Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII!

Publicat: 21 octombrie 2020 - 08:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NEGOCIEREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR. Organizațiile profesionale din sectorul agricol și agroalimentar sunt selectate în grupurile naționale de dialog civil care se vor ocupa de chestiunile reglementate de politica agricolă comună, anunță un Ordin al ministrului agriculturii, publicat pe site-ul oficial MADR. Pe scurt, aceste grupuri vor stabili toate condițiile pentru acordarea subvențiilor și plăților din agricultură.

Potrivit Ordinului ministrului agriculturii, se instituie la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale o structură consultativă formată din următoarele grupuri de dialog civil naționale, similară structurii grupurilor de dialog civil pe agricultură constituite la nivelul Uniunii Europene:

a) Politica agricolă comună;
b) Calitate și promovare;
c) Agricultura ecologică;
d) Mediu și schimbări climatice;
e) Plăți directe și înverzire;
f) Dezvoltare rurală;
g) Produse animaliere;
h) Aspecte internaționale ale agriculturii;
i) Lapte;
j) Vin;
k) Culturi arabile;
l) Horticultură, ulei de măsline, băuturi.

Atribuțiile generale ale organizațiilor profesionale din sectorul agricol și agroalimentar, membre în cadrul grupurilor de dialog civil naționale, sunt:

a) să desfășoare un dialog permanent cu privire la toate aspectele referitoare la politica agricolă comună, inclusiv la dezvoltarea rurală și la punerea sa în aplicare, și în special cu privire la măsurile pe care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale le ia în acel context, inclusiv referitor la aspectele internaționale în materie de agricultură;
b) să asigure realizarea unui schimb de experiență și de bune practici în domeniile prevăzute la litera (a);
c) să ofere asistență ministerului și consultanță în materie de strategie în domeniile prevăzute la litera (a);
d) să emită un aviz cu privire la probleme specifice, la cererea ministerului;
e) să monitorizeze evoluțiile politicii în domeniile prevăzute la litera (a).
Pot fi selectate în grupurile de dialog civil naționale, organizațiile profesionale din sectorul agricol și agroalimentar care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) să fie legal constituite;
b) să nu fie deja reprezentate la nivelul grupurilor de dialog civil naționale la care solicită înscrierea, de o organizație mai mare la care acestea sunt membre; în acest caz, calitatea de membru în grupurile de dialog civil naționale revine doar organizațiilor mai mari;
c) să dispună de capacitate organizatorică pentru coordonarea activităților cu ministerul și cu toți membrii săi;
d) să fie active în domeniul relevant grupului / grupurilor de dialog civil naționale din care fac parte; e) să fie înscrise în Registrul Unic al Transparenței Intereselor.

Organizațiile profesionale din sectorul agricol și agroalimentar interesate să facă parte din grupul / grupurile de dialog civil naționale, întocmesc documentele necesare analizării îndeplinirii condițiilor de mai sus și a selecției solicitării, astfel:

a) Act constitutiv și Statut;
b) Lista organizațiilor membre, cu denumirea, sediul social / punct de lucru, date de contact, în cazul unei organizații profesionale mai mari din sectorul agricol și agroalimentar, sau declarație privind neafilierea la nici o organizație profesională din sectorul agricol și agroalimentar, după caz;
c) Lista cu personalul angajat permanent / temporar în structura de conducere / execuție a organizației profesionale din sectorul agricol și agroalimentar, cu informații privind funcția / poziția în organizație, date de contact, precum și informații relevante privind infrastructura organizației, respectiv locații pentru desfășurarea întâlnirilor cu membrii, facilități de comunicare prin telefon / video cu membrii, adresa de e-mail a organizației;
d) Extras special la zi din Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, sau Registrul special secţiunea federaţii, eliberat de judecătoria în a cărei circumscripţie teritorială îşi au sediul organizaţiile profesionale din sectorul agricol și agroalimentar, prin care se atestă înregistrarea organizațiilor în cauză cu cel puțin 6 luni, anterior datei de depunere a candidaturii la înscrierea în grup / grupuri de dialog civil naționale;
e) Memoriu justificativ cu privire la activităţile anterioare desfăşurate la nivel local / național / internațional, în domeniul / domeniile relevante grupului / grupurilor de dialog civil naționale pentru care își depun candidatura.

Cererea de depunere a candidaturii unei organizații profesionale din sectorul agricol și agroalimentar la înscrierea într-un grup / grupuri de dialog civil naționale, însoțită de documente, se depune la Biroul unic din cadrul ministerului, se înregistrează și se înaintează Secretariatului grupurilor de dialog civil naționale.

Registrul organizațiilor profesionale din sectorul agricol și agroalimentar membre în grupurile de dialog civil naționale se publică pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și se actualizează ori de câte ori este necesar.

Vizualizat: 6418 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie Guvern ASTĂZI plăți programul Tomata!

Decizie Guvern ASTĂZI plăți programul Tomata!

25 septembrie 2023 - 20:44

Guvernul a adoptat, luni, memorandumul pentru suplimentarea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament aprobate pe luna septembrie 2023 pentru Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Proiect de lege ADOPTAT ASTĂZI de Guvern!

Proiect de lege ADOPTAT ASTĂZI de Guvern!

25 septembrie 2023 - 18:48

Guvernul a adoptat, luni, proiectul de lege privind "oprirea risipei bugetare", combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Secretar de stat MADR Aurel Simion: Politica agricolă trebuie să fie atractivă pentru tineri!

Secretar de stat MADR Aurel Simion: Politica agricolă trebuie să fie atractivă pentru tineri!

25 septembrie 2023 - 17:55

Politica agricolă trebuie să devină atractivă din toate punctele de vedere pentru tineri, pentru că nu putem păstra zonele rurale populate și atractive dacă condițiile de trai diferă mult de zona urbană, a spus secretarul de stat Aurel Simion la conferința europeană Pâinea Păcii.

Video! Ministrul Barbu: Lansăm acest program în două săptămâni! Suma disponibilă 600 milioane euro!

Video! Ministrul Barbu: Lansăm acest program în două săptămâni! Suma disponibilă 600 milioane euro!

25 septembrie 2023 - 07:49

"Vom lansa în două săptămâni acest program cu o alocare de 600 milioane de euro," a anunțat ministrul agriculturii Florin Barbu, la sfârșitul săptămânii trecute, la Buzău.

Ministrul agriculturii: Împreună putem dezvolta zootehnia românească!

Ministrul agriculturii: Împreună putem dezvolta zootehnia românească!

25 septembrie 2023 - 06:59

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, a efectuat vineri, 22 septembrie 2023, o vizită de lucru la două ferme de reproducție suine și o fermă de creștere a puilor de carne pe așternut permanent, din județul Buzău, beneficiare ale celor două programe de sprijin derulate de MADR pentru activitatea de reproducție în sectorul suin și sectorul creșterii păsărilor.

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu oierii!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu oierii!

24 septembrie 2023 - 21:14

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu crescătorii de ovine la târgul Țurcana-Regina Munților, organizat de Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, condusă de oierul Dumitru Andreșoi.

Micii fermieri vor primi bani în plus!

Micii fermieri vor primi bani în plus!

24 septembrie 2023 - 20:30

Eurodeputatul Victor Negrescu a anunțat că petiția pentru micii fermieri și satele românești a fost aprobată de Parlamentul European.

APIA ACUM: Data la care încep plățile pe hectar și cap animal!

APIA ACUM: Data la care încep plățile pe hectar și cap animal!

24 septembrie 2023 - 18:55

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce clarificări importante cu privire la Controlul prin monitorizare (“checks by monitoring”) aplicat începând cu Campania 2023. APIA anunță totodată că plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal, aferente acestui an, începe la data de 16 octombrie 2023.

Oierul Dumitru Andreșoi își cumpără vapor!

Oierul Dumitru Andreșoi își cumpără vapor!

24 septembrie 2023 - 08:49

Crescătorul de ovine Dumitru Andreșoi, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, cunoscut drept oierul cu turma cea mai mare din România, a declarat, într-un scurt interviu acordat lui Ovidiu Ghinea, Agro TV, că-și cumpără vapor pentru export de ovine și bovine vii. Prețul navei este 5 milioane de dolari, a dezvăluit oierul.

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

23 septembrie 2023 - 06:06

O turmă de oi a mâncat 300 de kilograme de canabis în Grecia. Oile au intrat într-o seră din cea mai mare plantație de canabis medical din Grecia, iar proprietarul fermei a povestit pentru publicația hellas.postsen.com care a fost efectul asupra lor. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

De ce MEWI eVerde?

De ce MEWI eVerde?

'MEWI eVerde', este noul slogan pe care importatorul exclusiv al mărcilor FENDT şi Horsch pe piaţa românească l-a adoptat anul acesta, încercând astfel să-şi afirme identitatea şi ambiţiile privind aderarea la principiile agriculturii sustenabile. Interviu cu Leontin Coca, directorul de vânzări al companiei MEWI.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii