Adama
Agreena
AGRICOVER

Plăți APIA! Prezentați la APIA aceste documente până la data de 31 ianuarie 2023!

Publicat: 03 ianuarie 2023 - 09:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Termen APIA 31 ianuarie 2023 pentru plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal! Agroinfo a obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informațiile de care aveți nevoie pentru a nu fi nevoiți să returnați subvențiile obținute pentru anul 2022.

Fermierii obligați să se prezinte la APIA până la data de 31 ianuarie 2023!

În baza art. 20 alin. (2) din Ordinul MADR nr. 45/2021, cu modificările și completările ulterioare, persoanele fizice prevăzute la art. 6 alin. (5) din ordonanţă, care nu au optat pentru înscrierea la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) ca persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale sau ca persoane juridice prezintă dovezile verificabile pentru îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 6 alin. (8) lit. a) sau b) din ordonanţă, dovezile verificabile privind îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin.(1) se prezintă la APIA nu mai târziu de data de 31 ianuarie a anului următor anului de cerere. Pentru cererile APIA depuse în 2022, termenul este 31 ianuarie 2023. 

Dovezile verificabile pentru îndeplinirea condiției de fermier activ, conform OUG 11/2021, art.6, alin.8 sunt: 

a) cuantumul anual total al platilor directe reprezinta cel putin 5% din veniturile sale totale obtinute din activitati neagricole in ultimul an fiscal pentru care sunt disponibile astfel de dovezi verificabile;
b) veniturile totale obtinute in cadrul exploatatiei din activitati agricole reprezinta cel putin o treime din veniturile totale obtinute in ultimul an fiscal pentru care sunt disponibile dovezi verificabile.

Fermierii care au depus în 2022 cererea unică de plată în calitate de persoană fizică şi ulterior optează pentru înregistrarea la ONRC ca PFA/ ÎI/ ÎF sau PJ care desfășoară activitate agricolă, pentru a respecta condiţia de fermier activ, trebuie să prezinte la APIA certificatul de înregistrare și/sau certificatul constatator eliberat/e de ONRC sau actul de înființare/actul constitutiv/statutul la depunerea notificării privind schimbarea formei de organizare, dar nu mai târziu de data de 31 ianuarie a anului următor anului de cerere.

colaj-urgent-apia_b

Fermierii persoane fizice care nu au depus cereri unice de plată în anul anterior, calculul estimat al plăţilor directe depăşind plafonul de 5.000 euro, pot dovedi calitatea de fermier activ:
- prin înregistrare la ONRC ca PFA/ ÎI/ ÎF sau PJ care desfășoară activitate agricolă sau
- prin furnizarea de documente din care să rezulte îndeplinirea uneia dintre condiţiile prevăzute la art. 6 alin. (8) lit. a) sau b) din O.U.G. nr. 11/2021, cu modificările și completările ulterioare.
Dovezile verificabile pentru îndeplinirea calităţii de fermier activ trebuie să fie prezentate la APIA nu mai târziu de 31 ianuarie a anului următor anului de cerere. Adică, nu mai târziu de data de 31 ianuarie 2023. 

Persoanele fizice care nu au optat pentru înscrierea la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului ca persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale sau ca persoane juridice, persoanele care nu au obligația să organizeze şi să conducă contabilitatea financiară conform art. 1 alin. (1) - (4) din Legea nr. 82 din 24 decembrie 1991 a contabilității – Republicată, prezintă adeverința eliberată de Agenţia Naţională de Administrare
Fiscală privind veniturile totale realizate în cel mai recent an fiscal pentru care sunt disponibile astfel de dovezi și, după caz, veniturile din activități agricole în cel mai recent an fiscal pentru care sunt disponibile astfel de dovezi.

Adeverința se prezintă la APIA nu mai târziu de 31 ianuarie a anului următor anului de cerere. Pentru cererile depuse anul trecut la APIA, adeverința se depune la APIA până la data de 31 ianuarie 2023. 

Fermierii persoane juridice, pentru a respecta condiţia de fermier activ conform art. 22, alin. (4) din Ordinul MADR nr. 45/2021, cu modificările și completările ulterioare, trebuie să prezinte la APIA, dar nu mai târziu de 31 ianuarie a anului următor anului de cerere, dovezile verificabile pentru îndeplinirea calităţii de fermier activ.
Dovezile verificabile privind îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 6 alin. (8) lit. b) din ordonanţă pentru persoanele juridice operatori economici sunt situaţiile financiare anuale, respectiv raportările contabile anuale, însoţite de formularul "Date informative", întocmite potrivit prevederilor Legii contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Dovezile verificabile privind îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 6 alin (8) lit. a) sau b) din ordonanţă pentru persoanele juridice, în ultimul an fiscal, sunt:
a) formularul "Date informative" (cod 30), aprobat anual prin ordin al ministrului finanţelor publice privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare, care cuprinde indicatorul "venituri din activităţi agricole", definit la art. 23 alin. (1);
b) formularul "Situaţia veniturilor şi cheltuielilor" (cod 20), aprobat anual prin ordin al ministrului finanţelor publice privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice care cuprinde indicatorul "venituri totale".

Informații obținute de Agroinfo de la APIA. 

 

 

Vizualizat: 4578 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Lista asociațiilor acreditate pentru determinarea calității genetice la bovine!

Lista asociațiilor acreditate pentru determinarea calității genetice la bovine!

04 octombrie 2024 - 12:43

Agenția Națională pentru Zootehnie a publicat lista asociațiilor acreditate pentru serviciul de determinare a calității genetice a a raselor de animale, specia bovine. Agroinfo pune la dispoziția crescătorilor de bovine interesați această listă.

ANF a lansat aplicația FITS pentru digitalizarea procesului de formare profesională

ANF a lansat aplicația FITS pentru digitalizarea procesului de formare profesională

04 octombrie 2024 - 11:06

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF) anunță lansarea aplicației FITS destinată utilizatorilor profesioniști, distribuitorilor și consilierilor privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor, în data de 1 octombrie 2024. Astfel, procesul de formare profesională este digitalizat.

Ministrul Florin Barbu efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova

Ministrul Florin Barbu efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova

03 octombrie 2024 - 20:01

O delegație condusă de ministrul Florin-Ionuț Barbu va efectua în data 4 octombrie 2024 o vizită de lucru în Republica Moldova, la invitația viceprim-ministrului Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova.

Interzicerea importurilor de ouă și carne de pasăre din Ucraina!

Interzicerea importurilor de ouă și carne de pasăre din Ucraina!

03 octombrie 2024 - 15:17

Având în vedere solicitarea crescătorilor de păsări din România cu privire la interzicerea importurilor de produse avicole din Ucraina, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale face următoarele precizări:

Comunicat APIA ASTĂZI: Plăți APIA cap animal!

Comunicat APIA ASTĂZI: Plăți APIA cap animal!

03 octombrie 2024 - 15:01

Sprijin financiar în valoare de peste 3,98 milioane lei pentru crescătorii de animale, anunță astăzi Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat transmis Agroinfo.

Fermierii primesc 1.000 de lei/ha!

Fermierii primesc 1.000 de lei/ha!

03 octombrie 2024 - 08:34

Guvernul a aprobat în ședința din 2 octombrie 2024 Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Document! Subvenții APIA cu un buget de 9 miliarde euro!

Document! Subvenții APIA cu un buget de 9 miliarde euro!

03 octombrie 2024 - 08:09

Un Raport special al Curții Europene de Conturi, publicat la 30 septembrie 2024, conține informații legate de plata subvențiilor pentru climă și mediu, aferente acestui an.

Crescător de oi, găsit mort în munți de salvamontiști!

Crescător de oi, găsit mort în munți de salvamontiști!

03 octombrie 2024 - 07:36

Crescătorul de oi Grigore Virgil, județul Vâlcea, membru în Asociația Agricolă Țara Loviștei a sfârșit în munți. Salvamontiștii i-au recuperat trupul în noaptea de 1 pe 2 octombrie 2024.

Ajutor de stat fermieri, crescători animale, suplimentat ASTĂZI de Guvern!

Ajutor de stat fermieri, crescători animale, suplimentat ASTĂZI de Guvern!

02 octombrie 2024 - 17:36

Guvernul a aprobat astăzi, 2 octombrie 2024, Hotărârea pentru modificarea alin. (14) și alin.(11) ale art. 10 din Hotărârea Guvernului nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Guvern ASTĂZI: Bani în plus pentru fermieri!

Guvern ASTĂZI: Bani în plus pentru fermieri!

02 octombrie 2024 - 16:34

Guvernul alocă, miercuri, bani pentru a ajuta peste 230.000 de fermieri ale căror culturi au fost afectate de secetă, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La curse

La curse
Un tip avea un cal de curse ce nu câştigase niciodată o cursa. Detalii