Adama
Agreena
AGRICOVER

Ministrul Oros: Se discută serios ca beneficiarii de subvenții agricole să fie fiscalizați!

Publicat: 25 mai 2021 - 18:04
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi că se discută dacă beneficiarii de subvenții agricole ar trebui fiscalizați. Cu alte cuvinte, persoanele fizice, nefiscalizate, ar fi excluse de la plata subvențiilor agricole. Șeful MADR a subliniat că trebuie ajutați toți fermierii, fie că sunt mici sau mari, dar trebuie să fie respectate și regulile de bun simț de către toți fermierii. Șeful MADR a lăsat să se înțeleagă că fiscalizarea e una dintre regulile de bun simț.

Ministrul agriculturii a spus că pentru următorul exercițiu financiar, România va beneficia de circa 26 miliarde de euro, plăți directe și măsuri de dezvoltare rurală. Adrian Oros a precizat că trebuie stabilite clar regulile după care va funcționa acordarea subvențiilor pentru fermieri. Una dintre reguli vizează fiscalizarea. În România, micii crescători de animale, micii fermieri nu sunt fiscalizați.

"Am reușit să prelungim sprijinul cuplat și ajutorul național tranzitoriu în țările în care se mai dă acest ajutor. Aici iarăși este o discuție, beneficiarii de subvenții ar trebui să fie fiscalizați? Ar trebui legată subvenția și de fiscalitate? Este o discuție serioasă. Dacă o facem la modul populist nu rezolvăm nimic. Fiind la început de drum ar trebui să chibzuim foarte bine cum anume dorim să subvenționăm în așa fel încât și cel mic și cel mare să aibă șanse egale, să facă performanță pe piață, dar în același timp să se respecte niște reguli simple de bun simț", a spus astăzi ministrul agriculturii, în cadrul Conferinței Meat Milk, organizată la Poiana Brașov.

oros-vaci_b

Adrian Oros a anunțat că mâine, 26 mai 2021, va fi la Bruxelles, la discuțiile cu miniștrii agriculturii din statele membre UE despre plafonarea subvențiilor și acordarea unei plăți redistributive.

"Mâine o să avem o întâlnire la Bruxelles miniștrii agriculturii, iarăși o să avem o discuție legată de plafonarea subvențiilor, care este una importantă, de unde începe plafonarea subvențiilor, dacă va fi lăsată la îndemâna țărilor membre. Noi asta ne-am dori, să fie o plafonare voluntară, să stabilim noi, în țară, după analizele noastre, de unde ar trebui să înceapă plafonarea și ce facem cu acea plată redistributivă, unde anume să meargă această plată redistributivă.

Reducerea aceasta pe care și-o propune Green Deal-ul în agricultura durabilă sau responsabilă, reducerea inputurilor, și aici mă refer și la substanțe, la pesticide, la îngrășăminte, la antibiotice. Cu siguranță că, la o analiză foarte simplistă, ar duce la o hrană mult mai sănătoasă, dar, cu siguranță, aceasta ar fi mult mai scumpă, prețul de cost ar fi mult mai mare. Și aici, se pune întrebarea: vom reuși noi, europenii, să ne păzim granițele de hrana care vine din țări terțe, țări care nu-și propun aceste ținte ambițioase în așa fel încât să reușim să protejăm fermierii și procesatorii din spațiul european. Pentru că, dacă cumpărătorul european va avea șansa să cumpere hrană mai ieftină, chiar dacă mai proastă, zicem noi, din țările terțe, cu siguranță că mulți vor trebui să o facă. Și atunci se pune problema sustenabilității fermierilor și procesatorilor din spațiul european. Asta cred că este marea provocare legată de acest Green Deal (Pactul Verde n.r.). Sigur, știm cu toții, că este nevoie să avem grijă de resurse, că după noi vin și alte generații și trebuie și pământul, și apa, și aerul să fie cât mai la fel cum l-am găsit noi, dar, în același timp, trebuie să ne gândim și sustenabilitatea diverselor activități, și aici discutăm de agricultură și industrie alimentară care pot fi impactate de aceste noi strategii", a declarat ministrul agriculturii, Adrian Oros, astăzi, în cadrul Conferinței Meat Milk, organizată la Poiana Brașov.

Vizualizat: 11013 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ajutor plătit de APIA fermierilor, crescătorilor! Start de ASTĂZI!

Ajutor plătit de APIA fermierilor, crescătorilor! Start de ASTĂZI!

17 iunie 2024 - 09:00

Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunţă lansarea sesiunii 1 de depunere a Cererilor de finanțare pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, aferentă Intervenției DR-07„Silvo-mediu și climă” din cadrul PS PAC 2023-2027. Cererile de finanțare pentru schema de ajutor de stat pot fi depuse în intervalul 17 iunie 2024 ora 9,00 – 13 septembrie 2024, ora 14,30.

Mari fermieri pe terenul statului! Câți bani fac?

Mari fermieri pe terenul statului! Câți bani fac?

17 iunie 2024 - 08:15

Primii zece arendași pe terenul statului exploatează aproximativ 50% din cele 254,5 mii de hectare pe care le are în concesiune sau arendă Agenția Domeniilor Statului, potrivit unei analize Economica pe baza informațiilor furnizate de ADS.

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

07 iunie 2024 - 14:25

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile și se stabilește cuantumul unitar al plății către beneficiarii intervențiilor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic și ecoscheme a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 523/2024.

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

06 iunie 2024 - 15:25

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia prelungirii campaniei de primire a cererilor pentru plata subvențiilor agricole până la data de 12 iunie 2024.

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

06 iunie 2024 - 09:05

Au crescut subvențiile APIA pentru 2023! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va plăti fermierilor, crescătorilor de animale o sumă suplimentară pentru anumite subvenții APIA aferente anului 2023. Sunt scheme de plată la care li s-au transferat sume rămase neutilizate pentru alte subvenții. Agroinfo vă pune la dispoziție lista oficială a subvențiilor APIA pentru care veți primi diferența dintre cuantumul inițial și cel final.

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

06 iunie 2024 - 07:31

A crescut subvenția APIA la oi și capre! Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 5 iunie 2024, că a transferat suma de un milion de euro către PD 24 – Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine, pentru asigurarea unui cuantum cât mai apropiat de cel unitar planificat în Planul Național Strategic 2023-2027 pentru anul 2023. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Canicula instalata in aproape toata tara la sfarsit de iunie a grabit coacerea graului. Eugen Baziliuc, proprietarul societatii Abelda S.RL. a pariat anul acesta pe soiuri de elita. Iata ce soi ii da anual intre 8 si 10 tone pe hectar!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Claudiu Borobei

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii