Adama
Vinasa Rompak

Defrişările şi împădurirea terenurilor agricole, incluse în Strategia naţională de apărare a ţării

Publicat: 10 iunie 2015 - 11:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Problema defrișărilor ilegale ține de securitatea națională, a declarat Preşedintele României, Klaus Iohannis, la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), în 9 iunie a.c..

„(...) Am căzut cu toții de acord că problema defrișărilor ilegale ține de securitatea națională și că se impune s-o urmărim cu atenție la cel mai înalt nivel. CSAT a decis în acest sens ca Guvernul României să ia măsuri pentru schimbarea actualului cadru legislativ, astfel încât să existe o legislație coerentă, clară și riguroasă, care să nu mai permită perpetuarea acestui fenomen", a spus Klaus Iohannis, în conferinţa de presă de la finalul şedinţei CSAT din 9 iunie 2015, de la Palatul Cotroceni.

Potrivit preşedintelui, Strategia naţională de apărare a ţării trasează Ministerului Mediului,  împreună cu celelalte instituţii responsabile în domeniu, sarcina de a identifica terenurile agricole degradate ce pot fi împădurite.

"Totodată, Consiliul a hotărât ca Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, împreună cu celelalte instituţii responsabile în domeniu, să întreprindă măsurile necesare pentru identificarea terenurilor agricole degradate şi potenţial poluate, care pot face obiectul împăduririlor şi să stabilească măsuri complete pentru monitorizarea şi controlul activităţilor de amenajament, împădurire şi exploatare a fondului forestier, precum şi pentru stimularea producţiei interne de produse finite”, a adăugat Klaus Iohannis. 

Preşdintele Iohannis a mai spus că membrii CSAT au decis trimiterea Strategiei naţionale de apărare a ţării către Parlamentul României, pentru aprobarea acesteia în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Vizualizat: 1367 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

La Galaţi, anual lucrările de regenerare a pădurilor ocupă circa 500 hectare

La Galaţi, anual lucrările de regenerare a pădurilor ocupă circa 500 hectare

Regenerarea pădurilor este una din activităţile prioritare ale Direcţiei Silvice Galaţi. Extinderea suprafeţei pădurilor se face prin: regenerarea tuturor suprafeţelor de pădure de pe care s-a recoltat masă lemnoasă, împădurirea terenurilor fără vegetaţie forestieră, reconstrucţia ecologică a terenurilor afectate de fenomene de degradare, creearea de perdele forestiere etc.

Codul Silvic trebuie să rezolve paza pădurii!

Codul Silvic trebuie să rezolve paza pădurii!

Şi pădurarii gălăţeni au aşteptat de mult timp adoptarea Codului Silvic. În judeţul Galaţi, sunt peste 8.000 de hectare neasigurate cu pază.

În 2013, Romsilva a regenerat 15 mii de hectare de pădure

În 2013, Romsilva a regenerat 15 mii de hectare de pădure

În anul 2013, Programul de regenerare a pădurilor în fondul forestier proprietate publică a statului a prevăzut realizarea lucrării pe o suprafaţă de 14.840 hectare, din care 9.040 ha (61%) prin regenerări naturale şi 5.800 ha prin regenerări artificiale.

Se caută soluții pentru susținerea financiară a pădurilor în cadrul  PNDR 2014 - 2020

Se caută soluții pentru susținerea financiară a pădurilor în cadrul PNDR 2014 - 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) caută soluţii privind modalitățile de susținere și finanțare a fondului forestier din România. 

FAO: Suprafeţele împădurite au scăzut cu circa 5,3 milioane ha/an, în perioada 1999-2010

FAO: Suprafeţele împădurite au scăzut cu circa 5,3 milioane ha/an, în perioada 1999-2010

Suprafeţele împădurite continuă să scadă la scară mondială, cele mai mari despăduriri fiind înregistrate în America de Sud şi Africa, a anunţat vineri FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi agricultură), cu ocazia Zilei internaţionale a pădurilor.

Alte articole in aceasta categorie

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

10 decembrie 2024 - 19:30

"În această perioadă am intensificat controalele la nivel național datorită faptului că rolul Autorității Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor este acela de a se asigura că tot ce ajunge pe masa consumatorului sunt produse bune și sigure pentru consum. Spun acest lucru pentru că este important ca populația să achiziționeze produse autorizate și produse doar din unități autorizate și înregistrate sanitar-veterinar," a declarat astăzi Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

10 decembrie 2024 - 07:52

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început din 2 decembrie 2024 plățile finale aferente acestui an. Astfel, pe lista de plată se adaugă și subvențiile APIA care nu au fost incluse la avansul APIA. PD-08 - Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrășat, ecoschemă așteptată de crescătorii care au bifat-o pe cererea de plată.

Vești de la Bruxelles!

Vești de la Bruxelles!

09 decembrie 2024 - 18:28

Secretarul de stat Violeta Mușat a participat astăzi, 9 decembrie 2024, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles.

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

09 decembrie 2024 - 17:52

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial un proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1570/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor specifice dezvoltării rurale cuprinse în Planul strategic PAC 2023-2027. Regula nouă care trebuie respectate de fermierii, crescătorii de animale care vor să beneficieze și anul viitor de plățile APIA compensatorii.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii