Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PERSOANELE APTE DE MUNCĂ, ÎNCURAJATE SĂ RENUNȚE LA AJUTOR SOCIAL ȘI SĂ MUNCEASCĂ!

Publicat: 11 martie 2021 - 08:47
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR SOCIAL. Persoanele care sunt apte de muncă trebuie încurajate pe toate căile să se integreze în sistem, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan. În acest moment, este derulat un control la nivel național al tuturor dosarelor de ajutor social. Sunt verificate toate UAT-urile din țară în ceea ce priveşte întocmirea dosarelor pentru plata ajutorului social şi a alocaţiei suplimentare familiale.

În România avem 170 000 de titulari de ajutor social și în total vreo 413.000 de beneficiari. Unii s-au simțit lezați când am început o campanie pentru a verifica și să facem profilul celor care sunt cu adevărat vulnerabili, iar cei care sunt apți de muncă, să primească repartiții din partea noastră și să meargă la muncă. Și spun: Dar de ce trimiteți oamenii amărâți să muncească? Păi, un om amărât care acceptă în continuare să rămână dependent de stat, când va ajunge la peste 65 de ani nu va avea nici pensia minimă socială pentru că acei oameni nu au contribuit nicio zi la sistemul de pensii și vor ajunge tot cu ajutorul social”, a afirmat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a explicat că, dintre beneficiarii de ajutoare sociale, aproximativ 157.000 sunt copii din familii care, teoretic, trăiesc doar din cuantumul ajutorului social. Totodată, în urma verificării dosarelor în baza cărora s-au acordat aceste beneficii sociale, autoritățile au constatat că există copii care au ajuns la vârsta de 11-12 ani și nu au cod numeric personal și certificat de naștere, drept urmare nu au beneficiat nici de alocații. Situația dramatică a fost scoasă la lumină în urma acestor anchete sociale.

Acei copii nu există și dacă noi nu demaram aceste anchete, acei copii ar mai fi stat probabil fără CNP, ferească Dumnezeu, se îmbolnăveau mâine sau poimâine…sau dacă se prăpădește un astfel de copil, nimeni nu știa nici măcar că ar fi existat”, a afirmat ministrul Muncii, marți seara la B1 TV.

Profilul beneficiarilor de ajutoare sociale numără un procent de 10% persoane care au până în 4 clase și un procent de 27% persoane cu mai puțin de 8 clase. Cu toate acestea, ministrul a adăugat că „persoanele care sunt apte de muncă trebuie încurajate pe toate căile să se integreze în sistem”. Aceștia trebuie să fie ajutați să urmeze cursuri în programul „A doua șansă” și să își identifice calificări care să-i facă utili angajatorilor. Ministrul a mai arătat faptul că în urma intervievării unui număr de 50.000 de beneficiari de ajutoare sociale, peste 10% dintre ei au primit repartiție pentru un loc de muncă.

Ajutorul social se acordă persoanelor singure sau familiilor cu reședința legală în România dacă venitul net lunar al persoanei singure sau al familiei este mai mic decât venitul minim garantat.

Beneficiază de ajutor social și persoanele fără domiciliu sau reședință și fără locuință aflate în situație de nevoie, pe baza declarației pe propria răspundere că nu au mai solicitat ajutorul social de la alte primării.

Persoanele fără locuință beneficiază de ajutor social numai pe perioada în care se află în evidența serviciilor publice de asistență socială din cadrul comunei/orașului/sectorului în care locuiesc.

Valoarea ajutorului social este de la 142 de lei, pentru o persoană, și poate ajunge până la 527 de lei, pentru familii cu cinci membri.

sursa: graiulsălajului.ro

Vizualizat: 1051 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

LĂSAȚI OIERII SĂ-ȘI VÂNDĂ MIEII!

LĂSAȚI OIERII SĂ-ȘI VÂNDĂ MIEII!

14 aprilie 2021 - 18:16

RESTRICȚII LA VÂNZAREA MIEILOR. Sute de crescători de oi așteaptă cu sufletul la gură ca autoritățile să ia o decizie favorabilă, pentru că Paștele este singurul moment când își pot vinde munca la prețuri care să le aducă profit.

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

14 aprilie 2021 - 17:11

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial, în dezbatere, un proiect de Hotărâre de Guvern care anunță o nouă subvenție pe hectar destinată fermierilor pentru acest an. Cuantumul maxim al acestei subvenții este de 3.400 euro/ha.

ANSVSA ȘI USAMV CLUJ, DESCOPERIRE MAJORĂ DESPRE TRANSMITEREA VIRUSULUI PESTEI PORCINE AFRICANE!

ANSVSA ȘI USAMV CLUJ, DESCOPERIRE MAJORĂ DESPRE TRANSMITEREA VIRUSULUI PESTEI PORCINE AFRICANE!

14 aprilie 2021 - 15:48

STUDIU! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), partener la primul studiu care demonstrează prezenţa ADN-ului viral al pestei porcine africane (PPA) la insectele hematofage din genul Culicoides (asemănătoare cu țînțarul). Studiul este realizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, USAMV, Cluj Napoca.

ARTESANA CONSTRUIEȘTE O NOUĂ FABRICĂ DE LACTATE!

ARTESANA CONSTRUIEȘTE O NOUĂ FABRICĂ DE LACTATE!

14 aprilie 2021 - 15:35

COMUNICAT. Artesana, cel mai mare producător de lactate artizanale și unicul producător de lactate integrale și neomogenizate din România, a început construcția noii fabrici care va permite triplarea producției, începând cu luna aprilie a anului viitor, anunță un comunicat transmis de Artesana pentru AGROINFO.

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

14 aprilie 2021 - 15:19

SUBVENȚII APIA! Fermierii, crescătorii de animale vor pierde subvențiile de la Uniunea Europeană pentru pășune dacă primarii nu finalizează amenajamentele pastorale până la sfârșitul anului 2021, avertizează specialiștii Oficiului de Studii Pedologice din Iași.

ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚA DE GUVERN DE ASTĂZI, AMÂNATĂ ÎN URMA DEMITERII MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII!

ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚA DE GUVERN DE ASTĂZI, AMÂNATĂ ÎN URMA DEMITERII MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII!

14 aprilie 2021 - 14:52

AMÂNATE! Astăzi la ora 13:00 trebuia să aibă loc ședința săptămânală a Executivului, unde urmau să fie discutate mai multe proiecte de acte normative, printre care și trei proiecte de hotărâri de Guvern care privesc subvenții din agricultură.

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

14 aprilie 2021 - 08:15

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi, 14 aprilie 2021, un ajutor de minimis destinat fermierilor. Cuantumul acestui ajutor pentru anul 2021 este de 3.000 de euro pe hectar, echivalent a 14.617,5 lei/ha.

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

14 aprilie 2021 - 07:45

PE MASA GUVERNULUI! Cele două proiecte de Hotărâri de Guvern care stabilesc sumele pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie și vegetal, aferente anului 2020, sunt astăzi, 14 aprilie 2021, pe lista actelor normative care urmează să fie aprobate de către Executiv în ședința de astăzi.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

13 aprilie 2021 - 18:44

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat  plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, anunță astăzi APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Mielu
|
03. 21, 2021. Sunday 14:29
Madam ministru stie cat cheltuie statul roman cu oameni ,,harnici" ca ea? Nu mult, in jur de 40000 de lei pe luna. https://www.antena3.ro/economic/venituri-parlamentar-salariu-roman-de-rand-588117.html Asta inseamna ca 466 de ,,furnicute parlamentare" consuma echivalentul a 131267 de ajutoare sociale, munca prestata de asistatii social fiind aproape egala cu munca parlamentarilor. Nici asistatii, dar nici parlamentarii nu se spetesc cu munca. Parlamentarii sunt jumatate de an in vacante, 3 zile pe saptamana la lucru, munca multa fratilor, munca multa. Este corect? Cum o fi sa iei un porcoi de bani lunar si sa stai in vacanta? Cum o fi sa spui ca suma chetuita pentru un asistat social, 142 de lei lunar, este mare, cand statul cheltuie cu tine 40000 de lei? Suma totală alocată de la buget, lunar, pentru întreţinerea fiecărui deputat, ajunge la 17500 de lei. In acest timp 1, 4 milioane de romani muncesc de le sar ochii din cap pentru 1386 lei pe luna, salariul minim pe economie, ca sa plateasca salariile alea nesimtite. https://www.cancan.ro/ce-valoare-are-salariul-minim-pe-economie-in-2021-cati-bani-iau-in-plus-romanii-20362653 17500 de lei pentru ,,alesi" https://www.antena3.ro/politica/care-este-pretul-alesilor-un-deputat-17-500-lei-pe-luna-57088.html Daca au calculat ca un roman poate trai cu 142 de lei pe luna, de ce ei au nevoie de 17500 de lei pe luna? Asta inseamna ca dumnealor, care muncesc cam cat munceste un asistat social, primesc de 123 ori mai mult. Ne-au intrebat si pe noi daca vrem sa le dam acesti bani? Pensii speciale care incalca Constitutia: https://ziare.com/pensii-speciale/politie/cat-ne-costa-pensiile-speciale-aproape-4-miliarde-de-lei-in-doar-6-luni-1534870 Cheltuielile cu ajutoare sociale: https://www.economica.net/datele-oficiale-confirma--romania-nu-e-stat-de-asistati-social--numarul-lor--la-cel-mai-mic-nivel-din-ultimii-cinci-ani_160877.html O sfatuiesc sa taca si sa faca ceva pentru romani. Tot ei, politicienii, se bat cu pumnul in piept ca o sa faca si o sa dreaga, in campaniile electorale. Au facut asa de multe in folosul romanilor, incat, cel putin o treime din forta de munca activa a Romaniei este pe alte meleaguri, alungata de politicile economice ale geniilor de partid. Se lauda ca somajul in Romania este in jur de 5- 6%. Ce se fac politicienii daca se decid brusc, cei 3 milioane de romani sa se intoarca in tara peste o luna, cat o fi rata somajului? Sa spuna madam ministru pe unde scoate camasa daca vin 3 milioane de romani sa ceara de munca peste o luna? Ce face madam ministru daca vin 3 milioane de oameni sa ceara asistenta sociala? Eu o sfatuiesc sa se faca miiiiiiicaaaaaa, miiiiicaaaaa si sa caute o solutie sa reduca la jumatate cheltuielile cu colegii de somn, din parlament, sa caute solutii reale, nu fantasmagorice , sa ofere macar un loc de munca pentru o familie asistata social si sa taie toate, dar toate, pensiile care nu se incadreaza in principiul contributivitatii si salariile nesimtite pe care le primesc ei si restul consumatorilor platiti din bugetul statului. Apropo: Sa se uite un pic prin UK si prin Germania sa invete ce inseamna asistenta sociala, nu bataia de joc de la noi.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Una dintre cele mai vechi rase de bovine din Europa s-a adaptat de minune pe păşunile de lângă Agnita, unde Bogdan Varga a preluat de câteva luni afacerea tatălui său. Exploatate exclusiv pentru producţia de carne, cele 110 exemplare de Galloway sunt ţinute tot timpul anului pe păşune.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radis

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La doctor

La doctor
- Dom' doctor, cred cã am probleme cu ochii. Detalii