Departamentul american pentru agricultură a dat publicităţii un raport semi-anual referitor la creşterea de capre şi oi. Conform raportului, la 1 iulie 2010 inventarul la aceste animale totaliza 6,90 milioane de capete.
Aceasta reprezintă o scădere de 2,1% faţă de situaţia din perioada similară a anului trecut. Numărul total al ovinelor înregistrate era de 3,37 milioane de capete, în scădere cu 3% faţă de perioada similară a anului trecut.
Scăderi au avut loc şi în ceea ce priveşte mieii destinaţi sacrificării. Astfel, mieii cu greutatea sub 65 de uncii (30 kilograme) au fost în număr de 1,58 milioane de capete, cu 1,3% mai puţin decât anul trecut. Mieii cântărind între 30 şi 38 de kilograme au fost cu 1,8% mai puţini, la 550.000 de capete, iar mieii între 38 şi 48 de kilograme erau în număr de 285 de capete, cu 1,7% mai puţini.
Pentru întreg anul în curs numărul total de miei estimat a fi disponibil pentru sacrificare va fi în jur de 3,67 milioane de capete, ceea ce ar reprezenta o scădere de 1,2% faţă de 2009. La capitolul capre de creştere, scăderea este de 1,6%, la 2,74 milioane de capete, iar în ceea ce priveşte caprele destinate sacrificării acestea erau în număr de 3,11 milioane de capete. Pentru iezi se estimează o producţie anuală de 1,95 milioane de capete.
Cresc exporturile la carnea de porc
Exporturile americane de carne de porc au crescut cu 22,9% faţă de anul trecut, cei mai importanţi clienţi fiind din Japonia şi Mexic. Aceste ţări au atras cu 43%, respectiv 30% mai multă carne faţă de iunie 2009. Creşterea este în mare parte artificială, anul trecut scăderea semnificativă s-a datorat gripei porcine.
În total, în iunie, 19% din producţia americană de carne de porc a fost exportată. Creşterile spectaculoase de exporturi vor fi înregistrate şi în următoarele luni. Importurile americane de carne de porc au crescut cu 13,1% în iunie 2010, Canada şi Danemarca au exportat mai multă carne de acest tip în America, carnea poloneză fiind în scădere.
Departamentul american pentru agricultură a stabilit că preţul mediu la carne de porc a fost de 89,78 dolari pentru suta de uncii, în scădere cu 85 de cenţi. La şuncă şi burtă au avut loc scăderi, o uncie de burtă fiind cotată la 1,40 dolari. La carcase, preţul a fost de 77,22 dolari / suta de uncii.