Importurile sud-coreene de carne de vită au crescut cu 21% faţă de anul trecut, respectiv cu 21.575 de tone, după primele şapte luni ajungându-se la un total de 146.244 de tone. Aceasta a însemnat vânzări mai bune atât pentru Australia cât şi pentru Statele Unite. La creşterea importurile au contribuit cererea în creştere dar şi numărul mai mic al sacrificărilor de animale de pe piaţa internă.
Dacă importurile din Australia au crescut cu 17% după primele şapte luni ale anului, cu 11.648 tone, până la 76.649 tone, cele americane au crescut cu 56%! Din America, în Coreea de Sud au ajuns 44.591 de tone.
În timp ce condiţiile economice pozitive şi cererea crescută din partea consumatorilor au ajutat la creşterea importurilor de carne de vită, o scădere consistentă în ceea ce priveşte sacrificările de animale pe plan intern a contribuit decisiv la creşterea cantităţii de carne adusă din alte ţări. În 2009, carnea provenită din surse interne a reprezentat aproape 50% din carnea consumată, în acelaşi an exporturile australiene au reprezentat 58% din total, urmate de cele din SUA, cu 26% şi Noua Zeelandă, cu 15%.
Vestea bună este că numărul de animale existente la fermieri a crescut cu 9 procente, până la valoarea de 3,3 milioane de capete, cel mai mare număr din 1998 încoace. În aceste condiţii, în perioada următoare se aşteaptă ca fermierii locali să crească sacrificările, ceea ce va pune presiune pe importuri.