Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

CE: Cum putem utiliza fosforul și care sunt posibilitățile de reciclare?

Publicat: 09 iulie 2013 - 10:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia Europeană lansează o consultare privind modalitățile de utilizare a fosforului într-un mod mai sustenabil, dar şi posibilităţile de reciclare ale ascestuia. 

Fosforul este folosit pe scară largă în agricultură și constituie un component esențial al îngrășămintelor și al hranei pentru animale, însă este o resursă fără înlocuitori. Rezervele disponibile sunt limitate, prețurile sunt volatile, iar în prezent fosforul este în mare parte risipit, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare în ceea ce privește costul și disponibilitatea sa în viitor, atât în UE, cât și în întreaga lume.

„În prezent noi risipim această resursă prețioasă și creăm un poluant. Printr-o utilizare mai eficientă vom reduce impactul acestuia asupra mediului și vom ameliora securitatea aprovizionării. De asemenea, putem crea noi oportunități de afaceri în sectorul reciclării”, a declarat Janez Potočnik, comisarul pentru mediu.

În acest context, consultarea lansează întrebarea cu privire la modul în care se poate asigura că rezervele vor continua să fie disponibile pentru generațiile viitoare și în care se pot reduce la minimum efectele adverse pe care fosforul le poate avea asupra mediului. 

Comunicarea CE nu a fost elaborată în perspectiva unei legislații specifice privind fosforul, dar invită instituțiile europene și toate părțile interesate să își exprime punctele de vedere în legătură cu acest subiect. Parlamentul European, Consiliul și celelalte instituții europene, cetățenii, autoritățile publice, ONG-urile și întreprinderile sunt invitate să transmită punctele lor de vedere până la 1 decembrie 2013. În cursul anului 2014, Comisia va analiza contribuțiile primite, iar rezultatele obținute vor fi integrate în cadrul politicilor relevante, de la politica agricolă la politica privind apa și deșeurile, până la măsurile legate de materiile prime.

Vizualizat: 1948 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Întâmplare...

Întâmplare...
Un tip vine acasă de la serviciu şi observă cu stupoare că în gura dobermanului său era iepuraşul vecinilor. Detalii