Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MINISTRUL OROS: BANII VIN REPEDE, PROCEDURI SIMPLIFICATE!

Publicat: 15 februarie 2021 - 09:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR TINERI FERMIERI! Cum arată realitatea din cabinetul ministrului agriculturii, Adrian Oros? Banii vin repede, proceduri simplificate, recolte bogate, satul întinerit, spune ministrul agriculturii, într-o postare pe pagina personală Facebook în care se referă la ajutorul de 50.000 de euro/fermier pentru tinerii fermieri români plecați în străinătate și încurajați să vină acasă.

Tinerii români aflați peste hotare au la dispoziție fonduri nerambursabile pentru a dezvolta o exploatație agricolă în România.
Sprijinul financiar acordat prin submăsura 6.1 – Diaspora poate ajunge până la 50.000 de euro, condițiile de bază fiind reședința într-unul din statele membre UE sau terțe, dar și să fi lucrat sau absolvit studii în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară.
Zeci de mii de tineri fermieri din România au beneficiat deja de fondurile acordate prin PNDR 2020, iar proiectele lor de succes sunt o dovadă a muncii și tenacității lor.
Banii vin repede, proceduri simplificate, recolte bogate și satul românesc intinerit!  Scrie ministrul agriculturii, pe pagina personală Facebook.

În realitate, submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri - diaspora, deschisă anul trecut, a înregistrat un eșec total. Tinerii plecați la muncă în străinătate nu s-au înghesuit să ceară acest ajutor de maxim 50.000 de euro/fermier. Vă reamintim că, pentru prima oară, anul trecut, în 2020, bugetul de 43 de milioane de euro pentru submăsura 6.1 a fost împărțit în două, circa 23 de milioane de euro ajutoare pentru tinerii fermieri români care muncesc în țară și 20 de milioane de euro pentru tinerii români care muncesc prin alte țări, dar vor să se întoarcă în țară. În timp ce bugetul alocat pentru tinerii fermieri din țară s-a epuizat rapid, milioanele de euro care ar fi trebuit să-i atragă acasă pe tinerii români nu au fost cerute anul trecut decât de vreo patru tineri și nici ei nu s-au calificat, nu au îndeplinit condițiile, pentru a primi ajutorul de maxim 50.000 de euro/fermier. Așadar, eșec total!

Anul acesta, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a schimbat Ghidul pentru accesarea acestor bani și a lansat din nou submăsura 6.1 pentru tinerii români din diaspora. Submăsura 6.1 tineri din diaspora a fost lansată pe data de 4 ianuarie 2021 și până la această oră, a publicării acestei știri, ZERO tineri au depus proiecte. Nici măcar un proiect depus! Și submăsura este deschisă de o lună și jumătate. Probabil, tinerii români din diaspora se vor înghesui pe ultima sută de metri, când pragul de calitate pentru un proiect va coborî la 25 de puncte. Submăsura 6.1 este deschisă până la data de 4 mai 2021, ora 15:59.

zero-proiecte_b

Ce-i răspund ministrului agriculturii tinerii fermieri din țară la postarea în care totul este minunat?

Popescu Laurentiu Narcis: Cum rămâne cu tineretul rămas în țară? Cum se va descurca? Cei care v-au acordat încredere cum îi răsplătiți? Veniți acasă azi și în maxim o săptămână plecați înapoi .Documentati-vă înainte de a face primul pas cu privire la legile din țară .Suntem într-un moment critic pentru țăranul român și nu numai. Ps!

Ovidiu Gros: Dacă vrem sa începem cu puțin d-le ministru Oros și vrem sa ne facem o gospodărie de animale și păsări vreti sa va credem ca ne ajutați când pe bunicii noștri, țărani de baștina îi decapitați cu tot felul de legi ca și cea cu 5 porci și de la al 6-lea le impuneți niște lucruri care nu le pot face ca nici toaleta in casa nu au țăranii. Și cine vine acasă in maxim 6 luni pleacă înapoi.

Rares Bota: Si tinerii ramasi in tara sa mearga in loc la cei care vin sau cum ii ca nu intrleg !! Voi credeti ca noi daca am ramas in tara o ducem bine ca voi dar as vrea sa traiți voi cel putin o luna in locul nostru si cu venitul nostru !!

Veres Mihaela: Indrazniti veniti ca in tara avem afaceri in agricultura numai ca o sa le pierdem in favoarea panourilor solare ,o sa mincam curent ,si pe cine intereseaza ,terenuri care produc lejer 11000 tone porumb vor fi cariere de piatra dupa care teren cu panourii solare.

Conform AFIR, Ghidul solicitantului pentru această sesiune a submăsurii 6.1 a fost modificat pentru a ușura accesarea finanțării nerambursabile pentru tinerii cetățeni români din afara granițelor țării care se instalează ca șefi sau manageri ai exploatației. În acest sens, au fost revizuite și clarificate condițiile și precondițiile pe care tinerii din diaspora trebuie să le îndeplinească pentru a depune proiectul,  simplificându-se modalitatea de depunere a documentelor doveditoare a studiilor și a locului de muncă.

Astfel, pot solicita finanțare europeană nerambursabilă tinerii fermieri din diaspora care au absolvit, în ultimele 60 de luni, înaintea depunerii cererii de finanțare un program de studiu în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară: postuniversitar, universitar, preuniversitar, în țări membre ale Uniunii Europene (UE) sau țări terțe din UE.

O altă condiție este ca aceștia să fi avut un loc de muncă în țări membre UE sau țări terțe UE în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară, cel puțin 3 luni neîntrerupte, în ultimele 24 luni dinaintea depunerii cererii de finanțare. Pentru dovada locului de muncă în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară solicitanții vor prezenta un document oficial a cărui origine va fi autentificată prin apostilă emisă conform Convenției de la Haga.

În cazul în care, solicitantul nu poate depune documentul autentificat prin apostilă acesta poate să depună un certificat de înregistrare1care dovedește prezenta solicitantului cel puţin 3 luni neîntrerupte în ultimele 24 luni, anterioare depunerii cererii de finanţare, este emis de autorităţile locale (de exemplu poliția sau primăria), care cuprinde numele şi adresa persoanei înregistrate, precum şi data înregistrării, în baza art. 8 a Directivei 2004/38/CE.

Sprijinul public acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, în valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole (dimensiunea exploatației agricole se poate calcula și prin noua aplicație pusă la dispoziția publicului pe pagina de internet a AFIR - http://so.afir.info/).

Finanțarea se acordă tinerilor fermieri sub formă de sumă forfetară în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Contractului de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului în funcție de implementarea corectă a Planului de Afaceri, fără a depăși trei ani (cinci ani pentru exploatațiile pomicole) de la semnarea Contractului de finanțare.

Acordarea sprijinului va fi proporțională cu gradul de îndeplinire a Planului de Afaceri.Vizualizat: 2388 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Anunț făcut de șeful ANZ: ajutor de stat pentru creșterea animalelor!

Anunț făcut de șeful ANZ: ajutor de stat pentru creșterea animalelor!

16 aprilie 2021 - 09:24

Directorul Agenției Naționale pentru Zootehnie, ing. Vaida Bela, anunță că a solicitat creșterea sumei alocate pentru ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor.

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

16 aprilie 2021 - 07:07

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură poate începe plata subvențiilor agricole așteptate de fermieri și crescători de animale, cuvenite acestora pentru anul de cerere 2020. Guvernul a aprobat joi, 15 aprilie 2021, o serie de hotărâri care stabilesc sumele pentru plata acestor subvenții.

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

15 aprilie 2021 - 19:57

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) continuă în ritm susținut Campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2021.
Pentru că siguranţa în contextul pandemiei Covid 19 este extrem de importantă pentru instituţia noastră, fermierii depun cererea prin mijloace electronice, fără a se prezenta la Centrele judeţene/locale APIA şi/sau Centrul Municipiului Bucureşti.

Ajutor de minimis pentru fermieri, aprobat astăzi!

Ajutor de minimis pentru fermieri, aprobat astăzi!

15 aprilie 2021 - 19:29

Guvernul a aprobat astăzi, 15 aprilie 2021, o Hotărâre care modifică și completează Hotărârea nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi„ precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia.

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

15 aprilie 2021 - 19:16

Oficial. În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) în sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2020, anunță MADR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Guvern astăzi: Plata subvenției APIA mici la ovine/caprine!

Guvern astăzi: Plata subvenției APIA mici la ovine/caprine!

15 aprilie 2021 - 19:08

Aprobată. În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) la speciile ovine și caprine, pentru anul de cerere 2020.

Guvern astăzi: Plata ajutorului național tranzitoriu la bovine!

Guvern astăzi: Plata ajutorului național tranzitoriu la bovine!

15 aprilie 2021 - 18:57

Anunț Guvern. În ședința de astăzi, 15 aprilie 2021, Guvernul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, pentru anul de cerere 2020, anunță MADR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT DE ASTĂZI AFIR!

COMUNICAT DE ASTĂZI AFIR!

15 aprilie 2021 - 13:37

ANUNȚ. Beneficiarii PNDR 2020 au prioritate la eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistică, anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

15 aprilie 2021 - 09:42

PĂȘUNE ÎNCHIRIATĂ LA PREȚ DE NIMIC. Emil Răgman, fost primar al localității gorjene Prigoria, a beneficiat mai bine de 12 ani de un contract încheiat de Primăria Bengești Ciocadia, din Gorj, prin care i s-a închiriat ilegal suprafaţa de 500 ha de păşune în zona Coasta Bengăi, în munte, suprafaţă ce aparţinea, de fapt, localităţii Mălaia din judeţul Vâlcea și nu putea fi închiriată de primăria comunei din Gorj.

ȘEFA DIRECȚIEI PENTRU AGRICULTURĂ CARAȘ-SEVERIN, REȚINUTĂ DE DNA ÎNTR-UN DOSAR DE CORUPȚIE!

ȘEFA DIRECȚIEI PENTRU AGRICULTURĂ CARAȘ-SEVERIN, REȚINUTĂ DE DNA ÎNTR-UN DOSAR DE CORUPȚIE!

15 aprilie 2021 - 08:40

ANCHETĂ. Directoarea Direcției pentru Agricultură Caraș-Severin, Felicia Gabriela Mehedințu, a fost dusă la audieri miercuri, 14 aprilie 2021, la sediul Direcției Naționale Anticorupție Timișoara, fiind acuzată de abuz în serviciu și delapidare. Șefa DAJ a fost reținută pentru 24 de ore, scrie pressalert.ro

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii