelor membre s-au referit, în principal, la aspecte rămase încă neagreate, respectiv rolul viitorului Regulament LIFE+, precum şi al procesului de reformare a Politicii Agricole Comune în perspectiva viitorului cadru financiar multianual 2014-2020 în ceea ce priveşte finanţarea biodiversităţii.

La sfârşitul dezbaterilor, Comisia Europeană a menţionat că va da o declaraţie prin care va sublinia necesitatea de a continua discuţiile pentru stabilirea de măsuri şi acţiuni mai ambiţioase în ceea ce priveşte eficienţa utilizării resurselor.

Întâlniri bilaterale cu omologii din Danemarca şi Suedia
În marja Consiliului, ministrul român al mediului a avut întâlniri bilaterale cu ministrul mediului din Suedia şi cu ministrul schimbărilor climatice din Danemarca.

Pe agenda discuţiilor cu omologul din Suedia s-au aflat subiecte referitoare la intensificarea colaborării în domeniul schimbărilor climatice şi protecţiei mediului (managementul deşeurilor miniere, în particular extracţia şi valorificarea unor metale preţioase din aceste deşeuri, depoluarea siturilor contaminate, utilizarea biomasei în asigurarea încălzirii rezidenţiale etc).

În ceea ce priveşte discuţiile cu omologul danez, acestea au vizat priorităţile pe care Danemarca, în calitate de stat care va deţine Preşedinţia UE în primul semestru al anului 2012, le va avea în domeniul schimbărilor climatice şi prezentarea poziţiei României în acest domeniu.

Vizualizat: 1606 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CE a renunţat la reducerea cotelor de calcan şi şprot pentru România şi Bulgaria

CE a renunţat la reducerea cotelor de calcan şi şprot pentru România şi Bulgaria

Comisia Europeană a retras joi, 16 decembrie, propunerea vizând reducerea cotelor pentru calcan şi şprot pescuit în Marea Neagră de România şi Bulgaria în 2012 şi a decis păstrarea vechilor cote, a declarat ministrul bulgar al Agriculturii, Miroslav Naydenov, la sfârşitul reuniunii miniştrilor europeni ai Agriculturii.

Parlamentul European a adoptat noi reguli de etichetare a sucurilor de fructe

Parlamentul European a adoptat noi reguli de etichetare a sucurilor de fructe

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat noi reguli de etichetare în cazul sucurilor de fructe şi al nectarurilor, în vederea eliminării confuziilor privind ingredientele acestora.

România va putea primi până la 95% finanţare europeană pentru proiectele de dezvoltare rurală

România va putea primi până la 95% finanţare europeană pentru proiectele de dezvoltare rurală

Uniunea Europeană va putea finanţa până la 95% din proiectele de dezvoltare rurală din Grecia, Irlanda, Portugalia, Letonia şi România, conform unei rezoluţii adoptate marţi, 13 decembrie, de Parlamentul European reunit în sesiune plenară la Strasbourg.

Parlamentul European măreşte co-finanţarea acordată proiectelor de dezvoltare regională cu 10 procente

Parlamentul European măreşte co-finanţarea acordată proiectelor de dezvoltare regională cu 10 procente

Parlamentul European a votat în ședința plenară de ieri, 01 decembrie 2011, acordarea unui ajutor suplimentar pentru proiectele de dezvoltare regională finanţate din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi Fondul Social European (FSE). Pe lista statelor care vor beneficia de noua măsură UE se află şi România, alături de Ungaria, Letonia, Portugalia, Grecia şi Irlanda.

Comisia de agricultură a PE propune etichetarea alimentelor cu două date de expirare: una comercială şi alta de consum

Comisia de agricultură a PE propune etichetarea alimentelor cu două date de expirare: una comercială şi alta de consum

Comisia pentru agricultură a Parlamentului European a făcut apel la măsuri urgente pentru a reduce la jumătate risipa alimentară în UE până în 2025 şi pentru a îmbunătăţi accesul cetăţenilor europeni defavorizaţi la alimente, una dintre recomandări fiind introducerea etichetării cu două date de expirare, una comercială şi alta de consum.

Parlamentul European propune acţiuni internaţionale pentru salvarea rezervelor de peşte

Parlamentul European propune acţiuni internaţionale pentru salvarea rezervelor de peşte

Potrivit unei rezoluţii votate joi, 17 noiembrie a.c., de către Parlamentul European, UE trebuie să promoveze acţiunea internaţională pentru lupta împotriva pescuitului ilegal, inclusiv prin intensificarea inspecţiilor pe mare, închiderea pieţelor produselor maritime ilegale şi impunerea de sancţiuni asupra statelor care neglijează aceste obligaţii.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii