Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Cine este şi ce avere are Mircea Fechet, propus ministru al Agriculturii în Guvernul Ciucă!

Publicat: 29 octombrie 2021 - 19:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, lista miniştrilor care vor face parte din cabinetul pentru care urmează să ceară votul Parlamentului.

Fechet-Mircea_bPentru portofoliul Agriculturii este propus Mircea Fechet, în prezent deputat PNL de Bacău.

Potrivit propriului Curriculum Vitae de pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor, Mircea Fechet este născut în 1 iulie 1980 şi este la primul mandat de parlamentar.

Mircea Fechet se prezintă ca inginer diplomat, cu o diplomă obţinută, în 2004, de la Facultatea de Stiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.

În 2015 a absolvit şi Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative în cadrul Universităţii „George Bacovia” Bacău.

În perioada 2007-2008, a fost cursant al Școlii Europene „Ovidiu Șincai” (Consiliul Europei, Strasbourg, Franţa) şi în 2015 (15 februarie - 7 martie) a participat la programul „International Visitor Leadership Program”, derulat în mai multe oraşe din SUA (Washinghton, New York, Dallas, Salt Lake City).

De la salubrizare, achiziţii publice şi mediu la agricultură

Primul loc de muncă declarat de Mircea Fechet este de director SC Itela SRL, în intervalul septembrie 2005 - septembrie 2008.

În perioada septembrie 2008 - mai 2010 a ocupat poziţia de consilier pe fonduri europene în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Locală Bacău.

În intervalele mai 2010 - mai 2012 şi martie 2014 - februarie 2019, a fost director executiv adjunct la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Bacău, ocupându-se, în principal, de coordonarea implementării proiectului „Managementul integrat al deşeurilor din judeţul Bacău” finanţat prin POS - Mediu, Coordonarea procedurilor de achiziţie publică (fundamentarea Planului Anual al Achiziţiilor Publice, elaborarea documentaţiei de atribuire, transmiterea anunţurilor de intenţie, de participare şi de atribuire, comunicarea cu ofertanţii, intocmirea şi gestionarea dosarelor achiziţiilor publice)

În perioada mai 2012 - martie 2014, Fechet a fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

În perioada februarie - decembrie 2019, a fost auditor public extern la Autoritatea de Audit.

Din decembrie 2019 până în noiembrie 2020, Mircea Fechet a fost secretar de stat în Ministerul Mediului, resposabil cu coordonarea activităţii următoarelor structuri şi unităţi: Administraţia Fondului pentru Mediu, Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Direcţia Generală Deşeuri, Situri Contaminate şi Substanţe Periculoase, Direcţia Generală Evaluare Impact şi Controlul Poluării.

Între 5 noiembrie şi 23 decembrie 2020, Fechet a ocupat funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Tot din CV-ul lui Fechet reiese că, din februarie 2020 până în noiembrie 2020, acesta a fost reprezentant al României la Agenţia Europeană de Mediu (Copenhaga, Danemarca), participând la adoptarea programelor de lucru ale AEM, numirea Directorul executiv al Agenţiei şi la desemnarea membrilor Comitetului ştiinţific.

Din decembrie 2020, Fechet este vicelider al Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, vicepreşedinte al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, membru al Comisiei pentru afaceri europene şi membru al Comitetului Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare.

Ce avere are Mircea Fechet

Conform declaraţiei sale de avere din iunie 2021, Mircea Fechet deţine un imobil de 57 mp în Galaţi, achiziţionat în anul 2006, un apartament de 75,16 mp în Bacău, pe care îl deţine împreună cu soţia sa şi un beci de 15 mp, tot în Bacău.

De asemenea, Fechet deţine un autoturism marca Mercedes Benz B Class fabricat în anul 2017.

În iunie 2021, Fechet avea aproape 104.000 lei în conturi, dar şi un credit de 63.000 de lei, scadent anul acesta.

Pentru anul 2020, acesta a declarat venituri totale de aproape 359.000 lei, din trei surse: 4.171 lei de la Camera Deputaţilor, unde şi-a început mandatul în luna decembrie, 222.094 lei de la Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări şi 132.664 lei de la Ministerul Mediului , Apelor şi Pădurilor.

Sotia sa, Ioana Maria Fechet, a încasat, anul trecut, venituri de 17.365 de lei, din salariul de la Camera Deputaţilor.

