KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

PLATĂ SUBVENȚII APIA! ȘEFUL APIA ANUNȚĂ ASTĂZI TOȚI FERMIERII!

Publicat: 01 martie 2021 - 16:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PLATĂ SUBVENȚII APIA 2021! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, are un mesaj pentru toți fermierii care vor să beneficieze de subvențiile din agricultură, aferente acestui an. Mesajul a fost publicat astăzi în revista APIAGRICULTURĂ, revistă editată chiar de APIA.

Anul acesta se împlinesc 15 ani de când, pentru populația rurală a României, data de 1 martie nu mai marchează doar venirea primăverii și startul lucrărilor agricole de primăvară. De 15 ani, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură dă ora exactă în agricultură prin demararea la data de 1 martie a Campaniei de primire a cererilor unice de plată, poarta de acces către fondurile europene și naționale destinate agriculturii, atât de necesare fermierilor români.

Dacă în anul 2020 Campania de primire a cererilor unice de plată a stat sub semnul imprevizibilului, în urma declanșării crizei sanitare generate de pandemia de Coronavirus, în anul 2021 aceasta nu ne mai poate surprinde cu nimic, pentru că suntem pregătiți tehnic și procedural pentru orice scenariu. Paradoxal, văzând partea bună a lucrurilor, pandemia a determinat o mai mare deschidere și disponibilitate pentru simplificare și un grad sporit de conștientizare a urgenței de a integra soluții digitale care să susțină desfășurarea activităților în condiții de maximă eficiență.

Vreau să-i asigur pe fermieri că am luat toate măsurile pentru ca primirea cererilor unice în campania 2021 să se desfășoare fără sincope, în condiții de siguranță, prin menținerea deciziilor luate anul anterior cu privire la primirea exclusiv electronică a
cererilor unice de plată, prin intermediul aplicației IPA online, eliminând interacțiunea fizică și protejând astfel sănătatea fermierilor și personalului APIA deopotrivă.

Ca și în anul anterior, pentru a veni în sprijinul fermierilor, am realizat demersurile aferente pentru ca aceștia să obțină prin mijloace electronice (online) de la instituțiile conexe toate documentele necesare depunerii unei cereri corecte și complete.

Parcurgem o perioadă de tranziție către noua Politică Agricolă Comună, perioadă în care au fost activate o serie de modificări
prin Regulamentul de tranziție adoptat de către Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European și care prevede regulile aplicabile pentru anii 2021 și 2022.

În acest sens, îi invit pe fermieri să ne urmărească pe toate canalele noastre de comunicare online, pentru a fi la curent cu
noutățile legislative aferente perioadei de tranziție ce se vor aplica inclusiv Campaniei de primire a Cererilor unice de plată 2021, cu termenele și modalitatea de completare și depunere a cererilor, cu condițiile de eligibilitate impuse de legislația europeană și națională în vigoare, precum și cu pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor și schemelor de plată.

În perioada de depunere a cererilor unice de plată, întreg personalul APIA va fi aproape de fermieri pentru sprijin, pentru
clarificarea eventualelor întrebări suplimentare și pentru soluționarea oricăror probleme pe care aceștia le întâmpină în procesul de depunere, le transmite șeful APIA fermierilor.

ANUNȚURI FĂCUTE ASTĂZI DE APIA:

START DE ASTĂZI LA APIA!

APIA: UNDE DEPUNEȚI CEREREA APIA ÎN FUNCȚIE DE SUPRAFAȚA DE TEREN AGRICOL EXPLOATATĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI: START RENTA VIAGERĂ!Vizualizat: 2178 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Egiptul a cumpărat 240.000 de tone de grâu din România!

Egiptul a cumpărat 240.000 de tone de grâu din România!

01 decembrie 2021 - 17:09

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a anunţat luni că a cumpărat 600.000 de tone de grâu din România, Rusia şi Ucraina, cu livrare în perioada 9-20 ianuarie 2022, transmite Reuters.

Tânăr crescător de animale, ajuns primar pe fapte, nu pe vorbe!

Tânăr crescător de animale, ajuns primar pe fapte, nu pe vorbe!

01 decembrie 2021 - 16:39

Trăim vremuri în care ne pierdem încrederea în cei care ne conduc, atât la nivel local cât și mai sus, pentru că nu fac mare lucru. În Barcani, Covasna primarul Nicolae Pastor, tânăr crescător de animale, în vârstă de 32 de ani, își dă silința să demonstreze că regula are excepții. E tânăr, e independent, școlit și muncește cât e ziua de mare. Rezultatele se văd la tot pasul!

Start plăți APIA! Lista subvențiilor APIA la plată din 2 decembrie 2021!

Start plăți APIA! Lista subvențiilor APIA la plată din 2 decembrie 2021!

01 decembrie 2021 - 07:45

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) începe din data de 2 decembrie 2021 plata finală a subvențiilor agricole aferente acestui an. Termenul limită de achitare a plăților către fermieri, crescători de animale este 30 iunie 2022. Pe lângă plata finală a subvențiilor aferente acestui an, APIA va demara în decembrie și plata unor ajutoare de minimis.

Ordinul dat de ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu!

Ordinul dat de ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu!

01 decembrie 2021 - 06:59

"În Ministerul Agriculturii se va lucra pe bază de indicatori de rezultat, cu termene și calendare de implementare pentru fiecare program." A dat ordin ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu. 

Mesaj APIA de ASTĂZI pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Mesaj APIA de ASTĂZI pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

01 decembrie 2021 - 06:18

Astăzi este ziua noastră națională, zi în care toți românii, indiferent în cel colț al lumii s-ar afla, sunt cu gândul și sufletul acasă.

Ultima oră METEO: Ninsori abundente și viscol! VEZI județele afectate!

Ultima oră METEO: Ninsori abundente și viscol! VEZI județele afectate!

30 noiembrie 2021 - 19:25

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol în zonele montane din 10 judeţe, până miercuri dimineaţa, precum şi o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori în zone din 24 de judeţe.

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

30 noiembrie 2021 - 09:46

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii că termenul limită pentru plata unor subvenții APIA pe hectar este 31 decembrie 2021. Până la această dată, fermierii care au solicitat aceste scheme de plată trebuie să depună la APIA actele doveditoare.

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2021 - 08:17

"Am suplimentat cu 200 milioane lei bugetul pentru subvenții, astfel încât sumele necesare sprijinului pentru motorină și pentru susținerea sectorului de ameliorare în zootehnie să fie asigurate", a anunțat ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu. 

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

30 noiembrie 2021 - 07:43

Potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, odată cu formarea noului Guvern s-a stabilit efectuarea mai multor vizite în teren pentru a afla cu exactitate nevoile din sectoarele de agricultură pe care România le are, dar mai ales pentru a fi conectați cu realitățile din teren. Șeful MADR a anunțat reluarea unui ajutor de care au beneficiat în anii trecuți fermierii români. 

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

30 noiembrie 2021 - 07:26

Ministerul Agriculturii a publicat pe 23 noiembrie 2021, în setul de acte ale Planului Național Strategic, tipurile de intervenții din sectorul apicol pentru perioada 2023-2027. Pentru ajutoarele din apicultură este alocat plafonul total de 28.742.348,7 euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

Prășitoarea STEKETEE s-a descurcat de minune în demo la ferma Emiliana West ROM (jud. Timiș). În video vedeți imagini cu cea de a doua prasila în cultura de soia în sistem ecologic. Steketee IC-Light este tehnologia de recunoaștere a rândurilor, iar EC-Steer este cadrul care ghidează întreaga prășitoare pentru o precizie de până la 2cm de rândul de plante.

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

În gară

În gară
Doi ardeleni în gară, la ghişeul de bilete: Detalii