Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

MINISTRUL OROS: AU FALSIFICAT CERTIFICATELE PENTRU BERBECI ÎN MARE PARTE, 83% ȘI IAU SCZ OVINE PE O MINCIUNĂ!

Publicat: 24 februarie 2021 - 07:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ACUZAȚII GRAVE! Culpa este generală. Unii au dorit să vândă berbeci și au vândut mai mult decât aveau și au falsificat certificatele și o spun, și le-am spus-o în față, și o spun oriunde, au falsificat certificatele în mare parte, adică 83% din certificate, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros, marți seara, la Agro TV. Șeful MADR a adăugat că nu este corect și că deși știe despre aceste certificate falsificate, pe baza acestor acte, oierii vor încasa și anul acesta sprijinul cuplat la ovine de la APIA.

Acolo s-a întâmplat un lucru pe care toți crescătorii îl știu, și ăia mari, și ăia mici, și ăia care au vândut berbeci, și ăia care au cumpărat berbeci. Culpa este generală. Unii au dorit să vândă berbeci și au vândut mai mult decât aveau și au falsificat certificatele și o spun, și le-am spus-o în față, și o spun oriunde, au falsificat certificatele în mare parte, adică 83% din certificate. Ceilalți au cumpărat certificate ca să iasă din COP și să ia SCZ pe baza certificatului, un berbec cu certificat la 35 de ovine, spunând ei că fac montă dirijată. Și ei, și noi știm că nu au făcut acest lucru, dar s-a perpetuat cu știrea celor care au condus ministerul și celor care au gestionat ANARZ-ul.

S-a întâmplat un lucru, astfel încât acum, cei care au cumpărat certificate, nu erau supărați că au cumpărat certificate, erau supărați că certificatele sunt false. Adică, un berbec cumpărat de pe piață cu 300 de lei le era vândut cu 1.500 de lei sau 2.000 de lei, pentru că era produs în registru. Pe ei nu-i deranja faptul că l-au cumpărat și beneficiau de SCZ, de ce l-au cumpărat prea scump. Și acum vina este al lor, a tuturor. Le-am spus ok, cum corectăm acest lucru.

Eu nu mai am de gând să, noi, nu eu, să dăm în continuare acest sprijin cuplat pe o minciună, o minciună cunoscută de toți și pe care o condamnă toți. Cum facem? Am zis, nu mai luăm în considerare acei berbeci, pentru că toți am căzut de acord că nu există nicio evidență clară la berbeci, că certificatele sunt false. În prima fază au fost de acord, după care au spus, pe ce mergem. Păi, trebuie să mergem pe ceva, pe COP, adică trebuie să dai sprijin pe ceva, eu l-aș cupla doar de producție. Au zis, păi, acum ne trimiteți înapoi la cei care ne-au vândut, așa au spus. Am cumpărat de la ei certificate false și acum ne trimiteți, ne reîntoarcem în COP și-n registre?! Le dăm alți bani lor ca să ne primească în registre. Am decis în după-amiaza aceasta (marți, 23 februarie n.r.), ca anul acesta, pentru că-i afecta încă o dată tot pe ei, deși nu sunt nevinovați, ei spun că mulți au fost nevoiți să recurgă în timpul anilor la acei berbeci, pentru că altfel nu primeau (subvenția n.r.), iar alții primeau, am decis, pentru că nu avem timp să ne pregătim, vine 1 martie și trebuie să depunem cererile, anul acesta rămâne așa, deși ei toți știu că nu e corect, și unii care au vândut și cei care au cumpărat, anul ăsta rămâne așa, a spus ministrul agriculturii, marți seara, la Agro TV.

Adică, vor rămâne aceleași condiții pentru încasarea sprijinului cuplat la ovine, subvenția mare, la fel ca anul trecut chiar dacă ministrul agriculturii recunoaște că nu este corect să se dea subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe o minciună.

Unele certificate s-au cumpărat în pungă cu crotaliile, a mai spus ministrul Oros.

Au fost verificate de către ANZ toate registrele privind eliberarea certificatelor de origine după Regulamentul UE 1.012, privind ameliorarea rasă pură. Fără genotipare. Nici măcar scriptic nu au făcut acest lucru. Toate animalele din secțiunea principală, conform acestui Regulament, trebuie să aibă părinți și bunici în secțiunea principală. Doar 17% din certificate sunt conforme, 83% sunt incorecte. Nici nu aveai cum când tu ai 100 de oi mame să vinzi în anul ăla 300 de berbeci, nu ai cum, deci, era bătător la ochi și de aceea, o să continuăm verificarea acestor registre și o să ne gândim dacă aceste registre le vom recunoaște sau nu, pentru că la 17% corectitudine e foarte greu să recunoști. Dar au reușit să bulverseze tot ce înseamnă ameliorare, pentru că până nu a apărut această tentație a acordării SCZ-ului de certificate, eu sunt convins că până atunci s-a lucrat corect și-n COP, și-n registre. În momentul în care a apărut tentația că dacă cumperi un berbec poți ieși din COP, a mai spus șeful MADR

Șeful MADR a adăugat că pentru anul 2022 se vor schimba regulile de acordare SCZ ovine. Aceste reguli, potrivit ministrului, vor fi definitivate până-n august 2021.

AICI CONDIȚIILE PENTRU ÎNCASAREA SCZ OVINE ÎN ACEST AN!

 

Vizualizat: 2263 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚ URGENT APIA SUBVENȚII CRESCĂTORI DE ANIMALE!

ANUNȚ URGENT APIA SUBVENȚII CRESCĂTORI DE ANIMALE!

03 martie 2021 - 07:59

SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță crescătorii de animale care solicită anul acesta subvențiile agricole din zootehnie și vegetal. Ce trebuie să faceți înainte de completarea cererii unice de plată?

DIRECTOR APIA: CUM SE OBȚINE RENTA VIAGERĂ AGRICOLĂ!

DIRECTOR APIA: CUM SE OBȚINE RENTA VIAGERĂ AGRICOLĂ!

03 martie 2021 - 07:34

INFORMAȚII APIA. Directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă, vă spune cum se obține renta viageră agricolă. Iată informațiile de care aveți nevoie.

LEGEA BUGETULUI DE STAT 2021, VOTATĂ ÎN PARLAMENT!

LEGEA BUGETULUI DE STAT 2021, VOTATĂ ÎN PARLAMENT!

02 martie 2021 - 19:37

ADOPTAT. Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marţi, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021. S-au înregistrat 234 de voturi "pentru" şi 170 de voturi "împotrivă".

DIRECTOR APIA: PLĂȚILE RESTANTE CĂTRE FERMIERI!

DIRECTOR APIA: PLĂȚILE RESTANTE CĂTRE FERMIERI!

02 martie 2021 - 18:39

SUBVENȚII APIA 2021. Toţi fermierii, chiar şi cei care nu şi-au primit încă subvenţiile din Campania 2020, din cauza unor probleme apărute în teren, pot depune acum cererile unice de plată în Campania 2021, fără nicio interdicţie, a anunțat Dumitru Stepanescu, directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Caraș-Severin. El a mai precizat că sunt în curs de rezolvare contestațiile făcute de fermieri la controlul prin teledetecție.

DATE DE REFERINȚĂ SUBVENȚIA APIA BOVINE pentru ACEST AN!

DATE DE REFERINȚĂ SUBVENȚIA APIA BOVINE pentru ACEST AN!

02 martie 2021 - 17:51

SUBVENȚII APIA 2021. Data de referință se stabilește în funcție de data înființării exploatației cu cod ANSVSA. Data înființării este data intrării primului animal în exploatația cu cod ANSVSA conform înregistrărilor existente în baza națională de date (RNE) a ANSVSA, informează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

NU LE DAȚI SUBVENȚII LA ȚĂRANII CU O VACĂ, DOUĂ, DAR LE DAȚI LA ĂIA CARE NU SE MAI OCUPĂ DE VACI!

NU LE DAȚI SUBVENȚII LA ȚĂRANII CU O VACĂ, DOUĂ, DAR LE DAȚI LA ĂIA CARE NU SE MAI OCUPĂ DE VACI!

02 martie 2021 - 12:59

NU A DISPĂRUT NEDREPTATEA! Subvenția mică din zootehnie, cum o numesc crescătorii de animale, ajutorul național tranzitoriu pentru bovine va fi luată și anul acesta de cei care au deținut vaci la data de referință 31 ianuarie 2013. Condiția impusă anul acesta este deținerea măcar a unei singure vaci în exploatația agricolă. Această schimbare făcută anul acesta prin Ordinul ministrului agriculturii nu înlătură nedreptatea. Micii crescători, dar și specialiști APIA, au transmis mesaje către AGROINFO.

SUBVENȚIA APIA DE 160 EURO/ANIMAL PE CARE O ÎNCASAȚI pentru UN SINGUR ANIMAL!

SUBVENȚIA APIA DE 160 EURO/ANIMAL PE CARE O ÎNCASAȚI pentru UN SINGUR ANIMAL!

02 martie 2021 - 10:42

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Crescătorii români de animale încasează anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) o subvenție de circa 160 de euro pe cap de animal chiar dacă dețin un singur animal eligibil la plată. Despre ce subvenție este vorba?

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru TOȚI FERMIERII!

02 martie 2021 - 09:25

OFICIAL! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 01 martie 2021, a demarat Campania de primire a Cererilor Unice de Plată în anului 2021, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

PLATA AJUTORULUI NAȚIONAL TRANZITORIU BOVINE CARNE! ACTE NECESARE!

PLATA AJUTORULUI NAȚIONAL TRANZITORIU BOVINE CARNE! ACTE NECESARE!

02 martie 2021 - 08:57

SUBVENȚII APIA FERME BOVINE. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță actele obligatorii pentru obținerea ajutorului național tranzitoriu, pentru acest an, pentru bovinele de carne.

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! FORMULARUL OBLIGATORIU pentru SUBVENȚII APIA 2021!

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! FORMULARUL OBLIGATORIU pentru SUBVENȚII APIA 2021!

02 martie 2021 - 08:37

SUBVENȚII APIA 2021! Formularul cererii unice de plată APIA pentru anul 2021 a fost publicat luni, 1 martie 2021, în Monitorul Oficial. Acest formular este stabilit prin Ordinul ministrului agriculturii nr.46/2021.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Romantism

Romantism
- De ce plângi? Detalii