KWS+
Reclama header after big part 2

PLATA AJUTORULUI APIA DE 7.000 DE EURO/FERMĂ! CÂND AJUNG BANII LA FERMIERI!

Publicat: 07 decembrie 2020 - 15:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AGROINFO ÎNTREABĂ APIA PENTRU TINE! Informații obținute astăzi, 7 decembrie 2020, de către AGROINFO de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Botoșani despre plata ajutorului de 7.000 de euro/fermă. Publicația noastră a primit astăzi cele mai multe întrebări de la fermierii și crescătorii de animale din județul Botoșani. În fiecare zi, întrebăm APIA pentru voi despre stadiul plăților cuvenite fermierilor. În funcție de mesajele voastre, vom contacta centrele județene APIA.

La întrebările AGROINFO despre plata ajutoarelor Covid-19 pentru crescătorii de animale și cultivatorii de legume-fructe și cartofi a răspuns astăzi, cu multă amabilitate și disponibilitate, Svetlana Elena Durnea, șefa Serviciului Măsuri Specifice, APIA Botoșani.

Noi tocmai am avut o videoconferință astăzi, la ora 12, cererile au fost și mai sunt, de fapt, în curs de prelucrare în sistemul informatic. Această schemă a prevăzut și o etapă de control pe teren care, la momentul acesta, este aproape finalizată. Urmează introducerea rezultatelor controlului în aplicația informatică și cât de repede sperăm să finalizăm verificarea condițiilor, atât din punct de vedere administrativ, cât și din punctul de vedere al controlului pe teren. E clar că până de sărbători, cel târziu în două săptămâni, cred că încheiem verificarea dosarelor depuse.

DESPRE VIDEOCONFERINȚA APIA DE ASTĂZI CLICK AICI!

Plata, oricum, nu o facem noi la nivel de centru județean, o va face APIA București, dar odată cu încheierea tuturor verificărilor la nivel de centru județean, practic, noi ne încheiem partea noastră, mai departe totul va fi la nivel de APIA Central.

Pe schemele de buget național, păsări, porc, noi am și efectuat plata, iar la bovine (fermele care dețin peste 91 de capete bovine n.r.) noi am cam încheiat partea de verificare, la fel vom efectua plata până la finalul lunii decembrie.

Din bugetul național, pentru bovine, pe Ordonanța 149, peste 91 de capete de bovine, avem 11 cereri. Cele mai multe sunt pe Măsura 21, sub 90 de capete bovine femele adulte. La Botoșani, pe bovine, avem 2.440 de fermieri care au depus cereri, 1.281 la ovine, iar la legume-fructe 745 de fermieri. Deci, toți aceștia au solicitat ajutor pe Măsura 21.

Din ce am mai auzit la videoconferința de astăzi, în alte județe, au fost cazuri de întârzieri cauzate de pandemie, de limitarea posibilității deplasării în teren a colegilor sau de lipsa personalului, dar noi sperăm să nu fie probleme. E un an cu totul special, a explicat șefa Serviciului Măsuri Specifice, APIA Botoșani, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Rezumăm, plata ajutorului Covid-19 pentru crescătorii de porci și păsări este efectuată  deja de către APIA. Deci, APIA a demarat plata pentru acești crescători. Pentru ajutorul Covid-19 destinat fermelor de bovine care dețin peste 91 de capete bovine femele adulte, verificările APIA sunt aproape de final, iar crescătorilor li se vor transfera banii în conturi până la data de 31 decembrie 2020. Pentru ajutorul Covid-19 de maxim 7.000 de euro/fermă, Măsura 21, unde sunt cei mai mulți solicitanți, verificările APIA în teren, verificările administrative ale cererilor ar urma să fie finalizate în termen de maxim două săptămâni.

Vizualizat: 2900 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

22 ianuarie 2021 - 11:58

ANCHETĂ. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a suspendat activitatea singurului incinerator de animale din judeţ, în urma unor suspiciuni că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate, şi a amendat proprietarul acestuia cu 1.200 de lei din cauza neconformităţilor constatate, miercuri, în timpul unui control. Procurorii anchetează cazul și au emis mandate de percheziție.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

21 ianuarie 2021 - 18:50

O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că anul acesta va fi lansat un nou program de ajutor de minimis pentru fermierii români.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii