KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Agricultura „în haine noi” - Parlamentul European

Publicat: 30 mai 2011 - 18:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia de Agricultură a Parlamentului European a decis că Politica Agricolă Comună trebuie să fie orientată către siguranța alimentară, protejarea mediului, crearea de locuri de muncă și furnizarea de energie regenerabilă. 

În acest sens Comisia pentru Agricultura a PE intenţionează să influenţeze legislaţia care urmează a fi adoptată în privința reformei și modernizării sectorului agricol al UE. „Acesta este un semnal adresat Comisarului Cioloș că noua direcție a Politicii Agricole Comune (PAC) post-2013 este cea stabilită de Parlamentul European, iar Comisia Europeană va trebui să facă propunerile legislative în acest sens”, a declarat Albert Dess, raportorul pentru rezoluția Comisiei pentru agricultură, scrie capital.ro.

Deputații europeni vor ca plățile directe către fermieri să fie mai solid legate de „măsuri ecologice” (emisii scazute de dioxid de carbon, captura emisiilor GHG, consum redus de energie etc), iar ajutorul financiar să fie acordat pe baze mai juste.

În prezent, noile state membre primesc un sprijin financiar mai mic decât vechile state membre, dar deputații europeni vor ca toate statele membre să primească un procent minim din media plăților UE în agricultură.
Comisia de agricultură a salutat de asemenea introducerea unui sistem pentru plățile directe per fermier, așa cum a propus Comisia Europeană, susţinând de asemenea ca mărimea fermei, locurile de muncă generate precum și gradul de protecție a mediului să fie criterii importante.

Camera deputaţilor

O altă propunere a deputaţilor europeni face referire la evitarea deturnării banilor publici susţinând rezervarea unor plăți directe pentru „fermierii activi”, adică pentru cei care folosesc pământul pentru producție. Combaterea speculațiilor în cazul produselor agricole este esențială pentru a reduce volatilitatea extremă a prețurilor și pentru a garanta o stabilitate sporită fermierilor.
Europarlamentarii propun un sistem de raportare la nivel mondial a stocurilor agricole destinate siguranței alimentare.

În situația apariției unei crize, fie din pricina fluctuațiilor de preț, fie din cauza altor factori, o finanțare specială din bugetul general al UE ar trebui să devină disponibilă pentru asigurarea unui răspuns rapid.


Vizualizat: 2551 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

Prășitoarea STEKETEE s-a descurcat de minune în demo la ferma Emiliana West ROM (jud. Timiș). În video vedeți imagini cu cea de a doua prasila în cultura de soia în sistem ecologic. Steketee IC-Light este tehnologia de recunoaștere a rândurilor, iar EC-Steer este cadrul care ghidează întreaga prășitoare pentru o precizie de până la 2cm de rândul de plante.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii