Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PE: Reforma PAC trebuie să susţină biodiversitatea

Publicat: 22 aprilie 2012 - 21:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Reforma politicii agricole a Uniunii Europene trebuie să susţină biodiversitatea, iar conservarea şi refacerea ecosistemelor afectate trebuie să devină o prioritate politică centrală, relevă o rezoluţie adoptată recent la Strasbourg, de Parlamentul European.

Documentul arată că, întrucât Uniunea Europeană nu a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul global privind biodiversitatea pentru 2010, conservarea biodiversităţii ar trebui acum să fie integrată cu prioritate în politici europene-cheie. Deputaţii europeni subliniază faptul că studii recente au arătat o pierdere constantă a biodiversităţii în Uniunea Europeană, fapt care duce la costuri economice devastatoare pentru societate, costuri care până acum nu au fost suficient luate în calcul nici în politicile economice, nici în alte politici ale UE.

Rezoluţia PE, adoptată cu 414 voturi pentru, 55 împotrivă şi 64 abţineri, este o urmare la Strategia privind biodiversitatea în perspectiva 2020, aşa cum a fost prevăzută de Comisia Europeană în mai 2011. „Tot ce ne oferă natura, precum apa curată, aerul curat, solurile fertile, hrana nu sunt numai cruciale pentru viaţa omului, ci reprezintă, în acelaşi timp, o valoare economică imensă. Conform estimărilor economiştilor, pierdem anual 3% din PIB prin pierderea biodiversităţii. Acest fapt costă Uniunea Europeană 450 miliarde euro anual. În comparaţie cu aceste cifre, investirea sumei de 5,8 miliarde euro anual pentru Natura 2000 este o afacere!”, a declarat raportorul PE în acest dosar, Gerben-Jan Gerbrandy (ALDE).

Deputaţii europeni subliniază faptul că politica agricolă comună (PAC) este un instrument nu numai pentru producţia de hrană şi dezvoltare rurală, ci şi pentru conservarea biodiversităţii şi faptul că măsurile pentru protecţia mediului incluse în PAC „nu au reuşit până acum să oprească declinul general al biodiversităţii”.
Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2240 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

SoilXplorer, sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului

SoilXplorer, sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului

SoilXplorer este un sistem inovator care permite fermierilor să exploreze şi să descopere întregul potenţial al solurilor lor. Sistemul conţine un senzor care, paradoxal, nu ia contact cu solul, dar care, prin electromagnetism, măsoară conductivitatea solului la patru adâncimi diferite: 0-25cm, 15-60cm, 55-95cm, 85-115cm.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Agronomul

Agronomul
Într-un troleibuz. Ultima staţie. Detalii