Adama
Vinasa Rompak

Creşterea viţeilor nu mai e rentabilă pentru britanici

Publicat: 14 iunie 2010 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producţia britanică de carne de viţel este mult diferită de situaţia care se înregistra în urmă cu zece ani. Înainte de 1997, mai mult de 400.000 de viţei erau exportaţi către vechiul continent dar când encelopatia bovină spongiformă a fost descoperită piaţa britanică a intrat în colaps şi, fără piaţă, valoarea viţeilor a ajuns zero.

Ulterior, piaţa şi-a revenit, dar fermierii au fost din nou afectaţi de epidemia de aftă din 2001 şi creşterea a fost din nou stopată. În 2005 s-au reluat exporturile către Olanda, chiar dacă la doar o fracţiune din ceea ce erau odată, însă din nou piaţa a fost restricţionată şi ulterior închisă atunci când un animal bolnav de tuberculoză bovină a fost exportat în Olanda. De atunci, în detrimentul industriei, mii de viţei au fost sacrificaţi la naştere, o mare pierdere pentru industria cărnii.

În ultimii ani, un interes mai ridicat a fost acordat creşterii în acest sector, în aşa fel încât animalele să poată fi folosite la producţia cărnii de vită. Evoluţia geneticii a permis ca fermierii să folosească material seminal selectat în aşa fel încât ei să poată creşte producţia de animale de sex feminin.

Totuşi, deocamdată, preţul tehnologiei este prohibitiv ca să poată fi aplicată la turme întregi. În acest moment, producţia de viţei reprezintă doar 0,14% din totalul producţiei britanice de carne de vită. Se estimează că anual sunt consumate 3.000 de tone de carne de viţei, din care 1.300 sunt produse în Marea Britanie.

Vizualizat: 1889 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii