Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Ordin subvenții APIA 2021! Sancțiuni APIA pentru supradeclararea suprafețelor!

Publicat: 06 octombrie 2021 - 09:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ordinul privind sistemul de sancțiuni aplicabil schemelor de plăți directe și ajutoarelor naționale tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnic, aferente cererilor unice de plată din anii de cerere 2021 și 2022 este afișat în dezbatere publică pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii. Ce sancțiuni aplică anul acesta Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru supradeclararea suprafețelor la plata subvențiilor?

" Art. 6, alin.1 Sancțiunile pentru supradeclararea suprafețelor în cazul schemelor de plăți: schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pentru tinerii fermieri, schema simplificată pentru micii fermieri și ajutoarele naționale tranzitorii vegetal, prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. a), b), d), - f) și alin. (3) din Ordonanță sunt următoarele:

a) dacă suprafața determinată este mai mare decât suprafața declarată în cererea de sprijin/grup de plată, nu se aplică nicio penalizare, iar plata se calculează pentru suprafața declarată.
b) dacă diferența dintre suprafața declarată pentru plată și suprafața determinată la nivelul unui grup de plată este mai mică sau egală cu 0,1 ha, suprafața determinată se va considera egală cu suprafața declarată. Această prevedere nu se aplică în cazul în care diferența reprezintă mai mult
de 20% din suprafața totală declarată pentru plată, cu excepția schemei de practici agricole benefice pentru climă și mediu (înverzire) la care baza de calcul este suprafața determinată de la schema de plată unică pe suprafață.

c) dacă în cazul unui grup de plată suprafața declarată pentru plată depășește suprafața determinată cu un procent mai mare de 3% din suprafața determinată sau 2 ha, dar mai mică sau egală cu 20% din suprafața determinată, plata se calculează pe baza suprafeței determinate astfel:
(i) pentru ajutoare naționale tranzitorii vegetal și sprijin cuplat vegetal, plata se calculează pe baza suprafeței determinate, din care se scade dublul diferenței constatate.
(ii) pentru schemele de plată prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. a), b), d), f) din Ordonanță, plata se calculează pe baza suprafeței determinate, din care se scade de 1,5 ori diferența constatată. Sancțiunea administrativă nu depășește 100 % din cuantumurile bazate pe suprafața declarată.
d) dacă suprafața declarată pentru plată depășește suprafața determinată cu un procent mai mare de 20% din suprafața determinată, pentru anul în cauză nu se acordă nicio plată pentru grupul de plată în cauză.
e) dacă suprafața declarată pentru plată depășește suprafața determinată cu un procent mai mare de 50% din suprafața determinată, fermierul este exclus de la plată pentru grupul de plată în cauză și, în plus, acesta este supus unei sancțiuni suplimentare egale cu cuantumul ajutorului sau sprijinului care corespunde diferenței dintre suprafața declarată și suprafața determinată. Dacă suma calculată ca sancțiune suplimentară nu poate fi reținută în totalitate în cei trei ani calendaristici care urmează anului calendaristic al constatării, soldul se anulează.

Dacă beneficiarului nu i-a fost impusă nicio sancțiune administrativă pentru supradeclararea suprafețelor în cazul schemelor de plati prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. a), b), d), - f) și alin. (3) din Ordonanță, sancțiunea administrativă prevăzută la lit. c) se reduce cu 50 % dacă diferența dintre suprafața declarată și suprafața determinată nu depășește 10 % din suprafața determinată.

Dacă unui beneficiar i-a fost redusă sancțiunea administrativă în conformitate cu alin. (2), iar o altă sancțiune administrativă menționată la alin. (1) și la articolul 21 din Regulamentul (UE) nr. 1393/2016 trebuie să îi fie impusă beneficiarului respectiv pentru schema de ajutoare sau pentru măsura de sprijin în cauză în ceea ce privește anul de cerere următor, beneficiarul respectiv plătește întreaga sancțiune administrativă pentru respectivul an de cerere următor, precum și cuantumul cu care a fost redusă sancțiune administrativă, în conformitate cu alin. (2).

Dacă suma calculată în conformitate cu alin. (1) lit.a) - c) nu poate fi reținută în totalitate în cei trei ani calendaristici care urmează anului calendaristic al constatării, soldul se anulează", se arată în Ordinul MADR publicat marți, 5 octombrie 2021, pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii. 

Ordin subvenții APIA 2021! Baza de calcul APIA pentru subvenția pe suprafață și ANT vegetal!

Vizualizat: 2389 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți agro-mediu și climă făcute de AFIR în contul fermierilor!

Plăți agro-mediu și climă făcute de AFIR în contul fermierilor!

