Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PLATĂ SUBVENȚII APIA! ȘEFUL APIA ANUNȚĂ ASTĂZI TOȚI FERMIERII!

Publicat: 01 martie 2021 - 16:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PLATĂ SUBVENȚII APIA 2021! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, are un mesaj pentru toți fermierii care vor să beneficieze de subvențiile din agricultură, aferente acestui an. Mesajul a fost publicat astăzi în revista APIAGRICULTURĂ, revistă editată chiar de APIA.

Anul acesta se împlinesc 15 ani de când, pentru populația rurală a României, data de 1 martie nu mai marchează doar venirea primăverii și startul lucrărilor agricole de primăvară. De 15 ani, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură dă ora exactă în agricultură prin demararea la data de 1 martie a Campaniei de primire a cererilor unice de plată, poarta de acces către fondurile europene și naționale destinate agriculturii, atât de necesare fermierilor români.

Dacă în anul 2020 Campania de primire a cererilor unice de plată a stat sub semnul imprevizibilului, în urma declanșării crizei sanitare generate de pandemia de Coronavirus, în anul 2021 aceasta nu ne mai poate surprinde cu nimic, pentru că suntem pregătiți tehnic și procedural pentru orice scenariu. Paradoxal, văzând partea bună a lucrurilor, pandemia a determinat o mai mare deschidere și disponibilitate pentru simplificare și un grad sporit de conștientizare a urgenței de a integra soluții digitale care să susțină desfășurarea activităților în condiții de maximă eficiență.

Vreau să-i asigur pe fermieri că am luat toate măsurile pentru ca primirea cererilor unice în campania 2021 să se desfășoare fără sincope, în condiții de siguranță, prin menținerea deciziilor luate anul anterior cu privire la primirea exclusiv electronică a
cererilor unice de plată, prin intermediul aplicației IPA online, eliminând interacțiunea fizică și protejând astfel sănătatea fermierilor și personalului APIA deopotrivă.

Ca și în anul anterior, pentru a veni în sprijinul fermierilor, am realizat demersurile aferente pentru ca aceștia să obțină prin mijloace electronice (online) de la instituțiile conexe toate documentele necesare depunerii unei cereri corecte și complete.

Parcurgem o perioadă de tranziție către noua Politică Agricolă Comună, perioadă în care au fost activate o serie de modificări
prin Regulamentul de tranziție adoptat de către Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European și care prevede regulile aplicabile pentru anii 2021 și 2022.

În acest sens, îi invit pe fermieri să ne urmărească pe toate canalele noastre de comunicare online, pentru a fi la curent cu
noutățile legislative aferente perioadei de tranziție ce se vor aplica inclusiv Campaniei de primire a Cererilor unice de plată 2021, cu termenele și modalitatea de completare și depunere a cererilor, cu condițiile de eligibilitate impuse de legislația europeană și națională în vigoare, precum și cu pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor și schemelor de plată.

În perioada de depunere a cererilor unice de plată, întreg personalul APIA va fi aproape de fermieri pentru sprijin, pentru
clarificarea eventualelor întrebări suplimentare și pentru soluționarea oricăror probleme pe care aceștia le întâmpină în procesul de depunere, le transmite șeful APIA fermierilor.

ANUNȚURI FĂCUTE ASTĂZI DE APIA:

START DE ASTĂZI LA APIA!

APIA: UNDE DEPUNEȚI CEREREA APIA ÎN FUNCȚIE DE SUPRAFAȚA DE TEREN AGRICOL EXPLOATATĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI: START RENTA VIAGERĂ!Vizualizat: 2067 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Anunț făcut de șeful ANZ: ajutor de stat pentru creșterea animalelor!

Anunț făcut de șeful ANZ: ajutor de stat pentru creșterea animalelor!

16 aprilie 2021 - 09:24

Directorul Agenției Naționale pentru Zootehnie, ing. Vaida Bela, anunță că a solicitat creșterea sumei alocate pentru ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor.

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

16 aprilie 2021 - 07:07

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură poate începe plata subvențiilor agricole așteptate de fermieri și crescători de animale, cuvenite acestora pentru anul de cerere 2020. Guvernul a aprobat joi, 15 aprilie 2021, o serie de hotărâri care stabilesc sumele pentru plata acestor subvenții.

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

15 aprilie 2021 - 19:57

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) continuă în ritm susținut Campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2021.
Pentru că siguranţa în contextul pandemiei Covid 19 este extrem de importantă pentru instituţia noastră, fermierii depun cererea prin mijloace electronice, fără a se prezenta la Centrele judeţene/locale APIA şi/sau Centrul Municipiului Bucureşti.

Ajutor de minimis pentru fermieri, aprobat astăzi!

Ajutor de minimis pentru fermieri, aprobat astăzi!

15 aprilie 2021 - 19:29

Guvernul a aprobat astăzi, 15 aprilie 2021, o Hotărâre care modifică și completează Hotărârea nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi„ precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia.

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

15 aprilie 2021 - 19:16

Oficial. În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) în sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2020, anunță MADR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Guvern astăzi: Plata subvenției APIA mici la ovine/caprine!

Guvern astăzi: Plata subvenției APIA mici la ovine/caprine!

15 aprilie 2021 - 19:08

Aprobată. În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) la speciile ovine și caprine, pentru anul de cerere 2020.

Guvern astăzi: Plata ajutorului național tranzitoriu la bovine!

Guvern astăzi: Plata ajutorului național tranzitoriu la bovine!

15 aprilie 2021 - 18:57

Anunț Guvern. În ședința de astăzi, 15 aprilie 2021, Guvernul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, pentru anul de cerere 2020, anunță MADR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT DE ASTĂZI AFIR!

COMUNICAT DE ASTĂZI AFIR!

15 aprilie 2021 - 13:37

ANUNȚ. Beneficiarii PNDR 2020 au prioritate la eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistică, anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

15 aprilie 2021 - 09:42

PĂȘUNE ÎNCHIRIATĂ LA PREȚ DE NIMIC. Emil Răgman, fost primar al localității gorjene Prigoria, a beneficiat mai bine de 12 ani de un contract încheiat de Primăria Bengești Ciocadia, din Gorj, prin care i s-a închiriat ilegal suprafaţa de 500 ha de păşune în zona Coasta Bengăi, în munte, suprafaţă ce aparţinea, de fapt, localităţii Mălaia din judeţul Vâlcea și nu putea fi închiriată de primăria comunei din Gorj.

ȘEFA DIRECȚIEI PENTRU AGRICULTURĂ CARAȘ-SEVERIN, REȚINUTĂ DE DNA ÎNTR-UN DOSAR DE CORUPȚIE!

ȘEFA DIRECȚIEI PENTRU AGRICULTURĂ CARAȘ-SEVERIN, REȚINUTĂ DE DNA ÎNTR-UN DOSAR DE CORUPȚIE!

15 aprilie 2021 - 08:40

ANCHETĂ. Directoarea Direcției pentru Agricultură Caraș-Severin, Felicia Gabriela Mehedințu, a fost dusă la audieri miercuri, 14 aprilie 2021, la sediul Direcției Naționale Anticorupție Timișoara, fiind acuzată de abuz în serviciu și delapidare. Șefa DAJ a fost reținută pentru 24 de ore, scrie pressalert.ro

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii