Guvernul Cîțu a căzut marți, Parlamentul României a votat moțiunea de cenzură. Deși ministrul agriculturii, Adrian Oros, și-a dat demisia săptămâna trecută, acesta rămâne interimar la conducerea Ministerului Agriculturii. Ministrul Adrian Oros spune că demisia nu i-a fost acceptată de premierul Florin Cîțu, iar asta s-a întâmplat înainte de demiterea Guvernului Cîțu.
Ministrul Adrian Oros a fost întrebat la o postare Facebook despre lansarea Submăsurii 4.1 Investiții în exploatații agricole dacă și-a dat demisia, pentru că Adrian Oros continuă să participe la evenimentele din agricultură în calitate de ministru și să anunțe ajutoare pentru fermieri sau lansarea unor măsuri de dezvoltare rurală, pe scurt, este în continuare în funcție, chiar dacă și-a dat demisia.
"Parcă v-ați dat demisia din funcție?" I-a scris Marcela Pauliuc.
"Demisia nu a fost acceptată de către primul ministru", i-a răspuns Adrian Oros.
De altfel, președintele Kalus Iohannis a declarat astăzi că actualul guvern interimar va rămâne în funcție până se găsește o soluție la actuala criză politică. „Dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne în funcție până când se găsește o soluție”, a declarat șeful statului, înainte de participarea la summitul UE-Balcanii de Vest din Slovenia.
Așadar, ministrul Oros rămâne interimar la conducerea Ministerului Agriculturii.
"Susținem producătorii locali și regionali!
Am participat la Workshop-ul "Modele agricole sustenabile - bune practici pentru produse regionale și organice", organizat în parteneriat cu Austrian Agricultural Cluster și USAMV Cluj-Napoca - Facultatea de Agricultură,.
La acest eveniment au participat atât reprezentanți ai mediului academic, cercetători, cât și fermieri și a avut ca scop principal schimbul de bune practici agricole între reprezentanți ai mediului agricol român și austriac.
Agricultura României are nevoie de astfel de oportunități, prin care să putem prelua modele și practici de succes pentru generarea de produse organice și regionale, de la țări care au experiență în acest domeniu și care să ne permită să valorificăm potențialul considerabil al țării noastre pentru generarea unor astfel de produse.
Necesitatea creșterii suprafețelor agricole cultivate în sistem organic este data nu doar de numeroasele beneficii ale produselor organice (biodiversitate mai crescută, bunăstarea animalelor, venituri mai mari pentru fermieri și, nu în ultimul rând, hrana mai sănătoasă pentru oameni) sau de potențiaul real al României pentru implementarea unor sisteme agricole organice eficiente și productive.
Creșterea suprafețelor cultivate în sistem de agricultură organică este susținută și de Uniunea Europeană care și-a propus să încurajeze creșterea suprafețelor cultivate în acest sistem de agricultură până la 25% din suprafața cultivată, până la nivelul anului 2030 atat prin Pactul verde european/ Strategia "De la fermă la furculiță", cât și prin Planul de acțiune special dedicat dezvoltării produselor organice, prezentat de Comisia Europeană în primăvara acestui an." Este cea mai recentă postare Facebook, de astăzi, a ministrului demisionar al agriculturii.