Adama
Agreena
AGRICOVER

Ordin ANSVSA! Obligatoriu cod SNIIA pentru toate fermele de animale, inclusiv gospodării țărănești!

Publicat: 25 august 2022 - 16:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fiecare exploataţie de creștere a animalelor, inclusiv cele nonprofesionale, cum ar fi gospodăriile țărănești, din România trebuie înregistrată în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor (SNIIA), avertizează un proiect de Ordin ANSVSA, publicat pe site-ul oficial.

"Înregistrarea exploataţiilor se face prin atribuirea unui cod alfanumeric unic şi permanent generat de către:

a) medicul veterinar de liberă practică împuternicit, numai pentru exploataţiile nonprofesionale; pentru exploatațiile nonprofesionale cu porcine, medicul veterinar de liberă practică împuternicit atribuie codul alfanumeric unic și permanent, doar după ce a verificat și a constatat îndeplinirea condițiilor de biosecuritate stabilite de legislația sanitar-veterinară în vigoare; pentru exploatațiile comerciale de tip A, medicul veterinar de liberă practică împuternicit editează datele exploatației nonprofesionale în vederea transformării acesteia în exploatație comercială de tip A, doar după
obținerea de către proprietarul acesteia a înregistrării sanitar-veterinare și după înstrăinarea animalelor din alte specii; pentru tabere de vară/stâne medicul veterinar de liberă practică împuternicit editează datele exploatației nonprofesionale în vederea transformării acesteia în tabără de vară/stână, doar după obținerea de către proprietarul acesteia a înregistrării sanitar-veterinare;
b) DSVSA, numai pentru exploataţii comerciale, după autorizarea sanitar-veterinară a acestora.

Înregistrarea exploataţiilor nonprofesionale se face astfel:

1) proprietarul care doreşte deschiderea unei exploataţii notifică medicul veterinar de liberă practică împuternicit, precizând speciile de animale pentru care se solicită deschiderea exploataţiei;
2) notificarea trebuie însoțită de cartea de identitate a proprietarului şi de documentele de proprietate pentru suprafața de teren unde dorește să deschidă exploatația sau documentele care, conform legii, atestă dreptul de utilizare a spaţiului destinat creşterii/îngrijirii animalelor, spaţiu care
trebuie să fie bine delimitat faţă de alte exploataţii, în vederea verificării realității datelor înscrise în notificare;
3) medicul veterinar de liberă practică împuternicit se deplasează la faţa locului, verifică existenţa spaţiilor necesare creşterii animalelor, ia coordonatele geografice (GPS) şi înregistrează noua exploataţie doar în cazul în care constată că locul noii exploataţii este bine delimitat faţă de alte
exploataţii şi că nu mai există alte coduri de exploataţii active la acea adresă pe numele solicitantului; în cazul exploataţiilor cu porcine înregistrează noua exploataţie doar după ce a verificat respectarea condiţiilor de biosecuritate stabilite de legislaţia sanitar-veterinară în vigoare în acest sens şi a
constatat îndeplinirea acestora;
4) medicul veterinar de liberă practică împuternicit arhivează notificarea proprietarului.

Existenţa mai multor coduri active de exploataţie ale aceluiaşi deţinător, la aceeaşi adresă este interzisă.

Deţinerea de către persoanele fizice sau juridice a mai multor exploataţii active este permisă doar dacă acestea se află la adrese diferite, iar mişcarea animalelor între aceste exploataţii se face doar în condiţiile prevăzute de prezenta normă.

Toate exploataţiile din România pentru care nu există cardul de exploatație trebuie să aibă câte un document de înregistrare al exploataţiei, care să conţină informaţiile prevăzute în anexa 2 (mai jos) la norma sanitar-veterinară, emis de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit, în cazul exploataţiilor nonprofesionale, respectiv ridicat de la sediul DSVSA, în cazul exploataţiilor comerciale, exploataţiilor comerciale de tip A, taberelor de vară şi stânelor.

 Anexa 2

anexa doi ansvsa_b


Proprietarii exploataţiilor pot verifica informațiile aferente exploataţiilor deținute, înregistrate în SNIIA, prin aplicaţii informatice dedicate instalate pe dispozitive proprii sau pot solicita un document care să conțină aceste informații la sediul utilizatorului SNIIA/DSVSA competentă teritorial.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei norme sanitar-veterinare pentru exploataţiile nou înfiinţate, data înfiinţării este reprezentată de data generării codului alfanumeric unic şi permanent de către SNIIA," precizează Ordinul ANSVSA. 

Vizualizat: 5749 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

07 iunie 2024 - 14:25

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile și se stabilește cuantumul unitar al plății către beneficiarii intervențiilor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic și ecoscheme a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 523/2024.

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

06 iunie 2024 - 15:25

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia prelungirii campaniei de primire a cererilor pentru plata subvențiilor agricole până la data de 12 iunie 2024.

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

06 iunie 2024 - 09:05

Au crescut subvențiile APIA pentru 2023! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va plăti fermierilor, crescătorilor de animale o sumă suplimentară pentru anumite subvenții APIA aferente anului 2023. Sunt scheme de plată la care li s-au transferat sume rămase neutilizate pentru alte subvenții. Agroinfo vă pune la dispoziție lista oficială a subvențiilor APIA pentru care veți primi diferența dintre cuantumul inițial și cel final.

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

06 iunie 2024 - 07:31

A crescut subvenția APIA la oi și capre! Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 5 iunie 2024, că a transferat suma de un milion de euro către PD 24 – Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine, pentru asigurarea unui cuantum cât mai apropiat de cel unitar planificat în Planul Național Strategic 2023-2027 pentru anul 2023. 

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

05 iunie 2024 - 18:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că un număr de 484 de proiecte eligibile fără finanțare ale tinerilor fermieri din zona montană și non montană vor beneficia de finanțare în urma suplimentării bugetului aferent sub-măsurii 6.1 cu valoarea de 20,84 milioane EURO.

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

05 iunie 2024 - 17:39

Peste 44 milioane de euro au fost rambursate de către Comisia Europeană, anunță acum Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Suma reprezintă plățile directe pe hectar și cap animal achitate fermierilor, crescătorilor de animale pentru anul 2023.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată! Un interviu cu Daniel Grosz, director tehnic Bayer Crop Science România pe zona de vest.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În autobuz

În autobuz
O taxatoare se apropie într-un autobuz de un tip: Detalii