Adama
Agreena
AGRICOVER

Ministrul Oros: Demisia mea nu a fost acceptată!

Publicat: 06 octombrie 2021 - 17:53
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul Cîțu a căzut marți, Parlamentul României a votat moțiunea de cenzură. Deși ministrul agriculturii, Adrian Oros, și-a dat demisia săptămâna trecută, acesta rămâne interimar la conducerea Ministerului Agriculturii. Ministrul Adrian Oros spune că demisia nu i-a fost acceptată de premierul Florin Cîțu, iar asta s-a întâmplat înainte de demiterea Guvernului Cîțu.

Ministrul Adrian Oros a fost întrebat la o postare Facebook despre lansarea Submăsurii 4.1 Investiții în exploatații agricole dacă și-a dat demisia, pentru că Adrian Oros continuă să participe la evenimentele din agricultură în calitate de ministru și să anunțe ajutoare pentru fermieri sau lansarea unor măsuri de dezvoltare rurală, pe scurt, este în continuare în funcție, chiar dacă și-a dat demisia.

oros-interimar_b

"Parcă v-ați dat demisia din funcție?" I-a scris Marcela Pauliuc.
"Demisia nu a fost acceptată de către primul ministru", i-a răspuns Adrian Oros.

De altfel, președintele Kalus Iohannis a declarat astăzi că actualul guvern interimar va rămâne în funcție până se găsește o soluție la actuala criză politică. „Dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne în funcție până când se găsește o soluție”, a declarat șeful statului, înainte de participarea la summitul UE-Balcanii de Vest din Slovenia.

Așadar, ministrul Oros rămâne interimar la conducerea Ministerului Agriculturii.

oros-steag_b

"Susținem producătorii locali și regionali!
Am participat la Workshop-ul "Modele agricole sustenabile - bune practici pentru produse regionale și organice", organizat în parteneriat cu Austrian Agricultural Cluster și USAMV Cluj-Napoca - Facultatea de Agricultură,.
La acest eveniment au participat atât reprezentanți ai mediului academic, cercetători, cât și fermieri și a avut ca scop principal schimbul de bune practici agricole între reprezentanți ai mediului agricol român și austriac.
Agricultura României are nevoie de astfel de oportunități, prin care să putem prelua modele și practici de succes pentru generarea de produse organice și regionale, de la țări care au experiență în acest domeniu și care să ne permită să valorificăm potențialul considerabil al țării noastre pentru generarea unor astfel de produse.
Necesitatea creșterii suprafețelor agricole cultivate în sistem organic este data nu doar de numeroasele beneficii ale produselor organice (biodiversitate mai crescută, bunăstarea animalelor, venituri mai mari pentru fermieri și, nu în ultimul rând, hrana mai sănătoasă pentru oameni) sau de potențiaul real al României pentru implementarea unor sisteme agricole organice eficiente și productive.
Creșterea suprafețelor cultivate în sistem de agricultură organică este susținută și de Uniunea Europeană care și-a propus să încurajeze creșterea suprafețelor cultivate în acest sistem de agricultură până la 25% din suprafața cultivată, până la nivelul anului 2030 atat prin Pactul verde european/ Strategia "De la fermă la furculiță", cât și prin Planul de acțiune special dedicat dezvoltării produselor organice, prezentat de Comisia Europeană în primăvara acestui an." Este cea mai recentă postare Facebook, de astăzi, a ministrului demisionar al agriculturii.

Vizualizat: 3591 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Experți din MADR au participat la târgul internațional „Potato Europe 2024” din Republica Franceză

Experți din MADR au participat la târgul internațional „Potato Europe 2024” din Republica Franceză

13 septembrie 2024 - 13:17

În perioada 11-12 septembrie 2024, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale împreună cu Federația Națională a Cartofului din România a participat cu stand la Târgul Internațional „Potato Europe 2024”, organizat în localitatea Villers Saint Christophe din Republica Franceză.

APIA ASTĂZI: Subvenția APIA de 175 euro/ha garantată 5 ani!

APIA ASTĂZI: Subvenția APIA de 175 euro/ha garantată 5 ani!

13 septembrie 2024 - 13:00

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă prelungirea pȃnă la data de 04.10.2024, ora 14.30, a primei sesiuni de depunere a Cererilor de finanțare pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, aferentă Intervenției DR-07„Silvo-mediu și climă” din cadrul PS PAC 2023-2027.

Oficial MADR! Cuantum avans subvenții APIA aprobat!

Oficial MADR! Cuantum avans subvenții APIA aprobat!

13 septembrie 2024 - 07:20

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va acorda şi în acest an, în cadrul Campaniei 2024, avansuri în cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru plățile directe și de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), în cazul sprijinului acordat în cadrul intervențiilor de dezvoltare rurală și intervențiilor de mediu și climă, ca urmare a derogării Comisiei Europene.

Comunicat APIA ASTĂZI! Plăți făcute!

Comunicat APIA ASTĂZI! Plăți făcute!

12 septembrie 2024 - 16:37

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat autorizarea la plată a rentierilor agricoli care și-au vizat carnetele de rentier în perioada 01 martie – 02 septembrie 2024. Astfel, a fost autorizat la plată un număr total de 23.603 rentieri agricoli cu suma totală de 31,56 milioane lei.

Legea care-i scutește pe fermieri de executarea silită!

Legea care-i scutește pe fermieri de executarea silită!

12 septembrie 2024 - 16:21

Guvernul Republicii Moldova vrea să adopte o lege care îi va scuti pe fermieri de executarea forțată a plăților către bănci.

AFIR, ultimele informații ajutor minim 300.000 euro/fermă vaci!

AFIR, ultimele informații ajutor minim 300.000 euro/fermă vaci!

12 septembrie 2024 - 08:57

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că a publicat Raportul de contestații DR 20 Investiții în exploatații zootehnice, etapa 2 bovine.

Subvenție pentru crescătorii de animale care-și încetează activitatea!

Subvenție pentru crescătorii de animale care-și încetează activitatea!

12 septembrie 2024 - 08:33

O subvenție mai puțin obișnuită! Este acordată crescătorilor de animale, în special bovine, care-și încetează activitatea. Se întâmplă în Olanda. 

Terenurile pentru subvenții APIA cadastrate, intabulate!

Terenurile pentru subvenții APIA cadastrate, intabulate!

12 septembrie 2024 - 08:08

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) anunță finalizarea înregistrării sistematice integrale a imobilelor în 266 de UAT-uri, din totalul de 3.181 de UAT-uri, precum și în peste 27.800 de sectoare cadastrale, cu o suprafață de peste 5,9 milioane de hectare.

Mesaj URGENT APIA plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

Mesaj URGENT APIA plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

12 septembrie 2024 - 07:59

Termen urgent pentru plata subvențiilor APIA! Fermierii, crescătorii de animale care solicită subvenții pe hectar și cap animal pentru acest an trebuie să se prezinte la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 30 septembrie 2024.

ASTĂZI! Ajutor 10 euro/familia de albine!

ASTĂZI! Ajutor 10 euro/familia de albine!

11 septembrie 2024 - 16:36

Deputații au adoptat miercuri un proiect de lege care prevede revenirea la cota de TVA de 9% pentru hrana albinelor pe bază de zahăr adăugat. De asemenea, apicultorii solicită și aprobarea unui ajutor de 10 euro/familia de albine. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Apel la Poliţie

Apel la Poliţie
O bătrânică sună la Poliţie: Detalii