Adama
Agreena
AGRICOVER

Comisia Europeană susţine limitarea voluntară a producţiei de lapte

Publicat: 14 martie 2016 - 20:23
Comenteaza   | Video   | Print | Trimite unui prieten

Comisia Europeană este dispusă să autorizeze temporar cota voluntară de lapte cerută de fermierii din mai multe state membre UE, ca măsură de a contracara preţurile scăzute care au afectat industria lactatelor, a anunţat, pe 14 martie 2016, comisarul european pentru Agricultură Phil Hogan.

Planul de urgenţă, în valoare de 500 milioane de euro, anunţat în luna septembrie 2015 nu a fost suficient pentru a-i ajuta pe agricultorii europeni care se confruntă cu o scădere a preţurilor la carnea de porc şi lapte. La sosirea sa la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor europeni ai Agriculturii, comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, s-a angajat să „prezinte un nou pachet de măsuri semnificative”, notează AFP, citată de Agerpres. Au existat o sută de propuneri de noi măsuri, a subliniat ministrul olandez al Agriculturii, Martijn van Dam, a cărui ţară asigură, în prezent, preşedinţia rotativă a UE.

Franţa, prima putere agricolă europeană, susţine că a reuşit să pună la punct o poziţie comună în jurul unor măsuri destinate „să stabilizeze şi ulterior să reducă” producţia de lapte.

Sunt pregătit să propun aplicarea unor astfel de reguli, a declarat Phil Hogan în faţa miniştrilor europeni ai Agriculturii, deschizând calea pentru o măsură care permite operatorilor din sectorul laptelui să se înţeleagă, pe bază voluntară, cu privire la reducerea temporară a producţiei. Modalităţile complete ale acestei măsuri ar urma să fie finalizate de Comisie şi sper că vom fi în măsură să le comunicăm statelor membre în scurt timp, a adăugat Hogan. O asemenea măsură ar putea să se lovească însă de opoziţia Irlandei, Suediei şi Danemarcei, care şi-au majorat producţia de lapte, precum şi de cea a Marii Britanii, ostile măsurilor de intervenţie pe piaţă.

VIDEO: Ministrul Agriculturii Achim Irimescu explică modul în care măsura de limitare voluntară a producţiei de lapte i-ar putea ajuta pe fermierii români.

O altă măsură anunţată de Hogan, destinată să îi protejeze pe fermieri de scăderea preţurilor, vizează majorarea nivelului stocurilor pentru laptele praf până la 218.000 tone, respectiv de unt, până la 100.000 de tone.

tutun-mai-scump-ca-laptele, protest fermieri francezi_b

Foto de la protestul fermierilor francezi din iulie 2015: "1 ţigaretă - 37 cenţi, 1 litru de lapte - 29 cenţi"

De asemenea, Spania a insistat pentru o revizuire a preţurilor de în sectorul fructelor şi legumelor. Alte propuneri ale statelor membre vizează acordarea de credite la export, o idee care nu a fost exclusă de Executivul comunitar. Cu toate acestea, Comisia a avertizat deja că nu are intenţia să accepte noi cheltuieli finanţate de noi fonduri şi că are reticenţe în a utiliza „rezerva de criză europeană”, deoarece aceştia sunt banii fermierilor, mai notează Agerpres.

Vizualizat: 1597 | Video Video | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

Citeste si:

Fermierii au improvizat o fermă de vaci chiar lângă clădirea din Bruxelles unde s-au întâlnit miniștrii agriculturii!

Fermierii au improvizat o fermă de vaci chiar lângă clădirea din Bruxelles unde s-au întâlnit miniștrii agriculturii!

O fermă cu văcuțe a fost instalată temporar de către Federația Valonă a Agriculturii (FWA) și Uniunea Fermierilor Belgieni, direct pe asfalt, pe binecunoscuta arteră Rue de la Loi, între zona Schuman și parcul Cinquantenaire din Bruxelles, în Cartierul european.

Criză pe piața lactatelor europene. Este nevoie de un plafon!

Criză pe piața lactatelor europene. Este nevoie de un plafon!

Discuțiile la nivel european despre depășirea crizei pe piața produselor lactate sunt tot mai numeroase. Ministrul german al agriculturii, Christian Schmidt, este de partea colegului său, ministrul francez al agriculturii, Stephane Le Foll, în această problematică.

„Mulţumiţi-i lui Merkel!” De ce rămân fermierii fără bani?

„Mulţumiţi-i lui Merkel!” De ce rămân fermierii fără bani?

Producătorii români de lapte nu mai pot spera la un pachet suplimentar de ajutor din partea Comisiei Europene! Vor rămâne cu cât au primit anul acesta, undeva în jur de 8 milioane de euro. Vecinii noștri, cum e Polonia, au cerut deja ca ajutorul să fie acordat şi în 2016.

Alte articole in aceasta categorie

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

07 iunie 2024 - 14:25

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile și se stabilește cuantumul unitar al plății către beneficiarii intervențiilor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic și ecoscheme a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 523/2024.

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

06 iunie 2024 - 15:25

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia prelungirii campaniei de primire a cererilor pentru plata subvențiilor agricole până la data de 12 iunie 2024.

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

06 iunie 2024 - 09:05

Au crescut subvențiile APIA pentru 2023! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va plăti fermierilor, crescătorilor de animale o sumă suplimentară pentru anumite subvenții APIA aferente anului 2023. Sunt scheme de plată la care li s-au transferat sume rămase neutilizate pentru alte subvenții. Agroinfo vă pune la dispoziție lista oficială a subvențiilor APIA pentru care veți primi diferența dintre cuantumul inițial și cel final.

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

06 iunie 2024 - 07:31

A crescut subvenția APIA la oi și capre! Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 5 iunie 2024, că a transferat suma de un milion de euro către PD 24 – Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine, pentru asigurarea unui cuantum cât mai apropiat de cel unitar planificat în Planul Național Strategic 2023-2027 pentru anul 2023. 

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

05 iunie 2024 - 18:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că un număr de 484 de proiecte eligibile fără finanțare ale tinerilor fermieri din zona montană și non montană vor beneficia de finanțare în urma suplimentării bugetului aferent sub-măsurii 6.1 cu valoarea de 20,84 milioane EURO.

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

05 iunie 2024 - 17:39

Peste 44 milioane de euro au fost rambursate de către Comisia Europeană, anunță acum Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Suma reprezintă plățile directe pe hectar și cap animal achitate fermierilor, crescătorilor de animale pentru anul 2023.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată! Un interviu cu Daniel Grosz, director tehnic Bayer Crop Science România pe zona de vest.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În autobuz

În autobuz
O taxatoare se apropie într-un autobuz de un tip: Detalii