Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PLATA AJUTORULUI APIA DE 7.000 DE EURO/FERMĂ! CÂND AJUNG BANII LA FERMIERI!

Publicat: 07 decembrie 2020 - 15:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AGROINFO ÎNTREABĂ APIA PENTRU TINE! Informații obținute astăzi, 7 decembrie 2020, de către AGROINFO de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Botoșani despre plata ajutorului de 7.000 de euro/fermă. Publicația noastră a primit astăzi cele mai multe întrebări de la fermierii și crescătorii de animale din județul Botoșani. În fiecare zi, întrebăm APIA pentru voi despre stadiul plăților cuvenite fermierilor. În funcție de mesajele voastre, vom contacta centrele județene APIA.

La întrebările AGROINFO despre plata ajutoarelor Covid-19 pentru crescătorii de animale și cultivatorii de legume-fructe și cartofi a răspuns astăzi, cu multă amabilitate și disponibilitate, Svetlana Elena Durnea, șefa Serviciului Măsuri Specifice, APIA Botoșani.

Noi tocmai am avut o videoconferință astăzi, la ora 12, cererile au fost și mai sunt, de fapt, în curs de prelucrare în sistemul informatic. Această schemă a prevăzut și o etapă de control pe teren care, la momentul acesta, este aproape finalizată. Urmează introducerea rezultatelor controlului în aplicația informatică și cât de repede sperăm să finalizăm verificarea condițiilor, atât din punct de vedere administrativ, cât și din punctul de vedere al controlului pe teren. E clar că până de sărbători, cel târziu în două săptămâni, cred că încheiem verificarea dosarelor depuse.

DESPRE VIDEOCONFERINȚA APIA DE ASTĂZI CLICK AICI!

Plata, oricum, nu o facem noi la nivel de centru județean, o va face APIA București, dar odată cu încheierea tuturor verificărilor la nivel de centru județean, practic, noi ne încheiem partea noastră, mai departe totul va fi la nivel de APIA Central.

Pe schemele de buget național, păsări, porc, noi am și efectuat plata, iar la bovine (fermele care dețin peste 91 de capete bovine n.r.) noi am cam încheiat partea de verificare, la fel vom efectua plata până la finalul lunii decembrie.

Din bugetul național, pentru bovine, pe Ordonanța 149, peste 91 de capete de bovine, avem 11 cereri. Cele mai multe sunt pe Măsura 21, sub 90 de capete bovine femele adulte. La Botoșani, pe bovine, avem 2.440 de fermieri care au depus cereri, 1.281 la ovine, iar la legume-fructe 745 de fermieri. Deci, toți aceștia au solicitat ajutor pe Măsura 21.

Din ce am mai auzit la videoconferința de astăzi, în alte județe, au fost cazuri de întârzieri cauzate de pandemie, de limitarea posibilității deplasării în teren a colegilor sau de lipsa personalului, dar noi sperăm să nu fie probleme. E un an cu totul special, a explicat șefa Serviciului Măsuri Specifice, APIA Botoșani, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Rezumăm, plata ajutorului Covid-19 pentru crescătorii de porci și păsări este efectuată  deja de către APIA. Deci, APIA a demarat plata pentru acești crescători. Pentru ajutorul Covid-19 destinat fermelor de bovine care dețin peste 91 de capete bovine femele adulte, verificările APIA sunt aproape de final, iar crescătorilor li se vor transfera banii în conturi până la data de 31 decembrie 2020. Pentru ajutorul Covid-19 de maxim 7.000 de euro/fermă, Măsura 21, unde sunt cei mai mulți solicitanți, verificările APIA în teren, verificările administrative ale cererilor ar urma să fie finalizate în termen de maxim două săptămâni.

Vizualizat: 3030 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

14 aprilie 2021 - 08:15

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi, 14 aprilie 2021, un ajutor de minimis destinat fermierilor. Cuantumul acestui ajutor pentru anul 2021 este de 3.000 de euro pe hectar, echivalent a 14.617,5 lei/ha.

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

14 aprilie 2021 - 07:45

PE MASA GUVERNULUI! Cele două proiecte de Hotărâri de Guvern care stabilesc sumele pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie și vegetal, aferente anului 2020, sunt astăzi, 14 aprilie 2021, pe lista actelor normative care urmează să fie aprobate de către Executiv în ședința de astăzi.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

13 aprilie 2021 - 18:44

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat  plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, anunță astăzi APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

13 aprilie 2021 - 08:28

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a țării.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

13 aprilie 2021 - 07:29

SUBVENȚII APIA 2021. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de ordonanță de urgență care stabilește actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, LPIS, în conformitate cu regulamentele europene. Dacă nu este actualizat LPIS, România riscă să fie penalizată cu 10% din banii pentru subvențiile APIA ale fermierilor, concret cu suma de 2.000.000.000 de euro.

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

12 aprilie 2021 - 20:26

OFICIAL. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, odată cu ridicarea restricțiilor, se pot relua activitățile de export de animale către țările din zona Golfului Persic, care utilizează Canalul Suez ca rută de transport. ANSVSA a transmis astăzi un comunicat pentru AGROINFO.

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

12 aprilie 2021 - 20:05

COMUNICAT. Beneficiarii submăsurilor 6.1 Sprijin instalare tineri fermieri, 6.3 Sprijin dezvoltarea fermelor mici, 6.2 Înființare activități neagricole şi 19.2 Acțiuni în strategia de dezvoltare locală pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

12 aprilie 2021 - 12:25

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020, anunță APIA astăzi, 12 aprilie 2021, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

12 aprilie 2021 - 08:25

SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de animale că pot modifica declarația privind sectorul zootehnic din cererea unică de plată depusă anul acesta. În ce condiții se fac modificările și care sunt termenele până la care crescătorii își pot schimba declarația?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

În tramvai

În tramvai
O tipă bună urca în tramvai, 3-4 şmecherasi în spate... Se sfătuiesc ei acolo, şi într-un final pleacă unu spre ea: Detalii