Adama
Vinasa Rompak

ANUNŢ IMPORTANT pentru OIERI: TERMEN PRELUNGIT!

Publicat: 19 septembrie 2019 - 21:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O NOUĂ HOTĂRÂRE de GUVERN vine în SPRIJINUL OIERILOR ROMÂNI. Actul normativ a fost aprobat în şedinţa Guvernului din data de 19 septembrie 2019. Este vorba despre o Hotărâre ce modifică şi completează HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”.

Astfel, se prelungeşte perioada de depunere a cererilor pentru anul 2019, respectiv perioada în care se poate valorifica lâna, de la 30 septembrie a.c. până la data de 21 octombrie 2019, inclusiv. Depunerea documentelor justificative pentru obţinerea sprijinului financiar se poate realiza până la data de 1 noiembrie a.c.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis în anul 2019 se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale cu încadrarea în bugetul aprobat Direcţiilor pentru agricultura judeţene şi a municipiului Bucuresti pe anul 2019 cu aceasta destinaţie, din bugetul repartizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Valoarea sprijinului financiar acordat crescătorilor de ovine pentru anul 2019, reprezentand ajutor de minimis, este de 2 lei/kg lână comercializată.

Vizualizat: 3720 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

SUBVENȚIE DUBLĂ, ÎN ZADAR! DIN 852 DE OIERI DOAR 110 AU REUȘIT SĂ VÂNDĂ LÂNA!

SUBVENȚIE DUBLĂ, ÎN ZADAR! DIN 852 DE OIERI DOAR 110 AU REUȘIT SĂ VÂNDĂ LÂNA!

PARADOX DE ROMÂNIA. Subvenția pentru kilogramul de lână vândută s-a dublat. A crescut de la un leu la doi lei. Paradoxal, odată cu dublarea sumei scade vertiginos numărul oierilor care cer acest ajutor. De ce? Pentru că oierii nu au unde să vândă cu acte lâna. Centrele de colectare lână sunt puține, iar în ultimul timp unele dintre ele și-au închis ușile.

UNDE EXPORTĂM PIEILE ANIMALELOR DIN FERMELE ROMÂNEȘTI, LÂNA, COPITELE și COARNELE!

UNDE EXPORTĂM PIEILE ANIMALELOR DIN FERMELE ROMÂNEȘTI, LÂNA, COPITELE și COARNELE!

EXPORT DE SUBPRODUSE ANIMALE! Din fermele de animale, România trimite la export lâna oilor, a caprelor, piei de ovine, caprine și bovine, tratate sau netratate, coarne, copite, dar și intestine, produse din sânge, oase și chiar grăsimi topite, lapte sau produse din lapte care nu sunt destinate consumului uman. Lista țărilor care importă de la noi subproduse de origine animală este publicată de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pe pagina sa oficială.

ULTIMELE PREȚURI LA KILOGRAMUL DE LÂNĂ DE OAIE!

ULTIMELE PREȚURI LA KILOGRAMUL DE LÂNĂ DE OAIE!

LÂNA OILOR, VÂNDUTĂ PENTRU AJUTORUL DE MINIMIS! Crescătorii de ovine care vor să încaseze de la direcțiile agricole ajutorul de minimis pentru lână, trebuie să depună actele cu care demonstrează vânzarea lânii până la data de 1 noiembrie 2019 inclusiv. Cele mai recente prețuri la kilogramul de lână sunt anunțate de Direcția Județeană Agricolă Hunedoara.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii