Adama
Vinasa Rompak

PERSOANELE APTE DE MUNCĂ, ÎNCURAJATE SĂ RENUNȚE LA AJUTOR SOCIAL ȘI SĂ MUNCEASCĂ!

Publicat: 11 martie 2021 - 08:47
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR SOCIAL. Persoanele care sunt apte de muncă trebuie încurajate pe toate căile să se integreze în sistem, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan. În acest moment, este derulat un control la nivel național al tuturor dosarelor de ajutor social. Sunt verificate toate UAT-urile din țară în ceea ce priveşte întocmirea dosarelor pentru plata ajutorului social şi a alocaţiei suplimentare familiale.

În România avem 170 000 de titulari de ajutor social și în total vreo 413.000 de beneficiari. Unii s-au simțit lezați când am început o campanie pentru a verifica și să facem profilul celor care sunt cu adevărat vulnerabili, iar cei care sunt apți de muncă, să primească repartiții din partea noastră și să meargă la muncă. Și spun: Dar de ce trimiteți oamenii amărâți să muncească? Păi, un om amărât care acceptă în continuare să rămână dependent de stat, când va ajunge la peste 65 de ani nu va avea nici pensia minimă socială pentru că acei oameni nu au contribuit nicio zi la sistemul de pensii și vor ajunge tot cu ajutorul social”, a afirmat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a explicat că, dintre beneficiarii de ajutoare sociale, aproximativ 157.000 sunt copii din familii care, teoretic, trăiesc doar din cuantumul ajutorului social. Totodată, în urma verificării dosarelor în baza cărora s-au acordat aceste beneficii sociale, autoritățile au constatat că există copii care au ajuns la vârsta de 11-12 ani și nu au cod numeric personal și certificat de naștere, drept urmare nu au beneficiat nici de alocații. Situația dramatică a fost scoasă la lumină în urma acestor anchete sociale.

Acei copii nu există și dacă noi nu demaram aceste anchete, acei copii ar mai fi stat probabil fără CNP, ferească Dumnezeu, se îmbolnăveau mâine sau poimâine…sau dacă se prăpădește un astfel de copil, nimeni nu știa nici măcar că ar fi existat”, a afirmat ministrul Muncii, marți seara la B1 TV.

Profilul beneficiarilor de ajutoare sociale numără un procent de 10% persoane care au până în 4 clase și un procent de 27% persoane cu mai puțin de 8 clase. Cu toate acestea, ministrul a adăugat că „persoanele care sunt apte de muncă trebuie încurajate pe toate căile să se integreze în sistem”. Aceștia trebuie să fie ajutați să urmeze cursuri în programul „A doua șansă” și să își identifice calificări care să-i facă utili angajatorilor. Ministrul a mai arătat faptul că în urma intervievării unui număr de 50.000 de beneficiari de ajutoare sociale, peste 10% dintre ei au primit repartiție pentru un loc de muncă.

Ajutorul social se acordă persoanelor singure sau familiilor cu reședința legală în România dacă venitul net lunar al persoanei singure sau al familiei este mai mic decât venitul minim garantat.

Beneficiază de ajutor social și persoanele fără domiciliu sau reședință și fără locuință aflate în situație de nevoie, pe baza declarației pe propria răspundere că nu au mai solicitat ajutorul social de la alte primării.

Persoanele fără locuință beneficiază de ajutor social numai pe perioada în care se află în evidența serviciilor publice de asistență socială din cadrul comunei/orașului/sectorului în care locuiesc.

Valoarea ajutorului social este de la 142 de lei, pentru o persoană, și poate ajunge până la 527 de lei, pentru familii cu cinci membri.

sursa: graiulsălajului.ro

Vizualizat: 3297 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Mielu
|
03. 21, 2021. Sunday 14:29
Madam ministru stie cat cheltuie statul roman cu oameni ,,harnici" ca ea? Nu mult, in jur de 40000 de lei pe luna. https://www.antena3.ro/economic/venituri-parlamentar-salariu-roman-de-rand-588117.html Asta inseamna ca 466 de ,,furnicute parlamentare" consuma echivalentul a 131267 de ajutoare sociale, munca prestata de asistatii social fiind aproape egala cu munca parlamentarilor. Nici asistatii, dar nici parlamentarii nu se spetesc cu munca. Parlamentarii sunt jumatate de an in vacante, 3 zile pe saptamana la lucru, munca multa fratilor, munca multa. Este corect? Cum o fi sa iei un porcoi de bani lunar si sa stai in vacanta? Cum o fi sa spui ca suma chetuita pentru un asistat social, 142 de lei lunar, este mare, cand statul cheltuie cu tine 40000 de lei? Suma totală alocată de la buget, lunar, pentru întreţinerea fiecărui deputat, ajunge la 17500 de lei. In acest timp 1, 4 milioane de romani muncesc de le sar ochii din cap pentru 1386 lei pe luna, salariul minim pe economie, ca sa plateasca salariile alea nesimtite. https://www.cancan.ro/ce-valoare-are-salariul-minim-pe-economie-in-2021-cati-bani-iau-in-plus-romanii-20362653 17500 de lei pentru ,,alesi" https://www.antena3.ro/politica/care-este-pretul-alesilor-un-deputat-17-500-lei-pe-luna-57088.html Daca au calculat ca un roman poate trai cu 142 de lei pe luna, de ce ei au nevoie de 17500 de lei pe luna? Asta inseamna ca dumnealor, care muncesc cam cat munceste un asistat social, primesc de 123 ori mai mult. Ne-au intrebat si pe noi daca vrem sa le dam acesti bani? Pensii speciale care incalca Constitutia: https://ziare.com/pensii-speciale/politie/cat-ne-costa-pensiile-speciale-aproape-4-miliarde-de-lei-in-doar-6-luni-1534870 Cheltuielile cu ajutoare sociale: https://www.economica.net/datele-oficiale-confirma--romania-nu-e-stat-de-asistati-social--numarul-lor--la-cel-mai-mic-nivel-din-ultimii-cinci-ani_160877.html O sfatuiesc sa taca si sa faca ceva pentru romani. Tot ei, politicienii, se bat cu pumnul in piept ca o sa faca si o sa dreaga, in campaniile electorale. Au facut asa de multe in folosul romanilor, incat, cel putin o treime din forta de munca activa a Romaniei este pe alte meleaguri, alungata de politicile economice ale geniilor de partid. Se lauda ca somajul in Romania este in jur de 5- 6%. Ce se fac politicienii daca se decid brusc, cei 3 milioane de romani sa se intoarca in tara peste o luna, cat o fi rata somajului? Sa spuna madam ministru pe unde scoate camasa daca vin 3 milioane de romani sa ceara de munca peste o luna? Ce face madam ministru daca vin 3 milioane de oameni sa ceara asistenta sociala? Eu o sfatuiesc sa se faca miiiiiiicaaaaaa, miiiiicaaaaa si sa caute o solutie sa reduca la jumatate cheltuielile cu colegii de somn, din parlament, sa caute solutii reale, nu fantasmagorice , sa ofere macar un loc de munca pentru o familie asistata social si sa taie toate, dar toate, pensiile care nu se incadreaza in principiul contributivitatii si salariile nesimtite pe care le primesc ei si restul consumatorilor platiti din bugetul statului. Apropo: Sa se uite un pic prin UK si prin Germania sa invete ce inseamna asistenta sociala, nu bataia de joc de la noi.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii