Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Cioloş: Noua PAC este prima reformă co-decisă între Parlamentul European şi Consiliul de miniştri

Publicat: 30 iunie 2013 - 19:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Noua Politică Agricolă Comună (PAC) reprezintă prima reformă co-decisă între Parlamentul European (PE) şi Consiliul de miniştri, a declarat Dacian Cioloş, comisarul european pentru Agricultură.

„Când am preluat mandatul de comisar european, am promis că o să vin cu o reformă a Politicii Agricole Comune care să ţină cont de realităţile din Uniunea Europeană şi care, cel puţin din perpectiva celor 27 de state membre, în curând chiar 28, necesită anumite schimbări. Din primăvara acestui an, după ce Parlamentul European şi-a votat mandatul de negociere, au început reuniunile tripartite. Peste 50 de reuniuni tripartite au avut loc, în care au fost analizate toate cele patru regulamente europene care vizau PAC. Vorbim despre prima reformă a PAC co-decisă între Parlamentul European şi Consiliul de miniştri. Prima dată când Parlamentul European este implicat direct ca şi co-decident al noii Politici Agricole Comune”, a afirmat Cioloş.

Potrivit comisarului european, printre subiectele cele mai discutate în timpul negocierilor pentru noua PAC au fost cel referitor la convergenţa plăţilor directe, în care s-a venit cu propunerea de mişcare bugetară chiar şi în interiorul fiecărui stat-membru. „Am ajuns la un acord susţinut de toţi miniştri agriculturii, iar în Parlamentul European la o primă discuţie, am constatat cu plăcută surpriză o susţinere destul de largă din partea mai multor grupuri politice la adresa PAC. Am pornit cu o reformă ambiţioasă, mai mult decât mă aşteptam ca rezultat final, dar ideile de bază au fost acceptate, fără excepţie. Discuţiile s-au purtat în jurul conţinutului, pentru ca aplicarea să ţină cont de specificitatea fiecărei ţări. Subiectul cel mai discutat a fost convergenţa plăţilor directe, în care s-a venit cu propunerea de mişcare bugetară în funcţie de nevoile fiecărui stat. În condiţiile în care bugetul PAC rămânea constant, am reuşit să menţinem acest buget cu o mică reducere, de sub 10%”, a explicat Dacian Cioloş.

În data de 26 iunie, negociatorii Uniunii Europene (UE) au anunţat că au căzut de acord asupra unor modificări substanţiale ale Politicii Agricole Comune (PAC), fixând regulile care guvernează repartizarea unor subvenţii anuale în valoare de 50 de miliarde de euro pentru perioada 2014-2020. sursa: Agerpres

Vizualizat: 719 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Întâmplare...

Întâmplare...
Un tip vine acasă de la serviciu şi observă cu stupoare că în gura dobermanului său era iepuraşul vecinilor. Detalii