Adama
Agreena
AGRICOVER

MUNCA în AGRICULTURĂ în România, cel mai PROST PLĂTITĂ!

Publicat: 03 decembrie 2018 - 19:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUB 2 EURO/ORĂ ÎN ROMÂNIA, 7,7 EURO/ORĂ ÎN SPANIA! Cel mai recent raport al Comisiei Europene privind fermele din UE arată că angajaţii din agricultură din România primesc cei mai puţini bani pentru munca lor, faţă de cei care muncesc în alte state ale Uniunii Europene.

Raportul „Privire de ansamblu asupra economiei agricole în UE”, publicat în octombrie 2018, este bazat pe informaţii furnizate de Reţeaua de date contabile agricole, pentru anii 2014, 2015 şi 2016. Documentul evidenţiază diversitatea structurilor şi sistemelor agricole din UE, dar şi diferenţele considerabile dintre sectoare şi dintre statele membre. Printre acestea, România se caracterizează prin ferme mici, pline de datorii şi în care muncesc, fără salariu, membrii familiei fermierului.

Detalii AICI: DOCUMENT BRUXELLES! ROMÂNIA, FERME MICI, DATORII MULTE! FAMILIA FERMIERULUI, ANGAJATĂ FĂRĂ PLATĂ!

Raportul arată că în România, în special, dar şi în Croaţia, forţa de muncă familială este cea mai răspândită formă de muncă în agricultură. Practic, 90% din munca din exploataţiile agricole din ţara noastră este neremunerată.

bani-mana-murdara_bDe asemenea, angajaţii din agricultură din România primesc cei mai puţini bani pentru munca lor: în 2015, aceştia au fost plătiţi, în medie, cu 1,9 euro/oră, mai puţin decât lucrătorii în agricultură din Bulgaria - 2,2 euro/oră, Grecia şi Croaţia - 3,1 euro/oră, Polonia - 3,2 euro/oră sau Lituania - 3,6 euro/oră.

Cel mai bine plătiţi au fost angajaţii din Danemarca -23,4 euro/oră, Suedia - 20,6 euro/oră şi Olanda - 16,1 euro/oră. În ţările în care mulţi români merg ca să lucreze în agricultură, aceştia au câştigat, în 2015, în medie, 7,7 euro/oră în Spania, 9,5 euro/oră în Italia şi 13 euro/oră în Germania şi Franţa.

Media salariului în sectorul agricol a fost, în 2015, de 7,9 euro/oră în UE 28, respectiv 10,8 euro/oră în UE 15 şi doar 3,6 euro/oră în UE N13 (statele noi, care au aderat după 2004).

primavara bani_bDIMENSIUNEA FERMELOR şi PREŢUL ARENDEI

Structura fermelor diferă, de asemenea, foarte mult: dimensiunea medie a fermelor era de 529 ha în Slovacia, 204 ha în Cehia şi 158 ha în Marea Britanie. Cele mai mici ferme sunt în Cipru - în medie, 11 ha, Grecia - 10 ha şi Malta - sub 3 ha. Media UE 28 a fost de 34 ha în 2015, la fel ca în 2014.

În România, suprafaţa medie a unei ferme era, în 2015, de 8,9 ha. În medie, 56% din suprafaţa exploatată era luată în arendă (54% media UE 28), iar preţul mediu al arendei era de 96 euro/ha, aproape jumătate din preţul mediu al arendei în UE 28 (189 euro/ha). Cel mai mult au plătit, în 2015, fermierii din Olanda - aproape 860 de euro pentru un hectar de teren luat în arendă.

Vizualizat: 3179 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Parchetul European percheziții ASTĂZI la fermierii români ACUZAȚI de o fraudă de 1,7 milioane euro!

Parchetul European percheziții ASTĂZI la fermierii români ACUZAȚI de o fraudă de 1,7 milioane euro!

18 aprilie 2024 - 19:09

Procurorii europeni, descindere la fermierii acuzați de o fraudă uriașă! Trei fermieri din județul Galați sunt plasați sub control judiciar după ce Parchetul European a deschis pe numele lor un dosar de fraudă cu fonduri europene.

Câți fermieri utilizează semnătura electronică la depunerea cererilor APIA!

Câți fermieri utilizează semnătura electronică la depunerea cererilor APIA!

18 aprilie 2024 - 18:50

Anul 2022 a fost primul an în care a fost introdusă semnătura electronică, aceasta fiind utilizată în prezent de peste 2.500 de fermieri, a declarat astăzi Adrian Pintea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Ce a anunțat ASTĂZI Adrian Pintea despre plățile APIA!

Ce a anunțat ASTĂZI Adrian Pintea despre plățile APIA!

18 aprilie 2024 - 15:26

Secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 18 aprilie 2024, că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) face zilnic plăți între 5 și 10 milioane de euro.

Ce reguli APIA trebuie să respecte anul ăsta crescătorii de animale!

Ce reguli APIA trebuie să respecte anul ăsta crescătorii de animale!

18 aprilie 2024 - 07:32

Responsabilitățile pe care le au crescătorii de animale pentru a beneficia de subvențiile APIA, aferente acestui an.

Subvenții APIA 2024: Mijloace oficiale de identificare a animalelor!

Subvenții APIA 2024: Mijloace oficiale de identificare a animalelor!

18 aprilie 2024 - 06:39

Pentru a beneficia de subvențiile APIA pe cap animal, aferente acestui an, animalele trebuie să fie identificate. Ghidul APIA pentru acest an lămurește care sunt mijloacele oficiale de identificare.

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

17 aprilie 2024 - 19:40

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a virat astăzi în conturile fermierilor aproximativ 900.000 euro, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis Agroinfo.

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

17 aprilie 2024 - 19:26

Ministerul Agriculturii anunță astăzi că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a făcut luni, 15 aprilie 2024, plăți de peste 18 milioane euro.

Comunicat APIA ASTĂZI!

Comunicat APIA ASTĂZI!

17 aprilie 2024 - 14:12

APIA primește Cereri de plată aferente anului 2024 pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”. 

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

17 aprilie 2024 - 12:19

Fermierii beneficiază și anul acesta de ajutorul național tranzitoriu, ANT, pe hectar. Care sunt condițiile anunțate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru obținerea acestui ajutor aferent anului 2024?

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

17 aprilie 2024 - 09:09

Termen APIA foarte important anul acesta pentru a nu pierde subvențiile APIA în cazul transferului de exploatație. Cum se procedează, ce trebuie să faceți? Agroinfo a obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informațiile de care aveți nevoie.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii