KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Cine este şi ce avere are Mircea Fechet, propus ministru al Agriculturii în Guvernul Ciucă!

Publicat: 29 octombrie 2021 - 19:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, lista miniştrilor care vor face parte din cabinetul pentru care urmează să ceară votul Parlamentului.

Fechet-Mircea_bPentru portofoliul Agriculturii este propus Mircea Fechet, în prezent deputat PNL de Bacău.

Potrivit propriului Curriculum Vitae de pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor, Mircea Fechet este născut în 1 iulie 1980 şi este la primul mandat de parlamentar.

Mircea Fechet se prezintă ca inginer diplomat, cu o diplomă obţinută, în 2004, de la Facultatea de Stiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.

În 2015 a absolvit şi Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative în cadrul Universităţii „George Bacovia” Bacău.

În perioada 2007-2008, a fost cursant al Școlii Europene „Ovidiu Șincai” (Consiliul Europei, Strasbourg, Franţa) şi în 2015 (15 februarie - 7 martie) a participat la programul „International Visitor Leadership Program”, derulat în mai multe oraşe din SUA (Washinghton, New York, Dallas, Salt Lake City).

De la salubrizare, achiziţii publice şi mediu la agricultură

Primul loc de muncă declarat de Mircea Fechet este de director SC Itela SRL, în intervalul septembrie 2005 - septembrie 2008.

În perioada septembrie 2008 - mai 2010 a ocupat poziţia de consilier pe fonduri europene în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Locală Bacău.

În intervalele mai 2010 - mai 2012 şi martie 2014 - februarie 2019, a fost director executiv adjunct la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Bacău, ocupându-se, în principal, de coordonarea implementării proiectului „Managementul integrat al deşeurilor din judeţul Bacău” finanţat prin POS - Mediu, Coordonarea procedurilor de achiziţie publică (fundamentarea Planului Anual al Achiziţiilor Publice, elaborarea documentaţiei de atribuire, transmiterea anunţurilor de intenţie, de participare şi de atribuire, comunicarea cu ofertanţii, intocmirea şi gestionarea dosarelor achiziţiilor publice)

În perioada mai 2012 - martie 2014, Fechet a fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

În perioada februarie - decembrie 2019, a fost auditor public extern la Autoritatea de Audit.

Din decembrie 2019 până în noiembrie 2020, Mircea Fechet a fost secretar de stat în Ministerul Mediului, resposabil cu coordonarea activităţii următoarelor structuri şi unităţi: Administraţia Fondului pentru Mediu, Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Direcţia Generală Deşeuri, Situri Contaminate şi Substanţe Periculoase, Direcţia Generală Evaluare Impact şi Controlul Poluării.

Între 5 noiembrie şi 23 decembrie 2020, Fechet a ocupat funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Tot din CV-ul lui Fechet reiese că, din februarie 2020 până în noiembrie 2020, acesta a fost reprezentant al României la Agenţia Europeană de Mediu (Copenhaga, Danemarca), participând la adoptarea programelor de lucru ale AEM, numirea Directorul executiv al Agenţiei şi la desemnarea membrilor Comitetului ştiinţific.

Din decembrie 2020, Fechet este vicelider al Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, vicepreşedinte al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, membru al Comisiei pentru afaceri europene şi membru al Comitetului Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare.

Ce avere are Mircea Fechet

Conform declaraţiei sale de avere din iunie 2021, Mircea Fechet deţine un imobil de 57 mp în Galaţi, achiziţionat în anul 2006, un apartament de 75,16 mp în Bacău, pe care îl deţine împreună cu soţia sa şi un beci de 15 mp, tot în Bacău.

De asemenea, Fechet deţine un autoturism marca Mercedes Benz B Class fabricat în anul 2017.

În iunie 2021, Fechet avea aproape 104.000 lei în conturi, dar şi un credit de 63.000 de lei, scadent anul acesta.

Pentru anul 2020, acesta a declarat venituri totale de aproape 359.000 lei, din trei surse: 4.171 lei de la Camera Deputaţilor, unde şi-a început mandatul în luna decembrie, 222.094 lei de la Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări şi 132.664 lei de la Ministerul Mediului , Apelor şi Pădurilor.

Sotia sa, Ioana Maria Fechet, a încasat, anul trecut, venituri de 17.365 de lei, din salariul de la Camera Deputaţilor.

Vizualizat: 1130 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

30 noiembrie 2021 - 09:46

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii că termenul limită pentru plata unor subvenții APIA pe hectar este 31 decembrie 2021. Până la această dată, fermierii care au solicitat aceste scheme de plată trebuie să depună la APIA actele doveditoare.

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2021 - 08:17

"Am suplimentat cu 200 milioane lei bugetul pentru subvenții, astfel încât sumele necesare sprijinului pentru motorină și pentru susținerea sectorului de ameliorare în zootehnie să fie asigurate", a anunțat ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu. 

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

30 noiembrie 2021 - 07:43

Potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, odată cu formarea noului Guvern s-a stabilit efectuarea mai multor vizite în teren pentru a afla cu exactitate nevoile din sectoarele de agricultură pe care România le are, dar mai ales pentru a fi conectați cu realitățile din teren. Șeful MADR a anunțat reluarea unui ajutor de care au beneficiat în anii trecuți fermierii români. 

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

30 noiembrie 2021 - 07:26

Ministerul Agriculturii a publicat pe 23 noiembrie 2021, în setul de acte ale Planului Național Strategic, tipurile de intervenții din sectorul apicol pentru perioada 2023-2027. Pentru ajutoarele din apicultură este alocat plafonul total de 28.742.348,7 euro.

Anunțul prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru fermieri!

Anunțul prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru fermieri!

29 noiembrie 2021 - 18:23

"Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor și agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc", a declarat astăzi premierul Nicolae Ionel Ciucă, după ce a făcut o vizită într-o fermă de păsări. 

APIA astăzi: Lista de plată cu crescătorii de ovine/caprine din fiecare județ!

APIA astăzi: Lista de plată cu crescătorii de ovine/caprine din fiecare județ!

29 noiembrie 2021 - 16:46

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a comunicat astăzi, 29 noiembrie 2021, că a transferat către conturile crescătorilor de ovine/caprine suma totală de 45.204.154,53 euro, reprezentînd plata avansului la sprijinul cuplat zootehnic achitat pentru speciile ovine și caprine, pentru acest an.

OFICIAL APIA ASTĂZI: Banii transferați în conturile crescătorilor de oi și capre!

OFICIAL APIA ASTĂZI: Banii transferați în conturile crescătorilor de oi și capre!

29 noiembrie 2021 - 13:35

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 29 noiembrie 2021, că a transferat către conturile crescătorilor de oi și/sau capre suma de 45,20 milioane de euro.

Comunicat APIA de ASTĂZI!

Comunicat APIA de ASTĂZI!

29 noiembrie 2021 - 13:17

Final de Campanie a plăților în avans pentru anul de cerere 2021! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2021. Din 2 decembrie 2021, APIA demarează plățile finale!

Rasa de câini crescută de un cioban, considerată cea mai eficientă pentru paza stânelor de oi!

Rasa de câini crescută de un cioban, considerată cea mai eficientă pentru paza stânelor de oi!

29 noiembrie 2021 - 09:06

„Câinele ciobănesc caucazian este un câine de munte, puternic, catalogat drept cea mai eficientă rasă pentru pază și apărare. Acesta are o neîncredere față de străini, de aceea este destul de greu pentru început să te apropii de un astfel de câine. În schimb, dacă devii stăpânul lui și îi câștigi încrederea, devine cel mai ascultător și docil prieten”, spune oierul Ion Leuntean, din Căușeni, Republica Moldova.

Date meteo de ASTĂZI: Lapoviță și ninsoare în această săptămână!

Date meteo de ASTĂZI: Lapoviță și ninsoare în această săptămână!

29 noiembrie 2021 - 08:24

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni, mai exact aproape întreaga lună decembrie.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Curtea Brăneană - ferma de vaci ultramoderna (robot de muls DeLaval, robot de remixat furaje)

Curtea Brăneană - ferma de vaci ultramoderna (robot de muls DeLaval, robot de remixat furaje)

La zece minute de mers pe jos de Castelul Bran, am descoprit o fermă ultramodernă, în care aproape toată treaba o fac roboţii DeLaval. Automatizarea a fost singura soluţie ca să nu renunţe la vacile de lapte, ne-a spus tănărul fermier Vlad Enescu.

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

Chelner...

Chelner...
Chelner ai picioare de broască? Detalii