KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Ministrul Oros: Se discută serios ca beneficiarii de subvenții agricole să fie fiscalizați!

Publicat: 25 mai 2021 - 18:04
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi că se discută dacă beneficiarii de subvenții agricole ar trebui fiscalizați. Cu alte cuvinte, persoanele fizice, nefiscalizate, ar fi excluse de la plata subvențiilor agricole. Șeful MADR a subliniat că trebuie ajutați toți fermierii, fie că sunt mici sau mari, dar trebuie să fie respectate și regulile de bun simț de către toți fermierii. Șeful MADR a lăsat să se înțeleagă că fiscalizarea e una dintre regulile de bun simț.

Ministrul agriculturii a spus că pentru următorul exercițiu financiar, România va beneficia de circa 26 miliarde de euro, plăți directe și măsuri de dezvoltare rurală. Adrian Oros a precizat că trebuie stabilite clar regulile după care va funcționa acordarea subvențiilor pentru fermieri. Una dintre reguli vizează fiscalizarea. În România, micii crescători de animale, micii fermieri nu sunt fiscalizați.

"Am reușit să prelungim sprijinul cuplat și ajutorul național tranzitoriu în țările în care se mai dă acest ajutor. Aici iarăși este o discuție, beneficiarii de subvenții ar trebui să fie fiscalizați? Ar trebui legată subvenția și de fiscalitate? Este o discuție serioasă. Dacă o facem la modul populist nu rezolvăm nimic. Fiind la început de drum ar trebui să chibzuim foarte bine cum anume dorim să subvenționăm în așa fel încât și cel mic și cel mare să aibă șanse egale, să facă performanță pe piață, dar în același timp să se respecte niște reguli simple de bun simț", a spus astăzi ministrul agriculturii, în cadrul Conferinței Meat Milk, organizată la Poiana Brașov.

oros-vaci_b

Adrian Oros a anunțat că mâine, 26 mai 2021, va fi la Bruxelles, la discuțiile cu miniștrii agriculturii din statele membre UE despre plafonarea subvențiilor și acordarea unei plăți redistributive.

"Mâine o să avem o întâlnire la Bruxelles miniștrii agriculturii, iarăși o să avem o discuție legată de plafonarea subvențiilor, care este una importantă, de unde începe plafonarea subvențiilor, dacă va fi lăsată la îndemâna țărilor membre. Noi asta ne-am dori, să fie o plafonare voluntară, să stabilim noi, în țară, după analizele noastre, de unde ar trebui să înceapă plafonarea și ce facem cu acea plată redistributivă, unde anume să meargă această plată redistributivă.

Reducerea aceasta pe care și-o propune Green Deal-ul în agricultura durabilă sau responsabilă, reducerea inputurilor, și aici mă refer și la substanțe, la pesticide, la îngrășăminte, la antibiotice. Cu siguranță că, la o analiză foarte simplistă, ar duce la o hrană mult mai sănătoasă, dar, cu siguranță, aceasta ar fi mult mai scumpă, prețul de cost ar fi mult mai mare. Și aici, se pune întrebarea: vom reuși noi, europenii, să ne păzim granițele de hrana care vine din țări terțe, țări care nu-și propun aceste ținte ambițioase în așa fel încât să reușim să protejăm fermierii și procesatorii din spațiul european. Pentru că, dacă cumpărătorul european va avea șansa să cumpere hrană mai ieftină, chiar dacă mai proastă, zicem noi, din țările terțe, cu siguranță că mulți vor trebui să o facă. Și atunci se pune problema sustenabilității fermierilor și procesatorilor din spațiul european. Asta cred că este marea provocare legată de acest Green Deal (Pactul Verde n.r.). Sigur, știm cu toții, că este nevoie să avem grijă de resurse, că după noi vin și alte generații și trebuie și pământul, și apa, și aerul să fie cât mai la fel cum l-am găsit noi, dar, în același timp, trebuie să ne gândim și sustenabilitatea diverselor activități, și aici discutăm de agricultură și industrie alimentară care pot fi impactate de aceste noi strategii", a declarat ministrul agriculturii, Adrian Oros, astăzi, în cadrul Conferinței Meat Milk, organizată la Poiana Brașov.

Vizualizat: 10264 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

În vigoare! Ajutor de minimis fermieri! Cerere, acte APIA!

În vigoare! Ajutor de minimis fermieri! Cerere, acte APIA!

19 iunie 2021 - 09:38

APIA poate demara primirea cererilor! Hotărârea care stabilește schema de ajutor de minimis pentru cultivatorii de legume în spații protejate a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Noua subvenție APIA pe hectar, publicată în Monitorul Oficial! Condiții, acte! Termen 30 iunie!

Noua subvenție APIA pe hectar, publicată în Monitorul Oficial! Condiții, acte! Termen 30 iunie!

