Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

OIER DIN ROMÂNIA: M-AM SĂTURAT DE MAFIA CERTIFICATELOR DE ORIGINE LA BERBECI!

Publicat: 19 ianuarie 2021 - 15:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

OILE DIN ROMÂNIA VOR FI TOT MAI PUȚINE. Vând oile că m-am săturat de mafia certificatelor de origine la berbeci, spune supărat crescătorul de ovine Ioan Lăscău Nichifor din Luncani, județul Cluj. Oierul adaugă că ovinele din România vor fi tot mai puține din cauza mafiei cu berbeci.

Oierul Ioan Lăscău Nichifor, al cărui profil pe Facebook este Chifor Nebunul, a scris mesajul ca o replică la un articol publicat de Revista FERMA și semnat de prof. Ioan Pădeanu, USAMV Timișoara.

Mica fermă de ovine de la deal sau de la munte, cu efective de 50-100 capete, poate fi profitabilă prin valoarea genetică superioară a animalelor şi calitatea produselor de stână, scrie în articol prof. Pădeanu.

Perfectă dreptate are dl profesor PĂDEANU, dar nu-i loc în cercul mafiei cu certificatele de origine, și ministrul OROS a spus că a fost fermă cu 100 de oi și a vândut 200 masculi cu certificate de origine, eu am oile în controlul oficial din 2015 și am certificate de bonitare la MASCULI din 2006 și nu vreau să îmi dea certificate de origine, nici pe mieluțe și nici pe masculi ...cum să faci bani de mafia traficanților de berbeci care îi cumpără de la mine și montează oile lor care sunt în clasa ..A.. asta ar trebui verificat și după aceea să facem performanță ...oile vor fi tot mai puține în țara noastră din cauza mafiei cu MASCULI care parcă ei o inventat covrigul ...și eu le vând m-am săturat de mafia certificatelor de origine ... A scris oierul în mesajul transmis Revistei FERMA.

coment-chifor_b

Inflația de certificate de origine la berbeci a început odată cu acordarea sprijinului cuplat la ovine, subvenție europeană al cărui cuantum pe cap de ovină este de 17,9060 euro pentru anul 2020. O sumă mult mai mare prin comparație cu ajutorul național tranzitoriu pentru ovine, subvenție plătită de la bugetul de stat, cu un cuantum de cca 20 de lei pe cap de ovină. Pentru că o condiție obligatorie a obținerii sprijinului cuplat la ovine de la APIA a fost deținerea berbecilor cu certificate de origine sau înscriși în registrul genealogic al rasei, secțiunea principală, crescătorii de oi din România au căutat cu disperare să cumpere berbeci cu certificate de origine. De multe ori, oierii, să o spunem fără ocolișuri, au cumpărat certificatul de origine, hârtia, practic, care le-a asigurat încasarea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru că berbecii vânduți la pachet cu certificatul de origine nu aveau valoarea celor de rasă, nici greutatea sau caracteristicile rasei, spun oierii, astfel încât, deși ar fi trebuit să-i folosească la montă, cei mai mulți dintre oieri au evitat acest lucru ca să nu-și strice turmele, spun ei. AGROINFO a scris în repetate rânduri despre acest subiect controversat al certificatelor de origine, unde Ministerul Agriculturii prin Agenția Națională pentru Zootehnie trebuie să facă ordine.

Pe surse, AGROINFO a aflat că sprijinul cuplat la ovine pentru anii de tranziție 2021-2022 ar urma să-și schimbe criteriile de acordare și că plata acestei subvenții nu va mai depinde de certificatele de origine la berbeci. Deocamdată, nu este confirmată oficial renunțarea la legarea sprijinului cuplat ovine de certificatele de origine. Cert este că Ministerul Agriculturii a anunțat luni, 18 ianuarie 2021, printr-un proiect de ordonanță de urgență, afișat pe site-ul oficial, că modalitatea de acordare a sprijinului cuplat, atât a celui din vegetal, cât și din zootehnie, poate fi revizuită până la data de 19 februarie 2021, când România are termen pentru notificarea la Comisia Europeană a schemelor de plată din agricultură menținute pentru anii de tranziție către noua Politică Agricolă Comună.  

Vizualizat: 2667 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Oficial APIA! Banii care au ajuns în conturile fermierilor până la data de 10 mai 2021

Oficial APIA! Banii care au ajuns în conturile fermierilor până la data de 10 mai 2021

13 mai 2021 - 10:29

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat miercuri suma care a ajuns în conturile fermierilor români, crescătorilor de animale, beneficiari de subvenții europene și ajutoare de stat, începând din data de 16 octombrie 2020 până la data de 10 mai 2021.

Șeful APIA: Suma autorizată pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii până la data de 12 mai 2021!

Șeful APIA: Suma autorizată pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii până la data de 12 mai 2021!

13 mai 2021 - 09:58

Plata subvențiilor APIA 2020! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat miercuri, 12 mai 2021, suma care este transferată către conturile fermierilor, crescătorilor de animale care au solicitat anul trecut ajutoarele naționale tranzitorii, subvenție plătită de la bugetul de stat.

Planul Comisiei Europene pentru fermieri!

Planul Comisiei Europene pentru fermieri!

13 mai 2021 - 08:55

Comisia Europeană a adoptat pe 12 mai 2021 Planul de acțiune al UE „Către reducerea la zero a poluării aerului, apei și solului” un rezultat esențial al Pactului verde european și principalul subiect al Săptămânii verzi a UE din acest an, anunță comunicatul transmis de Comisia Europeană către Agroinfo.

Disperare mare în rândul fermierilor români!

Disperare mare în rândul fermierilor români!

13 mai 2021 - 08:35

Fermierii români îl somează, într-o scrisoare deschisă, pe ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, să găsească 2,6 miliarde de euro pentru implementarea strategiei privind managementul apei, care tocmai a fost exclusă din Programul Național de Redresare și Reziliență Economică (PNRR) după negocierile cu Bruxelles-ul. Scrisoarea Alianței pentru Cooperare și Agricultură:

Fermele de porci sunt puse la pământ, urmează fermele de păsări!

Fermele de porci sunt puse la pământ, urmează fermele de păsări!

13 mai 2021 - 08:10

Pesta porcină africană a decimat fermele mari de creștere a porcilor din România, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. De la fermele de porci, pericolul a tracut acum la fermele de păsări. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a depistat trei noi focare de gripă aviară după ce săptămâna trecută era unul singur, într-o fermă din Mureș. ANSVSA a impus interdicții și imediat s-a declanșat o avalanșă de amenzi aplicate fermierilor, transportatorilor.

Ministrul Oros: Lista sumelor care vor fi transferate anul acesta fermierilor, crescătorilor de animale!

Ministrul Oros: Lista sumelor care vor fi transferate anul acesta fermierilor, crescătorilor de animale!

13 mai 2021 - 07:41

Suma alocată pentru plata subvențiilor agricole pentru anii de tranziție, 2021-2022, este de 3 miliarde de euro, la care se adaugă bani de la bugetul național pentru plata ajutoarele din agricultură care sunt finanțate de stat. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a prezentat miercuri, lista subvențiilor APIA și a ajutoarelor de stat de care beneficiază fermierii, crescătorii de animale și sumele care vor ajunge în conturile acestora.

Avertisment! Străinii vor deține 7 milioane ha din terenul arabil al României!

Avertisment! Străinii vor deține 7 milioane ha din terenul arabil al României!

12 mai 2021 - 14:32

Federația Națională PRO AGRO avertizează că străinii vor deține, până-n 2030, 7 milioane de hectare din cele 9,4 milioane de hectare de teren arabil pe care le are România. Apelul fermierilor către parlamentari a fost transmis astăzi de PRO AGRO către Agroinfo.

Mesaj urgent APIA pentru fermieri!

Mesaj urgent APIA pentru fermieri!

12 mai 2021 - 13:52

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește tuturor beneficiarilor că data de 17 mai 2021, reprezintă ultima zi de primire, fără penalități, a Cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2021.

Crescătorii români de oi și de vaci vor beneficia de ajutor pentru bunăstarea animalelor!

Crescătorii români de oi și de vaci vor beneficia de ajutor pentru bunăstarea animalelor!

12 mai 2021 - 08:36

Ajutorul pentru bunăstarea animalelor va fi acordat și crescătorilor de ovine, de vaci, de capre, nu doar crescătorilor de porci și păsări cum se întâmplă acum. Bunăstarea animalelor este inclusă între eco-scheme sau schemele de ecologie, noile subvenții de care vor beneficia fermierii români. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European.

Lista completă cuantum ajutoare pentru fermierii români!

Lista completă cuantum ajutoare pentru fermierii români!

12 mai 2021 - 07:44

Bugetul PNDR destinat perioadei de tranziție 2021-2022 este de aproximativ 3,26 miliarde Euro și anume: fonduri FEADR 2021-2027 CFM (Cadrul Financiar Multianual) - 2.569,10 mil. euro și fonduri EURI (Instrumentrul de Relansare al Uniunii Europene) - 692,09 mil. euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii