Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Parlamentul European solicită îmbunătăţirea condiţiilor de transport al animalelor

Publicat: 13 decembrie 2012 - 09:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Condiţii mai bune pentru transportul animalelor şi o durată de maxim opt ore a traseului până la abator, sunt solicitările adresate de Parlamentul European, UE.

Cu 555 de voturi pentru, 56 contra şi 34 de abţineri, eurodeputaţii au adoptat o rezoluţie ce solicită condiţii mai bune de transport pentru animale şi sancţiuni mai stricte împotriva celor care încalcă normele. Din ce în ce mai multe animale sunt transportate în UE în condiţii ce rămân precare, a afirmat Parlamentul European.

“Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a reduce suferinţa acestor animale. Apelul nostru în favoarea unor măsuri ce vizează reducerea timpului de transport pentru animale, mai exact acţiuni concrete pentru limitarea la opt ore a transportului animalelor spre abatoare, dovedeşte că suntem interesaţi de bunăstarea acestora”, a declarat raportorul textului, conservatorul polonez Janusz Wojciechowski.

Numărul de animale transportate pe teritoriul UE a crescut semnificativ în perioada 2005-2009, cu 70 la sută în cazul porcilor. O treime din aceste transporturi au durat opt ore sau mai mult. În vederea rezolvării problemelor persistente legate de bunăstarea animalelor în timpul transporturilor, legislaţia existentă în toate statele membre trebuie 'implementată într-o manieră adecvată şi uniformă', subliniază rezoluţia.

În acest sens, vor fi necesare mai multe inspecţii pe teren, iar sancţiunile naţionale împotriva contravenienţilor ar trebui armonizate şi înăsprite. De asemenea, ar trebui avute în vedere măsuri care să vizeze reducerea la opt ore a timpului de transport al animalelor spre abator cu “excepţii având la bază argumente geografice şi ştiinţifice pentru anumite specii”. sursa: Agerpres

Vizualizat: 1417 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!