Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

PERSOANELE APTE DE MUNCĂ, ÎNCURAJATE SĂ RENUNȚE LA AJUTOR SOCIAL ȘI SĂ MUNCEASCĂ!

Publicat: 11 martie 2021 - 08:47
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR SOCIAL. Persoanele care sunt apte de muncă trebuie încurajate pe toate căile să se integreze în sistem, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan. În acest moment, este derulat un control la nivel național al tuturor dosarelor de ajutor social. Sunt verificate toate UAT-urile din țară în ceea ce priveşte întocmirea dosarelor pentru plata ajutorului social şi a alocaţiei suplimentare familiale.

În România avem 170 000 de titulari de ajutor social și în total vreo 413.000 de beneficiari. Unii s-au simțit lezați când am început o campanie pentru a verifica și să facem profilul celor care sunt cu adevărat vulnerabili, iar cei care sunt apți de muncă, să primească repartiții din partea noastră și să meargă la muncă. Și spun: Dar de ce trimiteți oamenii amărâți să muncească? Păi, un om amărât care acceptă în continuare să rămână dependent de stat, când va ajunge la peste 65 de ani nu va avea nici pensia minimă socială pentru că acei oameni nu au contribuit nicio zi la sistemul de pensii și vor ajunge tot cu ajutorul social”, a afirmat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a explicat că, dintre beneficiarii de ajutoare sociale, aproximativ 157.000 sunt copii din familii care, teoretic, trăiesc doar din cuantumul ajutorului social. Totodată, în urma verificării dosarelor în baza cărora s-au acordat aceste beneficii sociale, autoritățile au constatat că există copii care au ajuns la vârsta de 11-12 ani și nu au cod numeric personal și certificat de naștere, drept urmare nu au beneficiat nici de alocații. Situația dramatică a fost scoasă la lumină în urma acestor anchete sociale.

Acei copii nu există și dacă noi nu demaram aceste anchete, acei copii ar mai fi stat probabil fără CNP, ferească Dumnezeu, se îmbolnăveau mâine sau poimâine…sau dacă se prăpădește un astfel de copil, nimeni nu știa nici măcar că ar fi existat”, a afirmat ministrul Muncii, marți seara la B1 TV.

Profilul beneficiarilor de ajutoare sociale numără un procent de 10% persoane care au până în 4 clase și un procent de 27% persoane cu mai puțin de 8 clase. Cu toate acestea, ministrul a adăugat că „persoanele care sunt apte de muncă trebuie încurajate pe toate căile să se integreze în sistem”. Aceștia trebuie să fie ajutați să urmeze cursuri în programul „A doua șansă” și să își identifice calificări care să-i facă utili angajatorilor. Ministrul a mai arătat faptul că în urma intervievării unui număr de 50.000 de beneficiari de ajutoare sociale, peste 10% dintre ei au primit repartiție pentru un loc de muncă.

Ajutorul social se acordă persoanelor singure sau familiilor cu reședința legală în România dacă venitul net lunar al persoanei singure sau al familiei este mai mic decât venitul minim garantat.

Beneficiază de ajutor social și persoanele fără domiciliu sau reședință și fără locuință aflate în situație de nevoie, pe baza declarației pe propria răspundere că nu au mai solicitat ajutorul social de la alte primării.

Persoanele fără locuință beneficiază de ajutor social numai pe perioada în care se află în evidența serviciilor publice de asistență socială din cadrul comunei/orașului/sectorului în care locuiesc.

Valoarea ajutorului social este de la 142 de lei, pentru o persoană, și poate ajunge până la 527 de lei, pentru familii cu cinci membri.

sursa: graiulsălajului.ro

Vizualizat: 2406 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie Guvern ASTĂZI plăți programul Tomata!

Decizie Guvern ASTĂZI plăți programul Tomata!

25 septembrie 2023 - 20:44

Guvernul a adoptat, luni, memorandumul pentru suplimentarea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament aprobate pe luna septembrie 2023 pentru Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Proiect de lege ADOPTAT ASTĂZI de Guvern!

Proiect de lege ADOPTAT ASTĂZI de Guvern!

25 septembrie 2023 - 18:48

Guvernul a adoptat, luni, proiectul de lege privind "oprirea risipei bugetare", combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Secretar de stat MADR Aurel Simion: Politica agricolă trebuie să fie atractivă pentru tineri!

Secretar de stat MADR Aurel Simion: Politica agricolă trebuie să fie atractivă pentru tineri!

25 septembrie 2023 - 17:55

Politica agricolă trebuie să devină atractivă din toate punctele de vedere pentru tineri, pentru că nu putem păstra zonele rurale populate și atractive dacă condițiile de trai diferă mult de zona urbană, a spus secretarul de stat Aurel Simion la conferința europeană Pâinea Păcii.

Video! Ministrul Barbu: Lansăm acest program în două săptămâni! Suma disponibilă 600 milioane euro!

Video! Ministrul Barbu: Lansăm acest program în două săptămâni! Suma disponibilă 600 milioane euro!

25 septembrie 2023 - 07:49

"Vom lansa în două săptămâni acest program cu o alocare de 600 milioane de euro," a anunțat ministrul agriculturii Florin Barbu, la sfârșitul săptămânii trecute, la Buzău.

Ministrul agriculturii: Împreună putem dezvolta zootehnia românească!

Ministrul agriculturii: Împreună putem dezvolta zootehnia românească!

25 septembrie 2023 - 06:59

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, a efectuat vineri, 22 septembrie 2023, o vizită de lucru la două ferme de reproducție suine și o fermă de creștere a puilor de carne pe așternut permanent, din județul Buzău, beneficiare ale celor două programe de sprijin derulate de MADR pentru activitatea de reproducție în sectorul suin și sectorul creșterii păsărilor.

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu oierii!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu oierii!

24 septembrie 2023 - 21:14

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu crescătorii de ovine la târgul Țurcana-Regina Munților, organizat de Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, condusă de oierul Dumitru Andreșoi.

Micii fermieri vor primi bani în plus!

Micii fermieri vor primi bani în plus!

24 septembrie 2023 - 20:30

Eurodeputatul Victor Negrescu a anunțat că petiția pentru micii fermieri și satele românești a fost aprobată de Parlamentul European.

APIA ACUM: Data la care încep plățile pe hectar și cap animal!

APIA ACUM: Data la care încep plățile pe hectar și cap animal!

24 septembrie 2023 - 18:55

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce clarificări importante cu privire la Controlul prin monitorizare (“checks by monitoring”) aplicat începând cu Campania 2023. APIA anunță totodată că plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal, aferente acestui an, începe la data de 16 octombrie 2023.

Oierul Dumitru Andreșoi își cumpără vapor!

Oierul Dumitru Andreșoi își cumpără vapor!

24 septembrie 2023 - 08:49

Crescătorul de ovine Dumitru Andreșoi, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, cunoscut drept oierul cu turma cea mai mare din România, a declarat, într-un scurt interviu acordat lui Ovidiu Ghinea, Agro TV, că-și cumpără vapor pentru export de ovine și bovine vii. Prețul navei este 5 milioane de dolari, a dezvăluit oierul.

