ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Ministrul Oros: Se discută serios ca beneficiarii de subvenții agricole să fie fiscalizați!

Publicat: 25 mai 2021 - 18:04
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi că se discută dacă beneficiarii de subvenții agricole ar trebui fiscalizați. Cu alte cuvinte, persoanele fizice, nefiscalizate, ar fi excluse de la plata subvențiilor agricole. Șeful MADR a subliniat că trebuie ajutați toți fermierii, fie că sunt mici sau mari, dar trebuie să fie respectate și regulile de bun simț de către toți fermierii. Șeful MADR a lăsat să se înțeleagă că fiscalizarea e una dintre regulile de bun simț.

Ministrul agriculturii a spus că pentru următorul exercițiu financiar, România va beneficia de circa 26 miliarde de euro, plăți directe și măsuri de dezvoltare rurală. Adrian Oros a precizat că trebuie stabilite clar regulile după care va funcționa acordarea subvențiilor pentru fermieri. Una dintre reguli vizează fiscalizarea. În România, micii crescători de animale, micii fermieri nu sunt fiscalizați.

"Am reușit să prelungim sprijinul cuplat și ajutorul național tranzitoriu în țările în care se mai dă acest ajutor. Aici iarăși este o discuție, beneficiarii de subvenții ar trebui să fie fiscalizați? Ar trebui legată subvenția și de fiscalitate? Este o discuție serioasă. Dacă o facem la modul populist nu rezolvăm nimic. Fiind la început de drum ar trebui să chibzuim foarte bine cum anume dorim să subvenționăm în așa fel încât și cel mic și cel mare să aibă șanse egale, să facă performanță pe piață, dar în același timp să se respecte niște reguli simple de bun simț", a spus astăzi ministrul agriculturii, în cadrul Conferinței Meat Milk, organizată la Poiana Brașov.

oros-vaci_b

Adrian Oros a anunțat că mâine, 26 mai 2021, va fi la Bruxelles, la discuțiile cu miniștrii agriculturii din statele membre UE despre plafonarea subvențiilor și acordarea unei plăți redistributive.

"Mâine o să avem o întâlnire la Bruxelles miniștrii agriculturii, iarăși o să avem o discuție legată de plafonarea subvențiilor, care este una importantă, de unde începe plafonarea subvențiilor, dacă va fi lăsată la îndemâna țărilor membre. Noi asta ne-am dori, să fie o plafonare voluntară, să stabilim noi, în țară, după analizele noastre, de unde ar trebui să înceapă plafonarea și ce facem cu acea plată redistributivă, unde anume să meargă această plată redistributivă.

Reducerea aceasta pe care și-o propune Green Deal-ul în agricultura durabilă sau responsabilă, reducerea inputurilor, și aici mă refer și la substanțe, la pesticide, la îngrășăminte, la antibiotice. Cu siguranță că, la o analiză foarte simplistă, ar duce la o hrană mult mai sănătoasă, dar, cu siguranță, aceasta ar fi mult mai scumpă, prețul de cost ar fi mult mai mare. Și aici, se pune întrebarea: vom reuși noi, europenii, să ne păzim granițele de hrana care vine din țări terțe, țări care nu-și propun aceste ținte ambițioase în așa fel încât să reușim să protejăm fermierii și procesatorii din spațiul european. Pentru că, dacă cumpărătorul european va avea șansa să cumpere hrană mai ieftină, chiar dacă mai proastă, zicem noi, din țările terțe, cu siguranță că mulți vor trebui să o facă. Și atunci se pune problema sustenabilității fermierilor și procesatorilor din spațiul european. Asta cred că este marea provocare legată de acest Green Deal (Pactul Verde n.r.). Sigur, știm cu toții, că este nevoie să avem grijă de resurse, că după noi vin și alte generații și trebuie și pământul, și apa, și aerul să fie cât mai la fel cum l-am găsit noi, dar, în același timp, trebuie să ne gândim și sustenabilitatea diverselor activități, și aici discutăm de agricultură și industrie alimentară care pot fi impactate de aceste noi strategii", a declarat ministrul agriculturii, Adrian Oros, astăzi, în cadrul Conferinței Meat Milk, organizată la Poiana Brașov.