19 iunie 2021 - 08:42

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cererile fermierilor până la 30 iunie 2021! Valoarea pe hectar a noii subvenții APIA începe de la 100 de euro/ha și ajunge la 3.400 euro/ha. Monitorul Oficial a publicat vineri, 18 iunie 2021, Hotărârea de Guvern privind aprobarea programului de susținere a producției de plante aromatice pentru anul 2021.

Anunț șeful APIA: Plata ajutoarelor pentru fermieri!

Anunț șeful APIA: Plata ajutoarelor pentru fermieri!

19 iunie 2021 - 07:44

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a avut vineri, 18 iunie 2021, o videoconferință cu șefii centrelor județene APIA pentru plata noilor ajutoare de minimis aprobate de către Guvern în ședința din această săptămână și pentru finalizarea plăților directe aferente campaniei 2020 până la data de 30 iunie. Șeful APIA a atras atenția că trebuie respectate termenele de plată.

Nou Ordin Ministerul Agriculturii!

Nou Ordin Ministerul Agriculturii!

19 iunie 2021 - 07:00

Ministerul Agriculturii a publicat, pe site-ul oficial, un proiect de ordin prin care anunță înființarea Registrului național al rețetelor consacrate precum și Registrul național al produselor atestate.

Ministrul Oros, în vizită la fermierii milionari în euro ai Olteniei, care apar în Top 300 Cei mai bogați români!

Ministrul Oros, în vizită la fermierii milionari în euro ai Olteniei, care apar în Top 300 Cei mai bogați români!

18 iunie 2021 - 11:08

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost joi, 17 iunie 2021, la Vâlcea, în vizită la familia Dan și Dorina Mutu, deținătorii grupului Anabella, doi dintre milionarii în euro ai Olteniei, cu afaceri în agricultură. Ei figurează în Top 300 Capital „Cei mai bogați români” 2020 pe poziția 164, cu o avere de 38 – 40 de milioane de euro.

Să dispară diferențele la plata subvențiilor din agricultură!

Să dispară diferențele la plata subvențiilor din agricultură!

18 iunie 2021 - 08:58

Diferențe majore între subvențiile pe care le încasează fermierii din Estul Europei, aici se includ și fermierii români, și fermierii din Vestul Europei. Fermierii din Polonia și Lituania au depus petiții la Parlamentul European în care se plâng că primesc în continuare subvenții la hectar sub media UE. În Parlamentul European s-a dezbătut miercuri, 16 iunie 2021, această petiție prin care fermierii din Estul Europei cer să aibă subvenții la fel de mari ca fermierii din Vestul Europei.

Subvenție directă pe familia de albine! 15 miliarde euro pe an pentru polenizatori!

Subvenție directă pe familia de albine! 15 miliarde euro pe an pentru polenizatori!

18 iunie 2021 - 08:23

O subvenție directă pentru apicultori, așa cum există pentru fermieri, ar da o gură de oxigen apiculturii în condițiile în care albina e tot mai amenințată cu dispariția. Ajutoarele pe care le primesc în acest moment apicultorii prin Program Național Apicol nu sunt suficiente, spun mulți dintre apicultori. Pe lângă un ajutor financiar, albinele și alți polenizatori trebuie protejați prin reducerea folosirii pesticidelor.

Ministrul Mediului: Vorbim de mii de animale din gospodării/ferme ucise! Se schimbă legea!

Ministrul Mediului: Vorbim de mii de animale din gospodării/ferme ucise! Se schimbă legea!

17 iunie 2021 - 20:19

Un nou proiect de ordonanță de urgență se pregătește la Ministerul Mediului care va schimba legea cu privire la atacurile sălbăticiunilor. Numărul apelurilor la 112 din cauza urşilor a crescut de 10 ori în ultimii 5 ani, a declarat, joi, Barna Tanczos, ministrul Mediului, și mii de animale din gospodării, ferme au fost ucise de sălbăticiuni.

Cum propune un crescător de animale să se dea subvențiile APIA!

Cum propune un crescător de animale să se dea subvențiile APIA!

17 iunie 2021 - 19:00

Un crescător de animale propune să se schimbe modul de acordare al subvențiilor din zootehnie în așa fel încât crescătorii să beneficieze de prețuri mai mari pentru munca lor și să aibă de câștigat și procesatorii. Nemulțumirile cresc în rândul crescătorilor de animale din pricina ajutoarelor mici, insuficiente, de care beneficiază și a prețurilor mici la care-și vând munca.

Din iulie, SE REDESCHID toate târgurile de animale!

Din iulie, SE REDESCHID toate târgurile de animale!

17 iunie 2021 - 16:55

Se REDESCHID toate târgurile de animale, anunță primarul din Câmpeni, județul Alba, după o întâlnire cu prim-ministrul Vasile Cîțu, care i-a dat această veste bună pentru crescătorii de animale.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/.

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Bancul zilei

Răzbunare...

Răzbunare...
Soţul: De câte ori ne certăm tu eşti foarte calmă. Cum reuşeşti? Detalii