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

23 septembrie 2023 - 06:06

O turmă de oi a mâncat 300 de kilograme de canabis în Grecia. Oile au intrat într-o seră din cea mai mare plantație de canabis medical din Grecia, iar proprietarul fermei a povestit pentru publicația hellas.postsen.com care a fost efectul asupra lor. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Mielu
|
03. 21, 2021. Sunday 14:29
Madam ministru stie cat cheltuie statul roman cu oameni ,,harnici" ca ea? Nu mult, in jur de 40000 de lei pe luna. https://www.antena3.ro/economic/venituri-parlamentar-salariu-roman-de-rand-588117.html Asta inseamna ca 466 de ,,furnicute parlamentare" consuma echivalentul a 131267 de ajutoare sociale, munca prestata de asistatii social fiind aproape egala cu munca parlamentarilor. Nici asistatii, dar nici parlamentarii nu se spetesc cu munca. Parlamentarii sunt jumatate de an in vacante, 3 zile pe saptamana la lucru, munca multa fratilor, munca multa. Este corect? Cum o fi sa iei un porcoi de bani lunar si sa stai in vacanta? Cum o fi sa spui ca suma chetuita pentru un asistat social, 142 de lei lunar, este mare, cand statul cheltuie cu tine 40000 de lei? Suma totală alocată de la buget, lunar, pentru întreţinerea fiecărui deputat, ajunge la 17500 de lei. In acest timp 1, 4 milioane de romani muncesc de le sar ochii din cap pentru 1386 lei pe luna, salariul minim pe economie, ca sa plateasca salariile alea nesimtite. https://www.cancan.ro/ce-valoare-are-salariul-minim-pe-economie-in-2021-cati-bani-iau-in-plus-romanii-20362653 17500 de lei pentru ,,alesi" https://www.antena3.ro/politica/care-este-pretul-alesilor-un-deputat-17-500-lei-pe-luna-57088.html Daca au calculat ca un roman poate trai cu 142 de lei pe luna, de ce ei au nevoie de 17500 de lei pe luna? Asta inseamna ca dumnealor, care muncesc cam cat munceste un asistat social, primesc de 123 ori mai mult. Ne-au intrebat si pe noi daca vrem sa le dam acesti bani? Pensii speciale care incalca Constitutia: https://ziare.com/pensii-speciale/politie/cat-ne-costa-pensiile-speciale-aproape-4-miliarde-de-lei-in-doar-6-luni-1534870 Cheltuielile cu ajutoare sociale: https://www.economica.net/datele-oficiale-confirma--romania-nu-e-stat-de-asistati-social--numarul-lor--la-cel-mai-mic-nivel-din-ultimii-cinci-ani_160877.html O sfatuiesc sa taca si sa faca ceva pentru romani. Tot ei, politicienii, se bat cu pumnul in piept ca o sa faca si o sa dreaga, in campaniile electorale. Au facut asa de multe in folosul romanilor, incat, cel putin o treime din forta de munca activa a Romaniei este pe alte meleaguri, alungata de politicile economice ale geniilor de partid. Se lauda ca somajul in Romania este in jur de 5- 6%. Ce se fac politicienii daca se decid brusc, cei 3 milioane de romani sa se intoarca in tara peste o luna, cat o fi rata somajului? Sa spuna madam ministru pe unde scoate camasa daca vin 3 milioane de romani sa ceara de munca peste o luna? Ce face madam ministru daca vin 3 milioane de oameni sa ceara asistenta sociala? Eu o sfatuiesc sa se faca miiiiiiicaaaaaa, miiiiicaaaaa si sa caute o solutie sa reduca la jumatate cheltuielile cu colegii de somn, din parlament, sa caute solutii reale, nu fantasmagorice , sa ofere macar un loc de munca pentru o familie asistata social si sa taie toate, dar toate, pensiile care nu se incadreaza in principiul contributivitatii si salariile nesimtite pe care le primesc ei si restul consumatorilor platiti din bugetul statului. Apropo: Sa se uite un pic prin UK si prin Germania sa invete ce inseamna asistenta sociala, nu bataia de joc de la noi.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

De ce MEWI eVerde?

De ce MEWI eVerde?

'MEWI eVerde', este noul slogan pe care importatorul exclusiv al mărcilor FENDT şi Horsch pe piaţa românească l-a adoptat anul acesta, încercând astfel să-şi afirme identitatea şi ambiţiile privind aderarea la principiile agriculturii sustenabile. Interviu cu Leontin Coca, directorul de vânzări al companiei MEWI.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii