Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

MINISTRUL OROS: BANII VIN REPEDE, PROCEDURI SIMPLIFICATE!

Publicat: 15 februarie 2021 - 09:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR TINERI FERMIERI! Cum arată realitatea din cabinetul ministrului agriculturii, Adrian Oros? Banii vin repede, proceduri simplificate, recolte bogate, satul întinerit, spune ministrul agriculturii, într-o postare pe pagina personală Facebook în care se referă la ajutorul de 50.000 de euro/fermier pentru tinerii fermieri români plecați în străinătate și încurajați să vină acasă.

Tinerii români aflați peste hotare au la dispoziție fonduri nerambursabile pentru a dezvolta o exploatație agricolă în România.
Sprijinul financiar acordat prin submăsura 6.1 – Diaspora poate ajunge până la 50.000 de euro, condițiile de bază fiind reședința într-unul din statele membre UE sau terțe, dar și să fi lucrat sau absolvit studii în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară.
Zeci de mii de tineri fermieri din România au beneficiat deja de fondurile acordate prin PNDR 2020, iar proiectele lor de succes sunt o dovadă a muncii și tenacității lor.
Banii vin repede, proceduri simplificate, recolte bogate și satul românesc intinerit!  Scrie ministrul agriculturii, pe pagina personală Facebook.

În realitate, submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri - diaspora, deschisă anul trecut, a înregistrat un eșec total. Tinerii plecați la muncă în străinătate nu s-au înghesuit să ceară acest ajutor de maxim 50.000 de euro/fermier. Vă reamintim că, pentru prima oară, anul trecut, în 2020, bugetul de 43 de milioane de euro pentru submăsura 6.1 a fost împărțit în două, circa 23 de milioane de euro ajutoare pentru tinerii fermieri români care muncesc în țară și 20 de milioane de euro pentru tinerii români care muncesc prin alte țări, dar vor să se întoarcă în țară. În timp ce bugetul alocat pentru tinerii fermieri din țară s-a epuizat rapid, milioanele de euro care ar fi trebuit să-i atragă acasă pe tinerii români nu au fost cerute anul trecut decât de vreo patru tineri și nici ei nu s-au calificat, nu au îndeplinit condițiile, pentru a primi ajutorul de maxim 50.000 de euro/fermier. Așadar, eșec total!

Anul acesta, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a schimbat Ghidul pentru accesarea acestor bani și a lansat din nou submăsura 6.1 pentru tinerii români din diaspora. Submăsura 6.1 tineri din diaspora a fost lansată pe data de 4 ianuarie 2021 și până la această oră, a publicării acestei știri, ZERO tineri au depus proiecte. Nici măcar un proiect depus! Și submăsura este deschisă de o lună și jumătate. Probabil, tinerii români din diaspora se vor înghesui pe ultima sută de metri, când pragul de calitate pentru un proiect va coborî la 25 de puncte. Submăsura 6.1 este deschisă până la data de 4 mai 2021, ora 15:59.

zero-proiecte_b

Ce-i răspund ministrului agriculturii tinerii fermieri din țară la postarea în care totul este minunat?

Popescu Laurentiu Narcis: Cum rămâne cu tineretul rămas în țară? Cum se va descurca? Cei care v-au acordat încredere cum îi răsplătiți? Veniți acasă azi și în maxim o săptămână plecați înapoi .Documentati-vă înainte de a face primul pas cu privire la legile din țară .Suntem într-un moment critic pentru țăranul român și nu numai. Ps!

Ovidiu Gros: Dacă vrem sa începem cu puțin d-le ministru Oros și vrem sa ne facem o gospodărie de animale și păsări vreti sa va credem ca ne ajutați când pe bunicii noștri, țărani de baștina îi decapitați cu tot felul de legi ca și cea cu 5 porci și de la al 6-lea le impuneți niște lucruri care nu le pot face ca nici toaleta in casa nu au țăranii. Și cine vine acasă in maxim 6 luni pleacă înapoi.

Rares Bota: Si tinerii ramasi in tara sa mearga in loc la cei care vin sau cum ii ca nu intrleg !! Voi credeti ca noi daca am ramas in tara o ducem bine ca voi dar as vrea sa traiți voi cel putin o luna in locul nostru si cu venitul nostru !!

Veres Mihaela: Indrazniti veniti ca in tara avem afaceri in agricultura numai ca o sa le pierdem in favoarea panourilor solare ,o sa mincam curent ,si pe cine intereseaza ,terenuri care produc lejer 11000 tone porumb vor fi cariere de piatra dupa care teren cu panourii solare.

Conform AFIR, Ghidul solicitantului pentru această sesiune a submăsurii 6.1 a fost modificat pentru a ușura accesarea finanțării nerambursabile pentru tinerii cetățeni români din afara granițelor țării care se instalează ca șefi sau manageri ai exploatației. În acest sens, au fost revizuite și clarificate condițiile și precondițiile pe care tinerii din diaspora trebuie să le îndeplinească pentru a depune proiectul,  simplificându-se modalitatea de depunere a documentelor doveditoare a studiilor și a locului de muncă.

Astfel, pot solicita finanțare europeană nerambursabilă tinerii fermieri din diaspora care au absolvit, în ultimele 60 de luni, înaintea depunerii cererii de finanțare un program de studiu în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară: postuniversitar, universitar, preuniversitar, în țări membre ale Uniunii Europene (UE) sau țări terțe din UE.

O altă condiție este ca aceștia să fi avut un loc de muncă în țări membre UE sau țări terțe UE în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară, cel puțin 3 luni neîntrerupte, în ultimele 24 luni dinaintea depunerii cererii de finanțare. Pentru dovada locului de muncă în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară solicitanții vor prezenta un document oficial a cărui origine va fi autentificată prin apostilă emisă conform Convenției de la Haga.

În cazul în care, solicitantul nu poate depune documentul autentificat prin apostilă acesta poate să depună un certificat de înregistrare1care dovedește prezenta solicitantului cel puţin 3 luni neîntrerupte în ultimele 24 luni, anterioare depunerii cererii de finanţare, este emis de autorităţile locale (de exemplu poliția sau primăria), care cuprinde numele şi adresa persoanei înregistrate, precum şi data înregistrării, în baza art. 8 a Directivei 2004/38/CE.

Sprijinul public acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, în valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole (dimensiunea exploatației agricole se poate calcula și prin noua aplicație pusă la dispoziția publicului pe pagina de internet a AFIR - http://so.afir.info/).

Finanțarea se acordă tinerilor fermieri sub formă de sumă forfetară în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Contractului de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului în funcție de implementarea corectă a Planului de Afaceri, fără a depăși trei ani (cinci ani pentru exploatațiile pomicole) de la semnarea Contractului de finanțare.

Acordarea sprijinului va fi proporțională cu gradul de îndeplinire a Planului de Afaceri.



Vizualizat: 2650 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

23 septembrie 2023 - 06:06

O turmă de oi a mâncat 300 de kilograme de canabis în Grecia. Oile au intrat într-o seră din cea mai mare plantație de canabis medical din Grecia, iar proprietarul fermei a povestit pentru publicația hellas.postsen.com care a fost efectul asupra lor. 

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

22 septembrie 2023 - 06:58

Întrebarea a fost adresată pe un grup de oierit Facebook ciobanilor adevărați de către Paul Miron. "Cer un sfat ciobanilor adevărați. Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?"

MADR: Ziua satului românesc!

MADR: Ziua satului românesc!

21 septembrie 2023 - 20:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24 septembrie 2023, interval orar 9:00-19:00, la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii