Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Comisia Europeană propune noi orientări pentru acvacultură și protecția naturii

Publicat: 06 decembrie 2012 - 15:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia Europeană publică noi orientări pentru o mai bună înțelegere a modului în care pot fi desfășurate activități de acvacultură în cadrul Natura 2000, rețeaua europeană de zone naturale protejate. 

Printr-un comunicat CE informează că orientările explică modalitatea cea mai bună de a se garanta compatibilitatea activităților legate de acvacultură cu legislația UE privind natura și, în special, cu dispozițiile referitoare la Natura 2000.
„Un instrument util pentru o mai bună înțelegere între agenții economici, autoritățile publice, administratorii siturilor și organismele care se ocupă de conservarea naturii. Documentul va permite acestor entități să elaboreze proiecte sustenabile în domeniul acvaculturii care să îndeplinească obiectivele lor de producție, respectând în același timp valorile ecologice ale zonelor Natura 2000” a descris documentul Janez Potočnik, comisarul european pentru mediu.

Şi comisarul european pentru afaceri maritime și pescuit Maria Damanaki consideră că „acvacultura joacă un rol important în UE în ceea ce privește accesul la resursele alimentare și este necesar să se utilizeze potențialul acesteia pentru a contribui la dezvoltarea durabilă, securitatea alimentară, creșterea economică și ocuparea forței de muncă. La fel ca oricare dintre numeroșii utilizatori ai apelor noastre, acvacultura din UE trebuie să se dezvolte în mod durabil din punct de vedere ecologic, iar acest document ar trebui să contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv”.

Orientările („Orientări privind acvacultura și Natura 2000 - Activități de acvacultură sustenabile în contextul rețelei Natura 2000”) prezintă contextul de politică al dezvoltării acvaculturii și al conservării biodiversității în Europa. Orientările examinează potențialul impact al principalelor sistemele de acvacultură asupra naturii și a vieții sălbatice, concentrându-se în special asupra metodelor și instrumentelor pentru a le evalua din perspectiva obiectivelor de conservare a siturilor.

Vizualizat: 1927 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Găini străine

Găini străine
Un ardelean, la piaţă: Detalii