Numărul de capete de porci sacrificate afectează preţurile din ţările europene. Comparativ cu săptămânile precedente, caracterizate prin scăderi ale preţurilor la carnea de porc, cotaţiile de pe piaţa germană, olandeză, daneză, belgiană şi austriacă rămân neschimbate.
În ceea ce priveşte pieţele franceză şi spaniolă cotaţiile au crescut, în timp ce pe piaţa suedeză prognoza pentru perioada viitoare arată o scădere, cu patru cenţi. În ceea ce priveşte piaţa britanică, specialiştii motivează corecţiile de pe piaţa cărnii de porc prin modificările de curs valutar.
Referitor la canităţile foarte scăzute de capete de porc disponibile pentru abatorizare în Spania, specialiştii de pe piaţa cărnii consideră că situaţia va rămâne la acest nivel până în perioada Paştelui. Pe piaţa iberică preţul a scăzut uşor, aceasta după ce s-a înregistrat o creştere săptămâna trecută.
Pe de altă parte, modificările de preţuri de pe piaţa franceză au fost cauzate exact de opusul situaţiei din Spania, adică a existat un număr mare de porci disponibili pentru sacrificare.
Un lucru este sigur, estimarea evoluţiei viitoare de pe piaţa cărnii de porc este greu de realizat. Cantitatea de animale vii disponibile pentru sacrificare va influenţa foarte mult preţul cărnii. Deocamdată, cantitatea de carne oferită pe piaţă este îndestulătoare, dar şi vânzările de pe piaţă sunt bune.
În concluzie, preţurile vor rămâne la un nivel relativ constant în următoarele săptămâni. Mai jos puteţi urmări estimările specialiştilor referitor la preţuri, pentru principalele pieţe din Europa.