Vizualizat: 10653 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

I-au dispărut 11 bovine de pe pășune!

I-au dispărut 11 bovine de pe pășune!

11 august 2022 - 19:58

Un crescător de bovine din județul Argeș spune că a rămas fără 11 bovine, paguba fiind calculată la circa 80.000 de lei. Animalele erau într-un țarc, pe pășune, supravegheate de un cioban. Crescătorul a anunțat Poliția.

Plan Național Strategic: Noua dată de referință subvenții APIA bovine!

Plan Național Strategic: Noua dată de referință subvenții APIA bovine!

11 august 2022 - 10:42

Odată cu noua Politică Agricolă Comună 2023-2027, se schimbă data de referință sau data istorică pentru ajutoarele naționale tranzitorii, ANT, acordate crescătorilor de bovine. Anul de referință va fi 2018. Deci, de la anul, nu mai este valabilă actuala dată de referință, 31 ianuarie 2013.

VIDEO! Crescătorie clandestină de porci!

VIDEO! Crescătorie clandestină de porci!

11 august 2022 - 09:49

Porci neidentificați, fără crotalii, ascunși în hala unei ferme pe care era pus lacătul. Proprietarul fermei a găsit porcii când a vrut să dea în chirie hala.

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

11 august 2022 - 08:24

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită Ministerului Agriculturii să intervină de urgență pentru a salva fermierii români. FACIAS a transmis un comunicat media. 

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

10 august 2022 - 20:36

La inițiativa ministrului Petre Daea, o echipă formată din specialiști ai MADR și ai ASAS, coordonată de secretarul de stat Dragoș-Costin Telehuz, a elaborat un Ghid de bune practici agricole privind efectele generate de schimbările climatice, anunță astăzi Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

10 august 2022 - 17:13

Guvernul a aprobat astăzi, 10 august 2022, Hotărârea privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2022-2023.

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

10 august 2022 - 16:50

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit de la alte 10 județe deconturi în vederea efectuării plăților pentru beneficiarii Programului Tomata. Față de săptămâna trecută, numărul cererilor transmise pentru decontare a crescut considerabil, astfel că, s-au primit cereri pentru 4.388 de beneficiari, în valoare de 66.256.920 milioane lei.

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

10 august 2022 - 16:29

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 10 august 2022, că a început plățile pentru beneficiarii micrograntului de 5.000 euro/fermier. 

Date oficiale MADR! Câte ferme mici de vaci au dispărut în decurs de 7 ani?!

Date oficiale MADR! Câte ferme mici de vaci au dispărut în decurs de 7 ani?!

10 august 2022 - 11:54

Din 2013 până-n 2020, au dispărut 213.752 de mici ferme de creștere a vacilor, cu efective între 1-10 capete bovine, susține o analiză a Ministerului Agriculturii, concepută pentru Planul Național Strategic 2023-2027.

Document MADR: Ajutor național tranzitoriu (ANT) ovine/caprine 27 euro/cap animal!

Document MADR: Ajutor național tranzitoriu (ANT) ovine/caprine 27 euro/cap animal!

10 august 2022 - 09:38

Ministerul Agriculturii estimează în setul de documente atașate Planului Național Strategic 2023-2027 cuantumul ajutorului național tranzitoriu, ANT, pentru crescătorii de ovine/caprine. Suma pe cap de animal, conform documentului obținut de Agroinfo, ar urma să fie începând din 2023, de anul viitor, 27 euro/cap de animal.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

FlexiTech Agro, fertilizare integrată: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” - Mihaela Radu, director de marketing Naturevo

Starea culturilor în Vest! De vorbă cu fermierul Varga Ștefan din Nădlac Krone Highland – chemarea muntelui Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii