Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Agricultura „în haine noi” - Parlamentul European

Publicat: 30 mai 2011 - 18:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia de Agricultură a Parlamentului European a decis că Politica Agricolă Comună trebuie să fie orientată către siguranța alimentară, protejarea mediului, crearea de locuri de muncă și furnizarea de energie regenerabilă. 

În acest sens Comisia pentru Agricultura a PE intenţionează să influenţeze legislaţia care urmează a fi adoptată în privința reformei și modernizării sectorului agricol al UE. „Acesta este un semnal adresat Comisarului Cioloș că noua direcție a Politicii Agricole Comune (PAC) post-2013 este cea stabilită de Parlamentul European, iar Comisia Europeană va trebui să facă propunerile legislative în acest sens”, a declarat Albert Dess, raportorul pentru rezoluția Comisiei pentru agricultură, scrie capital.ro.

Deputații europeni vor ca plățile directe către fermieri să fie mai solid legate de „măsuri ecologice” (emisii scazute de dioxid de carbon, captura emisiilor GHG, consum redus de energie etc), iar ajutorul financiar să fie acordat pe baze mai juste.

În prezent, noile state membre primesc un sprijin financiar mai mic decât vechile state membre, dar deputații europeni vor ca toate statele membre să primească un procent minim din media plăților UE în agricultură.
Comisia de agricultură a salutat de asemenea introducerea unui sistem pentru plățile directe per fermier, așa cum a propus Comisia Europeană, susţinând de asemenea ca mărimea fermei, locurile de muncă generate precum și gradul de protecție a mediului să fie criterii importante.

Camera deputaţilor

O altă propunere a deputaţilor europeni face referire la evitarea deturnării banilor publici susţinând rezervarea unor plăți directe pentru „fermierii activi”, adică pentru cei care folosesc pământul pentru producție. Combaterea speculațiilor în cazul produselor agricole este esențială pentru a reduce volatilitatea extremă a prețurilor și pentru a garanta o stabilitate sporită fermierilor.
Europarlamentarii propun un sistem de raportare la nivel mondial a stocurilor agricole destinate siguranței alimentare.

În situația apariției unei crize, fie din pricina fluctuațiilor de preț, fie din cauza altor factori, o finanțare specială din bugetul general al UE ar trebui să devină disponibilă pentru asigurarea unui răspuns rapid.


Vizualizat: 2496 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Melodia asta-i HIT

Melodia asta-i HIT
- Cum ştii dacă o melodie este HIT în România? Detalii