Adama
Vinasa Rompak

ANSVSA: De la 1 ianuarie 2012 este interzisă comercializarea ouălor marcate cu cifra 3

Publicat: 14 decembrie 2011 - 14:10
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu data de 1 ianuarie, România alături de toate celelalte state membre ale Uniunii Europene nu vor mai putea comercializa ouăle marcate cu cifra trei. Această cifră semnifică modalitatea de creştere a găinilor ouătoare în cuşti neîmbunătăţite, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Cheţan-Roatiş.

„CE a interzis de la 1 ianuarie 2012 creşterea găinilor în baterii convenţionale, iar România alături de toate celelalte state membre, nu vor mai putea comercializa de la această dată ouăle marcate cu cifra trei. Autoritatea Veterinară va întări controalele astfel încât piaţa românescă să nu fie invadată de cantităţi mari de stocuri de ouă din ţările membre, stocuri pe care nu le vom mai putea desface după 1 ianuarie 2012”, a precizat Roatiş.

În România, doar două exploataţii riscă să fie închise
Potrivit acestuia, în România situaţia este sub control deoarece industria avicolă românească a înţeles, încă din anii trecuţi, că trebuie să investească pentru a face faţă normelor europene. La ora actuală România deţine 29 de exploataţii care se află în situaţia de a nu corespunde normelor europene în privinţa creşterii păsărilor, deşi 18 dintre acestea au anunţat că se vor alinia până la finele lui 2011. De asemenea, alte 9 exploataţii comerciale vor face investiţiile pentru a respecta normele europene până la finele lunii iulie 2012, în situaţia de a fi închise aflându-se doar două exploataţii.

Preşedintele ANSVSA a precizat că toate cantităţile de ouă marcate cu cifra trei, din producţie proprie, care nu vor fi comercializate până la finele anului, vor putea fi trimise şi utilizate în industria alimentară.

gaini_ouatoare_b

Circa 6-7% din efectivele de găini ouătoare sunt crescute în baterii
Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) consideră că la ora actuală în sistemul avicol sunt respectate standardele europene de creştere pentru mai mult de 93% din efectivele totale de 5 milioane de găini ouătoare, şi doar 6-7 procente din efective mai sunt crescute în baterii.

În sectorul avicol din România s-au investit din 2007 şi până în prezent între 150 şi 200 de milioane de euro pentru schimbarea cuştilor pentru găinile ouătoare, în conformitate cu normele europene.

În prezent, în ţara nostră există circa 150-200 de producători de ouă, dintre care 35 mari, ce realizează 85% din producţie. Producţia anuală de ouă se ridică la circa 1,36 de miliarde bucăţi. UCPR estimează valoarea pieţei avicole din România la peste un miliard de euro în 2011.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 5620 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ANSVSA:  Au început verificările specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor de iarnă

ANSVSA: Au început verificările specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor de iarnă

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a demarat, la nivel naţional, verificările în perioada premergătoare Sărbătorilor de iarnă.

INS: Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne în luna octombrie 2011

INS: Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne în luna octombrie 2011

În luna octombrie 2011, faţă de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a ramas constat la bovine, iar la porcine, ovine şi caprine şi păsări a crescut; greutatea lor în carcasă a scăzut la bovine, iar la porcine, ovine şi  caprine şi păsări a crescut.

Tabără: Măsurile de bunăstare la porci şi păsări vor fi susţinute prin PNDR

Tabără: Măsurile de bunăstare la porci şi păsări vor fi susţinute prin PNDR

Sprijinul financiar pentru bunăstarea la porci şi păsări, plătit din bugetul de stat, va fi acordat, de anul viitor, prin PNDR (Programul Naţional de Dezvoltare Rurală), din fonduri europene, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, în 11 octombrie a.c., la întâlnirea cu membrii Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor.

Crescătorii de păsări din România, susţinuţi să intre în Asociaţia Producătorilor Europeni de Ouă

Crescătorii de păsări din România, susţinuţi să intre în Asociaţia Producătorilor Europeni de Ouă

Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) ar putea deveni membră a organizaţiilor europene din sectorul ouălor după ce Luca Monaldi, directorul executiv al Monaldi Group, trust ce deţine Agrimon, cel mai mare producător de ouă din România, a fost ales recent vicepreşedinte al Asociaţiei Producătorilor Europeni de Ouă (EEPA), organizaţie ce reuneşte cei mai mari producători de produse lichide din ouă şi praf de ouă din UE, informează UCPR.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Abimelec Cotcodac
|
12. 15, 2011. Thursday 19:18

Aoleu ce gogoasa! Facuta cu aluat la care s-au folosit oua stantate cu 3, banuiesc. Acuma sa cred eu, om serios ca de la 1 ianuarie or sa dispara toate ouale aduse din Polonia si Bulgaria de la gaini crescute chinuit, si ca toti isi vor modifica bateriile si vor avea grija de gaini ca de bebelusi, zau asa... Nu e mai simplu sa schimbe 3 cu 2 la masina de stantat? Dureaza 3 secunde. La pariu?

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii