KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Cioloş solicită guvernelor asumarea responsabilităţii pentru ajutoarele acordate persoanelor defavorizate din UE

Publicat: 04 octombrie 2011 - 10:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, s-a declarat „consternat de blocajul privind dosarul” ajutoarelor alimentare europene pentru cei mai săraci cetăţeni ai UE şi a solicitat guvernelor „să-şi asume responsabilităţile faţă de milioanele de persoane defavorizate care aşteaptă decizia lor înainte de perioada iernii”.

„Banii sunt disponibili şi ar putea fi deblocaţi dacă ajungem la un acord politic”, a precizat comisarul român.

O nouă propunere a CE
Comisia Europeană a prezentat luni o soluţie de compromis miniştrilor europeni ai muncii şi afacerilor sociale, reuniţi la Luxemburg.

În acest sens, Comisia a elaborat o nouă propunere, „pentru a impulsiona un acord politic şi pentru a autoriza continuarea Programului European de Ajutorare pentru Persoanele Defavorizate/PEAD/ în 2012 şi 2013”, a precizat executivul european într-un comunicat.

La rândul său, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, Laszlo Andor, şi-a exprimat speranţa că noua propunere va putea să-i convingă pe „recalcitranţi” şi astfel „se vor evita reducerile drastice în resursele organizaţiilor care furnizează ajutor alimentar persoanelor defavorizate”.

Reduceri de fonduri, de la 480 la 113,5 milioane de euro
Acest program, de care beneficiază circa 18 milioane de persoane, ar putea suferi o scădere de fonduri de la 480 de milioane de euro în acest an la 113,5 milioane de euro în 2012, din cauza unei hotărâri a Curţii Europene de Justiţie.

Curtea a constatat că programul a suferit modificări de-a lungul anilor, pentru că excedentele agricole care-l alimentau practic au dispărut, ajungându-se în situaţia de a fi înlocuite în ultimii ani de achiziţii masive de produse alimentare, finanţate de Politica Agricolă Comună (PAC).
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1955 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Acord comercial: Cisiordania şi Gaza vor exporta spre UE produse agricole şi produse din peşte

Acord comercial: Cisiordania şi Gaza vor exporta spre UE produse agricole şi produse din peşte

Parlamentul European a aprobat un acord comercial care va contribui la stimularea economiei palestiniene, permiţând, cel mai târziu de la începutul lui 2012, Cisiordaniei şi Fâşiei Gaza să exporte direct spre UE produse agricole şi din peşte, se arată într-un comunicat al legislativului european, adunat în sesiune plenară la Strasbourg.

Cioloş susţine subvenţionarea băncilor de alimente

Cioloş susţine subvenţionarea băncilor de alimente

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, susţine menţinerea subvenţiilor europene pentru băncile de alimente destinate celor mai defavorizaţi dintre cetăţenii Uniunii Europene, solicitând statelor membre să pună capăt blocajului existent.

Cioloş: 4,5 miliarde euro, pentru cercetare şi inovaţie în agricultură

Cioloş: 4,5 miliarde euro, pentru cercetare şi inovaţie în agricultură

Fonduri de 4,5 mld. euro au fost alocate la nivel european cercetării şi inovării în agricultură, iar o propunere legislativă în acest sens va fi prezentată de CE în 12 octombrie 2011, a declarat, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

Ce păţeşte un hoţ...

Ce păţeşte un hoţ...
Un hoţ intră într-o casă şi începe să fure. Detalii