Adama
Vinasa Rompak

Agricover, partener al unui lider european în consultanţă agricolă

Publicat: 02 septembrie 2009 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Grupul Agricover, unicul furnizor de soluţii complete pentru agricultură din România şi Danish Agricultural Advisory Service, unul dintre liderii pieţei europene de consultanţă pentru agricultură, s-au asociat înfiinţând o companie mixtă româno-daneză, AgroAdvice, care va oferi asistenţă fermierilor români pentru a-şi optimiza activitatea, a-şi creşte profitabilitatea şi a fi competitivi pe piaţa Uniunii Europene şi la nivel mondial.
Parteneriatul cuprinde atât compania mixtă de consultanţă pentru agricultură, deţinută în proporţii egale de către cei doi fondatori, cât şi o fundaţie pentru sprijinirea implementării proiectelor europene - Fundaţia Europeană pentru Dezvoltare Agricolă şi Rurală (FEDAR).


AgroAdvice: consultanţă tehnică şi financiară pentru fermieri 

AgroAdvice va furniza atât consultanţă tehnică de specialitate, cât şi financiară pentru fermele de pe teritoriul României, indiferent dacă acestea se află în proprietatea unor acţionari români sau aparţin unor investitori străini.

„Obiectivul va fi de a optimiza producţia agricolă, ţinând cont de condiţiile de piaţă şi de specificităţile legale şi financiare care privesc fiecare fermă în parte”, a explicat Ejnar Schultz, Deputy Managing Director DAAS.

Consultanţii AgroAdvice vor oferi consultanţă fermierilor pentru întregul ciclu agricol, cuprinzând inclusiv planificarea rotaţiei culturilor pe un termen de 3- 5 ani, realizarea tuturor activităţilor de întreţinere a culturilor, cele mai eficiente utilaje care trebuie folosite, sistemele de irigaţii, precum şi în ceea ce priveşte aspectele economice şi financiare ale managementului unei ferme.

AgroAdvice va avea inclusiv un centru de suport tehnic telefonic pentru evaluarea situaţiilor de urgenţă.


FEDAR: Fundaţie pentru sprijinirea implementării proiectelor europene

Parteneriatul dintre Grupul Agricover şi Danish Agricultural Advisory Service include şi înfiinţarea unei organizaţii non-profit, Fundaţia Europeană pentru Dezvoltare Agricolă şi Rurală (FEDAR), în care cele două companii sunt membrii fondatori.

Principalele scopuri ale FEDAR sunt dezvoltarea mediului rural din România şi, respectiv, sprijinirea  fermierilor în accesarea fondurilor europene şi implementarea proiectelor astfel finanţate, activităţile fundaţiei urmând a fi finanţate atât de către membrii fondatori, cât şi prin sponsorizări oferite de către diferite companii din domeniul agro-alimentar.

„Grupul Agricover are aproape 10 de activitate pe piaţa locală şi un model de business care ne permite să fim singurul furnizor de soluţii complete pentru agricultură din România.

Parteneriatul cu o organizaţie precum DAAS, care are o vastă experienţă la nivel european, creşte o dată în plus nivelul de expertiză pe care îl putem oferi fermierilor prin intermediul ambelor entităţi nou înfiinţate, iar acest lucru va contribui la dezvoltarea domeniului agricol în ansamblu”, a spus Jabbar Kanani, Presedintele Grupului Agricover.


Despre Agricover

Grupul Agricover este unicul furnizor de soluţii complete pentru agricultură din România, un integrator în circuitul produselor şi serviciilor din agricultură, deţinând poziţia de lider pe piaţa pachetelor tehnologice şi a serviciilor armonizate pentru agricultură.

Înfiinţată în anul 2000, prin fuziunea dintre SC Comcereal SA Buzău şi Ulvex SA Buzău, Agricover şi-a extins afacerile în domeniul agribusiness-ului, oferind în prezent soluţii integrate pentru fermieri.

Având aproximativ 800 de angajati, Grupul Agricover este structurat pe 6 divizii şi companii: Agricover Distribuţie, Agricover Cereale, Agricover Sămânţă, Agricover Silozuri, Agricover Logistică şi Agricover Credit.

Prin pachetele tehnologice, Agricover oferă clienţilor seminţele, îngrăşămintele şi produsele fitosanitare  necesare, în timp ce serviciile integrate oferite fermierilor includ consultanţă tehnică de specialitate, suport financiar, asigurarea recoltei, servicii logistice şi de siloz, precum şi sprijin în valorificarea culturilor.

Grupul Agricover acoperă întreg teritoriul României: 68 de reprezentanţi de vânzări şi achiziţii cu studii de specialitate, personal specializat în serviciile financiare oferite fermierilor, consultanţi şi specialişti de la instituţii renumite în domeniul agricol.

În ceea ce priveşte activitatea de preluare a cerealelor, aceasta se desfăşoară în 32 puncte de lucru, baze de recepţie şi silozuri, situate în 9 judeţe, compania dispunând de o capacitate totală de depozitare de cca. 700.000 tone şi ocupând astfel locul al doilea din punct de vedere al capacităţii de depozitare a cerealelor în România.


Despre Danish Agricultural Advisory Service (DAAS)

Danish Agricultural Advisory Service (DAAS) este cea mai mare organizaţie europeană de consultanţă pentru agricultură şi una dintre cele mai vechi entităţi de profil, a cărei  istorie  începe  în 1875.

DAAS este o organizaţie non-profit care reuneşte 36 de centre locale de consultanţă pentru agricultură şi un centru naţional, reţeaua aparţinând şi, în acelaşi timp, furnizând servicii de consultanţă tehnică şi financiară fermierilor din Danemarca.

DAAS cuprinde cca. 3.500 de specialişti şi, începând cu 1990, prin departamentul său internaţional, a desfăşurat proiecte de consultanţă pentru fermieri şi companii din Africa, Asia, America Latină, Rusia, Ţările Baltice, diferite state din Balcani şi Centrul Europei etc.


Vizualizat: 1122 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii