Adama
Agreena
AGRICOVER

Cine este şi ce avere are Mircea Fechet, propus ministru al Agriculturii în Guvernul Ciucă!

Publicat: 29 octombrie 2021 - 19:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, lista miniştrilor care vor face parte din cabinetul pentru care urmează să ceară votul Parlamentului.

Fechet-Mircea_bPentru portofoliul Agriculturii este propus Mircea Fechet, în prezent deputat PNL de Bacău.

Potrivit propriului Curriculum Vitae de pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor, Mircea Fechet este născut în 1 iulie 1980 şi este la primul mandat de parlamentar.

Mircea Fechet se prezintă ca inginer diplomat, cu o diplomă obţinută, în 2004, de la Facultatea de Stiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.

În 2015 a absolvit şi Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative în cadrul Universităţii „George Bacovia” Bacău.

În perioada 2007-2008, a fost cursant al Școlii Europene „Ovidiu Șincai” (Consiliul Europei, Strasbourg, Franţa) şi în 2015 (15 februarie - 7 martie) a participat la programul „International Visitor Leadership Program”, derulat în mai multe oraşe din SUA (Washinghton, New York, Dallas, Salt Lake City).

De la salubrizare, achiziţii publice şi mediu la agricultură

Primul loc de muncă declarat de Mircea Fechet este de director SC Itela SRL, în intervalul septembrie 2005 - septembrie 2008.

În perioada septembrie 2008 - mai 2010 a ocupat poziţia de consilier pe fonduri europene în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Locală Bacău.

În intervalele mai 2010 - mai 2012 şi martie 2014 - februarie 2019, a fost director executiv adjunct la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Bacău, ocupându-se, în principal, de coordonarea implementării proiectului „Managementul integrat al deşeurilor din judeţul Bacău” finanţat prin POS - Mediu, Coordonarea procedurilor de achiziţie publică (fundamentarea Planului Anual al Achiziţiilor Publice, elaborarea documentaţiei de atribuire, transmiterea anunţurilor de intenţie, de participare şi de atribuire, comunicarea cu ofertanţii, intocmirea şi gestionarea dosarelor achiziţiilor publice)

În perioada mai 2012 - martie 2014, Fechet a fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

În perioada februarie - decembrie 2019, a fost auditor public extern la Autoritatea de Audit.

Din decembrie 2019 până în noiembrie 2020, Mircea Fechet a fost secretar de stat în Ministerul Mediului, resposabil cu coordonarea activităţii următoarelor structuri şi unităţi: Administraţia Fondului pentru Mediu, Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Direcţia Generală Deşeuri, Situri Contaminate şi Substanţe Periculoase, Direcţia Generală Evaluare Impact şi Controlul Poluării.

Între 5 noiembrie şi 23 decembrie 2020, Fechet a ocupat funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Tot din CV-ul lui Fechet reiese că, din februarie 2020 până în noiembrie 2020, acesta a fost reprezentant al României la Agenţia Europeană de Mediu (Copenhaga, Danemarca), participând la adoptarea programelor de lucru ale AEM, numirea Directorul executiv al Agenţiei şi la desemnarea membrilor Comitetului ştiinţific.

Din decembrie 2020, Fechet este vicelider al Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, vicepreşedinte al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, membru al Comisiei pentru afaceri europene şi membru al Comitetului Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare.

Ce avere are Mircea Fechet

Conform declaraţiei sale de avere din iunie 2021, Mircea Fechet deţine un imobil de 57 mp în Galaţi, achiziţionat în anul 2006, un apartament de 75,16 mp în Bacău, pe care îl deţine împreună cu soţia sa şi un beci de 15 mp, tot în Bacău.

De asemenea, Fechet deţine un autoturism marca Mercedes Benz B Class fabricat în anul 2017.

În iunie 2021, Fechet avea aproape 104.000 lei în conturi, dar şi un credit de 63.000 de lei, scadent anul acesta.

Pentru anul 2020, acesta a declarat venituri totale de aproape 359.000 lei, din trei surse: 4.171 lei de la Camera Deputaţilor, unde şi-a început mandatul în luna decembrie, 222.094 lei de la Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări şi 132.664 lei de la Ministerul Mediului , Apelor şi Pădurilor.

Sotia sa, Ioana Maria Fechet, a încasat, anul trecut, venituri de 17.365 de lei, din salariul de la Camera Deputaţilor.

Vizualizat: 2600 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ajutor de stat pentru micii fermieri APROBAT ACUM!

Ajutor de stat pentru micii fermieri APROBAT ACUM!

20 iulie 2024 - 08:54

Comisia Europeană aprobă suplimentarea bugetului și modificarea unei scheme de ajutor de stat din România pentru sprijinirea micilor fermieri, producători de tomate și usturoi, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Oficial! Subvenții APIA cap animal, hectar plătite ACUM!

Oficial! Subvenții APIA cap animal, hectar plătite ACUM!

20 iulie 2024 - 07:53

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 15 – 18.07.2024, plăți în suma totală de 60.916.552,77 lei (12.293.703,23 euro) din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), cofinanțare de la Bugetul Național (BN1), cofinantare din FEGA (BN2), Buget Național (BN) și Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI). 

Pășunați oi/capre, vaci, dar câștigați și bani serioși din pășune! Modificare ACUM la legea pășunilor!

Pășunați oi/capre, vaci, dar câștigați și bani serioși din pășune! Modificare ACUM la legea pășunilor!

19 iulie 2024 - 08:50

Crescătorii de animale pot câștiga bani din pășuni, pe lângă subvenția APIA pe hectarul de pășune, dacă utilizează pășunea în sistem dual. Adică, pentru pășunat animale, dar o parte pentru activități de producere a energiei electrice. Se modifică legea, Ministerul Agriculturii a postat joi, pe site-ul oficial, în dezbatere, un proiect de hotărâre de Guvern.

Fraudă uriașă din subvenții pentru sere fantomă!

Fraudă uriașă din subvenții pentru sere fantomă!

18 iulie 2024 - 20:52

Filiala din Bucureşti a Parchetului European (EPPO) a iniţiat săptămâna trecută o acţiune penală împotriva unei persoane acuzate că a obţinut ilegal aproape 2 milioane EUR din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR) spunând că vrea să construiască sere pentru căpşuni şi salată în comuna Bălanu din judeţul Giurgiu, informează un comunicat EPPO.

AFIR: Bani virați ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

AFIR: Bani virați ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

18 iulie 2024 - 19:09

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2024 beneficiarilor Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) 360,9 milioane de euro (360.890.428,72 €). Din valoarea achitată, 308,7 milioane reprezintă contribuția Comisiei Europene, iar diferența de 52,2 milioane de euro provine de la Bugetul Național.

Crescător de vaci: De doi ani merg pe pierdere chiar dacă vând vacile la export!

Crescător de vaci: De doi ani merg pe pierdere chiar dacă vând vacile la export!

18 iulie 2024 - 14:32

Un crescător de vaci din comuna Săulești, județul Gorj, vrea să renunțe la ferma de vaci. De doi ani merge în pierdere, spun crescătorul, chiar dacă vacile le vinde la export. Crescătorul a fost nevoit să caute forță de muncă tocmai în Nepal. Fermierul și-a deschis, în paralel, o altă afacere.

Decizie Guvern ASTĂZI: Listă subvenții majorate crescători animale, fermieri!

Decizie Guvern ASTĂZI: Listă subvenții majorate crescători animale, fermieri!

18 iulie 2024 - 14:16

În ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Fermierul Muscă: Avem producții record la hectar anul ăsta, deosebit de rentabile!

Fermierul Muscă: Avem producții record la hectar anul ăsta, deosebit de rentabile!

18 iulie 2024 - 13:00

Fermierul Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici Arad, a declarat astăzi că a obținut producții record la hectar anul acesta, rentabile, astfel încât și-a răsplătit angajații. Ziua de muncă în fermele conduse de Muscă este plătită cu 600 de lei.

Fabricată în România, recunoscută în Europa!

Fabricată în România, recunoscută în Europa!

17 iulie 2024 - 18:35

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, 2024/1966 (seria L), s-a publicat astăzi, 17 iulie 2024, REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2024/1966 AL COMISIEI din 16 iulie 2024 de înregistrare a unei denumiri în Registrul specialităților tradiționale garantate [„Sardeluță marinată” (STG)].

Decizie MADR ASTĂZI irigații!

Decizie MADR ASTĂZI irigații!

17 iulie 2024 - 15:26

În contextul dificultăților întâmpinate în asigurarea volumelor necesare de apă, ministrul agriculturii, Florin Barbu, a inițiat consultări cu toți actorii implicați, în urma cărora a rezultat decizia de a suplimenta debitele de apă, prelevate din acumularea complexă Stânca-Costești de pe râul Prut pentru amenajarea Albița Fălciu din județul Vaslui și din acumularea Siriu de pe râul Buzău pentru amenajarea AHC Câmpia Buzăului din județele Buzău și Prahova.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii