Prin noul PNDR 2014 – 2020, fermierii mici şi mijlocii vor avea la dispoziţie proiecte tip făcute de Ministerul Agriculturii, a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.
„Noul PNDR este un program mult simplificat faţă de PNDR 2007-2013. Introducem un sistem de achiziţii publice pentru privaţi, mult simplificat faţă de ceea ce a fost până acum şi încercăm să rezolvăm o problemă structurală pe care România o are în agricultură şi anume, odată cu creşterea exporturilor, vrem să nu mai exportăm materie primă ci produse procesate. În acest sens, unul dintre principiile PNDR este punctajul suplimentar pentru cei care integrează producţia. De asemenea, fermierii mici şi mijlocii vor avea proiecte tip la dispoziţie făcute de minister, ca să nu mai cheltuiască bani pe consultanţă”, a spus Daniel Constantin.
Potrivit acestuia, toate cele 14 măsuri din noul PNDR vor avea sesiuni continue de depuneri de proiecte, cu o evaluare lunară sau trimestrială. „O noutate pe noul PNDR este că vom avea sesiuni continue de depuneri de proiecte, pe toate cele 14 măsuri din program, cu o evaluare lunară sau trimestrială. De asemenea, vrem să mai rezolvăm şi infrastructura secundară de irigaţii, pentru că a reieşit, şi în urma consultărilor pe care le-am avut la minister, dar şi la toate deplasările prin ţară, că această sumă de 370 de milioane de euro pe care o avem pentru sistemul de irigaţii poate să rezolve problemele din sector”, a adăugat ministrul agriculturii.
Ministerul agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a transmis în data de 21 martie 2014 prima varianta a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020 către serviciile specializate ale Comisiei Europene, în vederea obţinerii unei opinii din partea experţilor europeni asupra conţinutului viitorului PNDR. sursa: Agerpres