Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Criza apei ar trebui să fie o prioritate pentru ONU

Publicat: 11 septembrie 2012 - 15:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Planeta se confruntă cu o criză crescândă a apei, au avertizat foşti conducători mondiali într-un raport, precizând că această problemă ar trebui recunoscută ca o prioritate de Consiliul de Securitate al ONU.

„Impactul insuficienţei apei ar putea fi devastator în viitor”, a explicat ex-premierul canadian Jean Chretien, co-preşedinte al InterAction Council (IAC), un grup format din 40 de foşti şefi de stat şi de guvern, din care face parte şi ex-preşedintele american Bill Clinton. “Utilizarea apei aşa cum se face acum nu va permite să se răspundă nevoilor umanităţii în viitor”, a adăugat acesta.

Astfel, IAC cere Consiliului de Securitate al ONU “să considere apa drept una din principalele preocupări ale comunităţii internaţionale”, a adăugat Chretien. “Începerea neîntârziată a gestionării mai eficiente a resurselor de apă va permite umanităţii să răspundă mai bine problemelor astăzi şi dificultăţilor şi surprizelor la care ne putem aştepta din cauza încălzirii planetei”, explică fostul premier canadian.

Pericolul crizei de apă este ridicat deja în numeroase părţi ale Globului, în special în Africa subsahariană şi nordică, unde penuriile există deja în prezent, mai relevă documentul.
Potrivit sursei, în lume, circa 3.800 km.c. de apă sunt pompaţi deja în fiecare an din ecosistemul acvatic. Cu un miliard de locuitori mai mulţi, potrivit previziunilor până în 2025, doar producţia agricolă va necesita 1.000 km.c. suplimentari anual.
Miniştrii afacerilor externe din mai multe ţări au convenit să se întâlnească pentru a discuta despre această problemă cu ocazia Adunării generale a ONU la New York în perioada 23-29 septembrie. sursa: Agerpres

Vizualizat: 1741 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Geringhoff TruFlex Razor, un heder inovator

Geringhoff TruFlex Razor, un heder inovator

Recoltarea culturilor poate fi o mare provocare în anumite condiţii. Pentru lucrul pe suprafeţele cele mai neuniforme, Geringhoff a creat TruFlex Razor, un heder cu totul special, care combină un cadru cu trei secţiuni, o bară de tăiere complet flexibilă şi un tambur acţionat hidraulic segmentat, care asigură un flux uniform de material recoltat.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019

Bancul zilei

Ziua de mâine

Ziua de mâine
Cea mai grozavă zi este MÂINE. Detalii