02 octombrie 2023 - 15:56

Valoarea plăților efectuate de AFIR se ridică la 20,1 miliarde de euro, fonduri nerambursabile pentru finanțarea proiectelor de investiții, precum și pentru plățile compensatorii aferente măsurilor de mediu și climă, precizează un comunicat al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale transmis Agroinfo.

AFIR ASTĂZI: Prime pentru fermieri, crescători de animale!

AFIR ASTĂZI: Prime pentru fermieri, crescători de animale!

02 octombrie 2023 - 15:36

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru decontarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor prin submăsura 17.1 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Ministrul Barbu: Adio subvenții pentru ovinele cu crotalii mai vechi de 7 ani!

Ministrul Barbu: Adio subvenții pentru ovinele cu crotalii mai vechi de 7 ani!

02 octombrie 2023 - 08:20

Ministrul agriculturii Florin Barbu a anunțat, săptămâna trecută, la Agro TV, că va face o analiză în sectorul ovin și va exclude de la plata subvențiilor pe cap animal toate ovinele care au depășit 7 ani, dacă ASAS stabilește că aceste ovine nu mai sunt în perioada optimă.

Votat! Subvenții egale pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Votat! Subvenții egale pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

02 octombrie 2023 - 07:30

"În Croația, la Split, după câteva săptămâni de dezbateri purtate la Strasbourg și Bruxelles, a fost finalizat și adoptat documentul care reflectă viziunea Partidului Popular European cu privire la sectorul agricol," a anunțat europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte Comisia AGRI. Odată cu votarea documentului s-a votat și egalizarea subvențiilor între fermierii din estul și vestul Europei.

Eurodeputat Buda: Cooperativele agricole sunt pietrele prețioase ale comunităților noastre rurale!

Eurodeputat Buda: Cooperativele agricole sunt pietrele prețioase ale comunităților noastre rurale!

02 octombrie 2023 - 07:11

"Cooperativele agricole sunt pietrele prețioase ale comunităților noastre rurale. Ele facilitează schimbul de cunoștințe, resurse și experiență între fermieri," spune eurodeputatul Daniel Buda, vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

Scrisoarea Ciobănașului de la oi pentru specialistul în oierit dr.ing. Gheorghe Neață!

Scrisoarea Ciobănașului de la oi pentru specialistul în oierit dr.ing. Gheorghe Neață!

01 octombrie 2023 - 19:11

Ciobănașul de la oi, pe numele lui adevărat Ioan Andrei Toderescu, de pe Dealurile Cugirului, județul Alba, are un mesaj pentru dr.ing. Gheorghe Neață, director Registrul Genealogic Țurcană, Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara. Scrisoarea Ciobănașului a fost trimisă redacției Agroinfo. Ciobănașul de la oi spune că este unul dintre puținii păstori montani. 

Ministrul agriculturii, anunț IMPORTANT ACUM ajutoare europene fermieri!

Ministrul agriculturii, anunț IMPORTANT ACUM ajutoare europene fermieri!

01 octombrie 2023 - 07:40

"Atât pentru beneficiari publici, cât și privați, va fi prelungită perioada de finalizare a investiției până în 31 decembrie 2025, pentru a evita dezangajarea fondurilor europene," a anunțat ministrul agriculturii, la acest sfârșit de săptămână, în cadrul vizitei făcută în județul Timiș.

APIA a început plata subvenției la animale!

APIA a început plata subvenției la animale!

01 octombrie 2023 - 07:20

Sprijin financiar în valoare de peste 2,42 milioane lei pentru crescătorii de animale, anunță acum Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat transmis Agroinfo.

Ministrul Barbu ASTĂZI: Subvenționez doar vacile care sunt performante!

Ministrul Barbu ASTĂZI: Subvenționez doar vacile care sunt performante!

29 septembrie 2023 - 15:56

Ministrul agriculturii Florin Barbu a declarat astăzi, în județul Timiș, unde se află în vizită, că vor fi subvenționate doar vacile care sunt performante, banii alocați până acum ajutorului național tranzitoriu bovine fiind transferați, din 2024, către o nouă subvenție.

Oierul Dumitru Andreșoi: Țurcana poate să ajungă la 130 kg!

Oierul Dumitru Andreșoi: Țurcana poate să ajungă la 130 kg!

28 septembrie 2023 - 15:55

„Am demonstrat că Țurcana poate să ajungă la exemplare de 128 kg şi peste 130 de kg la adulţi, iar mieii de anul acesta m-au surprins chiar şi pe mine. Cel mai greu l-am avut la 87 de kg!” Spune preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, Dumitru Andreşoi, considerat oierul cu cea mai mare turmă din România.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Pe bicicletă...

Pe bicicletă...
Un preot mergea pe bicicletă, un poliţai îl vede şi îl întreabă: Detalii