În timp ce vânzarea de carne de porc proaspătă sau congelată din Marea Britanie a urmat un trend constant, vânzările de carne de porc procesată au crescut la jumătatea anului trecut.
Preţurile de retail au cunoscut o scădere în 2008, crescând din nou la jumătatea anului trecut, pentru a scădea uşor la sfârşitul anului. Scăderi s-au înregistrat şi în ceea ce priveşte numărul de animale sacrificate, ajungându-se la 8,8 milioane în 2009. La capitolul greutate a carcasei, situaţia este constantă, cu o medie de 79 kilograme.
Preţurile cărnii de porc prelucrate au scăzut după maximul înregistrat în 2009 spre sfârşitul anului. Începutul acestui an a însemnat şi o creştere uşoară a preţurilor faţă de sfârşitul lui 2009. Totuşi, în ultimele zile s-a înregistrat o scădere a preţurilor la carnea prelucrată, ajungându-se chiar la un nivel mai scăzut decât cel de la sfârşitul anului trecut. Pentru viitor, specialiştii apreciază că evoluţia va fi însă una pozitivă.
În altă ordine de idei, producătorii britanici din domeniul porcinelor au avut rate ale profitului destul de bune, în ciuda crizei, deşi nu se mai poate vorbi de succesul economic al afacerii care se înregistra în urmă cu doi ani. Pe durata anului trecut, şeptelul din domeniul porcinelor a cunoscut o scădere, la fel şi preţurile fiind în scădere de la an la an.