Vizualizat: 1970 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie Guvern ASTĂZI plăți programul Tomata!

Decizie Guvern ASTĂZI plăți programul Tomata!

25 septembrie 2023 - 20:44

Guvernul a adoptat, luni, memorandumul pentru suplimentarea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament aprobate pe luna septembrie 2023 pentru Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Proiect de lege ADOPTAT ASTĂZI de Guvern!

Proiect de lege ADOPTAT ASTĂZI de Guvern!

25 septembrie 2023 - 18:48

Guvernul a adoptat, luni, proiectul de lege privind "oprirea risipei bugetare", combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Secretar de stat MADR Aurel Simion: Politica agricolă trebuie să fie atractivă pentru tineri!

Secretar de stat MADR Aurel Simion: Politica agricolă trebuie să fie atractivă pentru tineri!

25 septembrie 2023 - 17:55

Politica agricolă trebuie să devină atractivă din toate punctele de vedere pentru tineri, pentru că nu putem păstra zonele rurale populate și atractive dacă condițiile de trai diferă mult de zona urbană, a spus secretarul de stat Aurel Simion la conferința europeană Pâinea Păcii.

Video! Ministrul Barbu: Lansăm acest program în două săptămâni! Suma disponibilă 600 milioane euro!

Video! Ministrul Barbu: Lansăm acest program în două săptămâni! Suma disponibilă 600 milioane euro!

25 septembrie 2023 - 07:49

"Vom lansa în două săptămâni acest program cu o alocare de 600 milioane de euro," a anunțat ministrul agriculturii Florin Barbu, la sfârșitul săptămânii trecute, la Buzău.

Ministrul agriculturii: Împreună putem dezvolta zootehnia românească!

Ministrul agriculturii: Împreună putem dezvolta zootehnia românească!

25 septembrie 2023 - 06:59

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, a efectuat vineri, 22 septembrie 2023, o vizită de lucru la două ferme de reproducție suine și o fermă de creștere a puilor de carne pe așternut permanent, din județul Buzău, beneficiare ale celor două programe de sprijin derulate de MADR pentru activitatea de reproducție în sectorul suin și sectorul creșterii păsărilor.

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu oierii!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu oierii!

24 septembrie 2023 - 21:14

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu crescătorii de ovine la târgul Țurcana-Regina Munților, organizat de Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, condusă de oierul Dumitru Andreșoi.

Micii fermieri vor primi bani în plus!

Micii fermieri vor primi bani în plus!

24 septembrie 2023 - 20:30

Eurodeputatul Victor Negrescu a anunțat că petiția pentru micii fermieri și satele românești a fost aprobată de Parlamentul European.

APIA ACUM: Data la care încep plățile pe hectar și cap animal!

APIA ACUM: Data la care încep plățile pe hectar și cap animal!

24 septembrie 2023 - 18:55

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce clarificări importante cu privire la Controlul prin monitorizare (“checks by monitoring”) aplicat începând cu Campania 2023. APIA anunță totodată că plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal, aferente acestui an, începe la data de 16 octombrie 2023.

Oierul Dumitru Andreșoi își cumpără vapor!

Oierul Dumitru Andreșoi își cumpără vapor!

24 septembrie 2023 - 08:49

Crescătorul de ovine Dumitru Andreșoi, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, cunoscut drept oierul cu turma cea mai mare din România, a declarat, într-un scurt interviu acordat lui Ovidiu Ghinea, Agro TV, că-și cumpără vapor pentru export de ovine și bovine vii. Prețul navei este 5 milioane de dolari, a dezvăluit oierul.

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

22 septembrie 2023 - 06:58

Întrebarea a fost adresată pe un grup de oierit Facebook ciobanilor adevărați de către Paul Miron. "Cer un sfat ciobanilor adevărați. Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?"

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

De ce MEWI eVerde?

De ce MEWI eVerde?

'MEWI eVerde', este noul slogan pe care importatorul exclusiv al mărcilor FENDT şi Horsch pe piaţa românească l-a adoptat anul acesta, încercând astfel să-şi afirme identitatea şi ambiţiile privind aderarea la principiile agriculturii sustenabile. Interviu cu Leontin Coca, directorul de vânzări al companiei MEWI.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii