Adama
Agreena
AGRICOVER

PLATA AJUTORULUI APIA DE 7.000 DE EURO/FERMĂ! CÂND AJUNG BANII LA FERMIERI!

Publicat: 07 decembrie 2020 - 15:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AGROINFO ÎNTREABĂ APIA PENTRU TINE! Informații obținute astăzi, 7 decembrie 2020, de către AGROINFO de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Botoșani despre plata ajutorului de 7.000 de euro/fermă. Publicația noastră a primit astăzi cele mai multe întrebări de la fermierii și crescătorii de animale din județul Botoșani. În fiecare zi, întrebăm APIA pentru voi despre stadiul plăților cuvenite fermierilor. În funcție de mesajele voastre, vom contacta centrele județene APIA.

La întrebările AGROINFO despre plata ajutoarelor Covid-19 pentru crescătorii de animale și cultivatorii de legume-fructe și cartofi a răspuns astăzi, cu multă amabilitate și disponibilitate, Svetlana Elena Durnea, șefa Serviciului Măsuri Specifice, APIA Botoșani.

Noi tocmai am avut o videoconferință astăzi, la ora 12, cererile au fost și mai sunt, de fapt, în curs de prelucrare în sistemul informatic. Această schemă a prevăzut și o etapă de control pe teren care, la momentul acesta, este aproape finalizată. Urmează introducerea rezultatelor controlului în aplicația informatică și cât de repede sperăm să finalizăm verificarea condițiilor, atât din punct de vedere administrativ, cât și din punctul de vedere al controlului pe teren. E clar că până de sărbători, cel târziu în două săptămâni, cred că încheiem verificarea dosarelor depuse.

DESPRE VIDEOCONFERINȚA APIA DE ASTĂZI CLICK AICI!

Plata, oricum, nu o facem noi la nivel de centru județean, o va face APIA București, dar odată cu încheierea tuturor verificărilor la nivel de centru județean, practic, noi ne încheiem partea noastră, mai departe totul va fi la nivel de APIA Central.

Pe schemele de buget național, păsări, porc, noi am și efectuat plata, iar la bovine (fermele care dețin peste 91 de capete bovine n.r.) noi am cam încheiat partea de verificare, la fel vom efectua plata până la finalul lunii decembrie.

Din bugetul național, pentru bovine, pe Ordonanța 149, peste 91 de capete de bovine, avem 11 cereri. Cele mai multe sunt pe Măsura 21, sub 90 de capete bovine femele adulte. La Botoșani, pe bovine, avem 2.440 de fermieri care au depus cereri, 1.281 la ovine, iar la legume-fructe 745 de fermieri. Deci, toți aceștia au solicitat ajutor pe Măsura 21.

Din ce am mai auzit la videoconferința de astăzi, în alte județe, au fost cazuri de întârzieri cauzate de pandemie, de limitarea posibilității deplasării în teren a colegilor sau de lipsa personalului, dar noi sperăm să nu fie probleme. E un an cu totul special, a explicat șefa Serviciului Măsuri Specifice, APIA Botoșani, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Rezumăm, plata ajutorului Covid-19 pentru crescătorii de porci și păsări este efectuată  deja de către APIA. Deci, APIA a demarat plata pentru acești crescători. Pentru ajutorul Covid-19 destinat fermelor de bovine care dețin peste 91 de capete bovine femele adulte, verificările APIA sunt aproape de final, iar crescătorilor li se vor transfera banii în conturi până la data de 31 decembrie 2020. Pentru ajutorul Covid-19 de maxim 7.000 de euro/fermă, Măsura 21, unde sunt cei mai mulți solicitanți, verificările APIA în teren, verificările administrative ale cererilor ar urma să fie finalizate în termen de maxim două săptămâni.

Vizualizat: 3412 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ajutor plătit de APIA fermierilor, crescătorilor! Start de ASTĂZI!

Ajutor plătit de APIA fermierilor, crescătorilor! Start de ASTĂZI!

17 iunie 2024 - 09:00

Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunţă lansarea sesiunii 1 de depunere a Cererilor de finanțare pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, aferentă Intervenției DR-07„Silvo-mediu și climă” din cadrul PS PAC 2023-2027. Cererile de finanțare pentru schema de ajutor de stat pot fi depuse în intervalul 17 iunie 2024 ora 9,00 – 13 septembrie 2024, ora 14,30.

Mari fermieri pe terenul statului! Câți bani fac?

Mari fermieri pe terenul statului! Câți bani fac?

17 iunie 2024 - 08:15

Primii zece arendași pe terenul statului exploatează aproximativ 50% din cele 254,5 mii de hectare pe care le are în concesiune sau arendă Agenția Domeniilor Statului, potrivit unei analize Economica pe baza informațiilor furnizate de ADS.

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

07 iunie 2024 - 14:25

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile și se stabilește cuantumul unitar al plății către beneficiarii intervențiilor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic și ecoscheme a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 523/2024.

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

06 iunie 2024 - 15:25

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia prelungirii campaniei de primire a cererilor pentru plata subvențiilor agricole până la data de 12 iunie 2024.

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

06 iunie 2024 - 09:05

Au crescut subvențiile APIA pentru 2023! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va plăti fermierilor, crescătorilor de animale o sumă suplimentară pentru anumite subvenții APIA aferente anului 2023. Sunt scheme de plată la care li s-au transferat sume rămase neutilizate pentru alte subvenții. Agroinfo vă pune la dispoziție lista oficială a subvențiilor APIA pentru care veți primi diferența dintre cuantumul inițial și cel final.

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

06 iunie 2024 - 07:31

A crescut subvenția APIA la oi și capre! Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 5 iunie 2024, că a transferat suma de un milion de euro către PD 24 – Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine, pentru asigurarea unui cuantum cât mai apropiat de cel unitar planificat în Planul Național Strategic 2023-2027 pentru anul 2023. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Canicula instalata in aproape toata tara la sfarsit de iunie a grabit coacerea graului. Eugen Baziliuc, proprietarul societatii Abelda S.RL. a pariat anul acesta pe soiuri de elita. Iata ce soi ii da anual intre 8 si 10 tone pe hectar!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Claudiu Borobei

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii