KWS+
Reclama header after big part 2

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

Publicat: 01 octombrie 2020 - 14:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV AGROINFO. Nu am teren la APIA, am doar animalele înregistrate, am dreptul la ajutorul Covid-19? Am teren la APIA, cresc animale, dar nu am animalele înregistrate la APIA, am dreptul la ajutorul Covid-19? AGROINFO a primit o avalanșă de astfel de mesaje, cu diferite situații, de la crescătorii de animale. Toate răspunsurile le dă, exclusiv pentru AGROINFO, un șef Serviciu Măsuri Specifice din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Mulți dintre crescătorii de animale nu sunt înregistrați la APIA cu teren arabil sau pășune. Nu au cerut subvenții APIA pentru teren nici anul acesta, nici anul trecut. Au dreptul acești crescători de animale la ajutorul Covid-19 acordat pe Măsura 21?

Mulți dintre crescătorii de animale, mai ales cei de oi și capre, au solicitat la APIA, anul trecut și anul acesta, doar ajutorul național tranzitoriu (ANT), subvenția mică, așa cum îi spun ei, subvenție plătită de la bugetul național, nu au teren și nici nu au cerut sprijin cuplat zootehnic, subvenție europeană. Au dreptul acești crescători la ajutorul Covid-19?

Sunt crescători de animale care au solicitat la APIA, anul trecut și anul acesta, doar subvențiile pentru teren, nu și cele pentru animale. Au dreptul acești crescători la ajutorul Covid-19?

AGROINFO a rugat un șef Serviciu Măsuri Specifice APIA, care are multă experiență în agenția de plăți, să explice pentru crescătorii de animale cine îndeplinește condițiile pentru ajutorul Covid-19 acordat pe Măsura 21 pentru fermele de animale. Pe scurt, cine are dreptul la această plată. Ne explică doamna ing. Mirela Paraschiv, șef Serviciu Măsuri Specifice APIA Hunedoara, pentru fiecare situație în parte.

1. Un crescător de animale care a solicitat la APIA doar ajutorul național tranzitoriu din zootehnie (ANT), nu are teren agricol și nu a cerut nici sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) are dreptul la ajutorul Covid-19?

Având în vedere că nu îndeplinește condiția de fermier activ, teoretic, nu ar avea dreptul să primească acest ajutor. Dar noi nu putem să restricționăm depunerea cererii. Adică, omul își depune cererea și vedem mai departe cum o gestionăm. Dar, în principiu, el trebuie să îndeplinească această condiție de fermier activ, atât la 2019, cât și la 2020. Adică, trebuie să aibă cerere unică APIA cu solicitarea formelor de sprijin și pe suprafață și așa mai departe, a explicat ing. Mirela Paraschiv, șef Serviciu Măsuri Specifice APIA Hunedoara, exclusiv pentru AGROINFO.

De ce nu îndeplinește crescătorul respectiv de animale condiția de fermier activ? Pentru că nu a cerut la APIA, nici anul trecut, nici anul acesta una dintre plățile directe. ATENȚIE! Ajutorul național tranzitoriu, ANT, subvenția mică, NU ESTE PLATĂ DIRECTĂ! AGROINFO v-a explicat și ieri AICI care sunt plățile directe.

2. Un crescător de animale care nu a cerut la APIA, nici anul trecut, nici anul acesta, subvenții pentru teren, pășune, dar a cerut la APIA sprijinul cuplat zootehnic (SCZ), anul trecut sau îl solicită anul acesta, îndeplinește condițiile ca să ia ajutorul Covid-19?

Dacă a beneficiat de sprijin cuplat, fără discuție, că da. Sigur că da, a răspuns ing. Mirela Paraschiv, APIA Hunedoara.

Cât se poate de clar! Un crescător de animale care nu are teren înregistrat la APIA, nu a cerut subvenții pe teren anul trecut, nu cere nici anul acesta, dar a solicitat sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) pentru animale sau îl solicită în cererea depusă anul acesta la APIA, îndeplinește condițiile pentru a încasa ajutorul Covid-19. De ce? PENTRU CĂ SPRIJINUL CUPLAT ZOOTEHNIC ESTE O PLATĂ DIRECTĂ!

Dacă un crescător de animale, bovine sau ovine, caprine, a depus la APIA cererea unică doar pentru teren și nu a solicitat la plata subvențiilor și animalele, îndeplinește condițiile pentru acordarea ajutorului Covid-19?

Dacă are cerere pentru teren înseamnă că se încadrează la condiția de fermier activ deoarece a cerut plata pe suprafață și nu are niciun impediment faptul că nu a solicitat plăți pe zootehnie. Va veni cu acel extras (adeverință n.r.) de la medicul veterinar din care rezultă numărul de capete de femele bovine cu vârsta de minimum 24 de luni la data de 1 iulie 2020 sau femele ovine/caprine, cu vârsta de minim 12 luni la data de 1 iulie 2020 și se încadrează fără discuție dacă are mai mult de 5 capete, în cazul bovinelor, sau 50 de capete, în cazul ovinelor și caprinelor, a explicat ing. Mirela Paraschiv, exclusiv pentru AGROINFO.

Bugetul total al Măsurii 21 este limitat la 150 de milioane de euro. Din acești bani, trebuie plătite ajutoare atât crescătorilor de animale, cât și cultivatorilor de legume, fructe și cartofi. Astfel, solicitanții trebuie triați cumva, în baza unor condiții clare, stabilite de APIA.

Vă reamintim că ajutorul Covid-19 se acordă sub forma unei sume forfetare, adică o sumă fixă, pe exploatația agricolă. Suma maximă pentru fermele de bovine este de 7.000 de euro/fermă, iar pentru fermele de ovine și caprine este de 2.500 de euro/fermă.

ATENȚIE! Acest articol aparține AGROINFO, este protejat de dispozițiile Legii 8/1996 privind dreptul de autor și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe AGROINFO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

CITEȘTE ȘI: DATA DE REFERINȚĂ AJUTOR APIA MĂSURA 21 PENTRU OVINE, CAPRINE ȘI BOVINE!

CITEȘTE ȘI: DOCUMENTUL OBLIGATORIU PENTRU AJUTORUL DE MAXIM 2.500 DE EURO PE FERMA DE OVINE SAU DE CAPRINE!


 

Vizualizat: 3773 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

CARE ESTE PREȚUL CORECT PE KILOGRAMUL DE MIEL ÎN VIU PENTRU ANUL ACESTA!

CARE ESTE PREȚUL CORECT PE KILOGRAMUL DE MIEL ÎN VIU PENTRU ANUL ACESTA!

27 ianuarie 2021 - 10:58

CÂT E MIELUL DE PAȘTE? Crescătorii de oi din România au plătit mai mult pentru furaje, prețul furajelor a crescut din cauza secetei de anul trecut, cheltuielile cu întreținerea animalelor a crescut în condiții de pandemie, astfel anul acesta ar trebui să crească prețul la miei pentru a-și recupera o parte din banii investiți, spun oierii.

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

27 ianuarie 2021 - 09:47

ANUNȚ! O nouă subvenție pe hectar pentru fermierii români pentru care sunt alocate, anul acesta, de 25 de milioane de euro! Anunțul l-a făcut ministrul agriculturii, Adrian Oros.

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

27 ianuarie 2021 - 08:52

NUMĂR MIC DE FERMIERI CU SUBVENȚII MARI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a explicat care este structura, în acest moment, a fermelor din România. Șeful MADR a spus că sunt 790.000 de mici ferme, care cer subvenții APIA, practic, majoritatea cererilor depuse la agenția de plăți, dar care nu se pot numi ferme sunt, mai degrabă, gospodării țărănești.

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

27 ianuarie 2021 - 08:04

COMUNICAT. Gabriela Vila va conduce operațiunile ADAMA Agricultural Solutions în România și Republica Moldova. Având o experiență de peste 20 de ani în sectorul agri-business,  Gabriela Vila a ocupat anterior poziția de Director Național de Vânzări în cadrul companiei.

AVIZUL CARE PUNE FRÂNĂ AJUTORULUI DE 300.000 DE EURO/FERMIER!

AVIZUL CARE PUNE FRÂNĂ AJUTORULUI DE 300.000 DE EURO/FERMIER!

27 ianuarie 2021 - 07:47

BANI FERMIERI. Sprjinul de 300.000 de euro/beneficiar pentru construcția de abatoare de capacitate mică în zonă montană a fost cerut, anul trecut, doar de trei fermieri. Doar trei proiecte s-au depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), deși submăsura este deschisă din 13 iulie 2020 și termenul de depunere a fost prelungit până la 31 martie 2021. De ce nu se înghesuie crescătorii de animale să ceară acest ajutor care, aparent, este mare, iar de abatoare ar fi nevoie?

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

26 ianuarie 2021 - 13:56

VIAȚA DE FAMILIE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a vorbit în cadrul emisiunii România Agricolă, Agro TV, despre familia sa, despre părinți, frați și bunici. Șeful MADR a dezvăluit că bunicii săi au fost chiaburi și din pricina aceasta au fost deportați, iar tatăl său a fost măcelar și creștea mulți porci.

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

26 ianuarie 2021 - 12:37

AGENDA MINISTRULUI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță astăzi, 26 ianuarie 2021, în agenda sa, că de la ora 13:00 discută despre măsurile de sprijin din sectorul creșterii bovinelor de lapte, iar de la ora 17:00, discuții cu Agenția Națională pentru Zootehnie despre problemele crescătorilor de animale.

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

26 ianuarie 2021 - 11:47

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA! Acordarea subvențiilor agricole trebuie făcută în funcție de fermă, de zona în care se află ferma, pentru a se împiedica părăsirea satelor, abandonarea zonelor rurale montane, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Chiar dacă în zona montană sunt ferme mici, cu producție mică, ele trebuie sprijinit cu plăți APIA mai mari pentru a fi menținute și ajutate să devină ferme comerciale, a adăugat șeful MADR.

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

26 ianuarie 2021 - 10:22

COMUNICAT. Ministerul Agriculturii informează că, în perioada 01 februarie  – 30 aprilie 2021 se va desfășura cea de a doua sesiune de depunere a proiectelor din cadrul Componentei B - Implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală selectate din cadrul submăsurii 19.3 - Pregătirea și implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală – Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

DAȚI-LE SUBVENȚII MARI FERMIERILOR DACĂ AVEȚI PRETENȚII MARI DE LA EI!

DAȚI-LE SUBVENȚII MARI FERMIERILOR DACĂ AVEȚI PRETENȚII MARI DE LA EI!

26 ianuarie 2021 - 10:01

VEȘTI DE LA BRUXELLES DESPRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR. Fermierii trebuie să fie plătiți corespunzător pentru devoltarea unor practici ecologice și durabile astfel încât aceștia să poată rezista pe piață! Nu putem să le dăm fermierilor sarcini suplimentare fără ca ei să fie plătiți corespunzător! Avertizează europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei AGRI, Parlamentul European.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

De peste 20 de ani, Edina Uifalusi cultivă pepeni verzi şi pepeni galbeni în comuna Pişcolt, (jud. Satu Mare) în câmp şi leguume în solar şi grădină. În ultimii cinci ani familia Uifalusi a cultivat numai pepeni hibrizi Syngenta: pepeni verzi Romanza şi Arashan și pepeni galbeni Flander. Află care sunt problemele cultivatorilor de pepeni şi de ce hibrizii altoiţi sunt mai viguroaşi, mai productivi şi mai rezistenţi la boli.
Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii