Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

MINISTRUL OROS: AM VĂZUT CE SE ÎNTÂMPLĂ ACASĂ LA FERMIERI ȘI AM IDENTIFICAT PRIORITĂȚILE MARI!

Publicat: 06 octombrie 2020 - 10:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DECLARAȚIE ASTĂZI. Ministrul agriculturii Adrian Oros a declarat astăzi că au fost identificate 10 mari priorități din agricultura românească unde vor fi direcționate sume mari de bani în următorul exercițiu financiar, 2021-2027.

Ministrul agriculturii a spus astăzi că, în ultima perioadă, a fost în aproape toate județele țării, la fermieri acasă și a văzut care sunt nevoile lor.

În afară de trei județe, am fost în toate județele pentru că am vrut să văd ce se întâmplă acasă la fermieri, a spus astăzi șeful de la Agricultură, într-o emisiune transmisă online. Acesta a adăugat că, în plus, a avut multe runde de întâlniri cu mediul asociativ din agricultură, cu liderii fermierilor din toate sectoarele pentru a identifica prioritățile mari din agricultură unde să fie direcționate sume mari de bani în viitorul exercițiu financiar 2021-2027. Și tot pentru identificarea nevoilor fermierilor, echipa MADR a făcut o analiză SWOT, analiza oportunităților, amenințărilor, punctelor slabe și tari.

Adrian Oros a declarat că au fost identificate 10 mari priorități pentru agricultura din România și a enumerat șapte dintre aceste priorități.

Am identificat 10 priorități mari:

1. corectarea balanței comerciale pentru produsele agro alimentare unde deficitul este de 1,3 miliarde de euro. În noul  Plan Național Strategic o să sprijinim mai consistent tot ceea ce înseamnă procesare, depozitare ca să exportăm produse cu valoare adăugată;
2. asocierea fermierilor. Am reușit anul acesta să ajutăm mediul asociativ din România să fie reprezentat la Bruxelles, Ministerul Agriculturii a achitat cotizația la organizația COPA-COGECA, în așa fel încât fermierii români să aibă drepturi depline la masa negocierilor de la Bruxelles;
3. micul producător și micul procesator care foarte greu reușesc să-și vândă producția, să-și crească puterea de negociere și avem o singură soluție, cooperativele. Vom stimula financiar cooperativele.
4. consolidarea piețelor locale. S-a observat că ar trebui să fie o prioritate pentru toate țările piața locală, foarte mulți țări mergînd pe acest concept de economie de piață, s-a observat că-n perioada crizei, multe țări au rămas descoperite cu produse alimentare de bază, chiar dacă ar fi putut să producă aceste alimente, au preferat să le importe. Noi nu suntem în această situație, mai ales carne de pasăre, de porc producem mult mai puțin decât consumul intern. (...) Am încercat să modificăm legislația privind achizițiile publice în așa fel încât edilii (primarii n.r.) să cumpere produse direct de la producătorii locali.
5. calificarea forței de muncă, trebuie să insistăm pe învățământul profesional dual.
6. gestionarea apei. Am cam uitat să întreținem și să reparăm infrastructura de irigații sau drenaj, iar anul ăsta am constatat că apa a ajuns abia pe 500.000 de hectare, trebuie să investim mult și foarte repede în infrastrctura de gestionare a apei. Prin Programul de Reziliență și Relansare Economică, Guvernul a acceptat ca peste 6 miliarde de euro să-i direcționăm pentru reabilitarea infrastructurii de gestionare a apei, lucrări de combatere a eroziunii, a deșertificării, inclusiv extinderea sistemelor de combatere a grindinei;
7. gestionarea riscurilor. Personal aștept un semnal puternic din partea fermierilor să lucrăm la fundamentarea și apariția unor fonduri mutuale. discutăm nu numai de asigurări unde am început un dialog cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar și de constituirea unor fonduri mutuale.
Cam astea ar fi prioritățile pe care le-am identificat, a spus ministrul agriculturii.

 

Vizualizat: 3649 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ASTĂZI, DECIZIE GUVERN PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA ALE FERMIERILOR!

ASTĂZI, DECIZIE GUVERN PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA ALE FERMIERILOR!

04 decembrie 2020 - 18:04

START PLATĂ SUBVENȚIE APIA! Guvernul a adoptat astăzi, 4 decembrie 2020, în ședință, o hotărâre prin care a alocat 176 de milioane de lei pentru plata restanțelor la subvenția APIA pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul 2 al anului 2020.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTORULUI DE CRIZĂ!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTORULUI DE CRIZĂ!

04 decembrie 2020 - 17:29

TERMEN APIA 14 DECEMBRIE 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, în data de 03 decembrie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial Partea I, ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 205/20220 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

MESAJ AFIR DE ASTĂZI: AJUTORUL DE 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI!

MESAJ AFIR DE ASTĂZI: AJUTORUL DE 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI!

04 decembrie 2020 - 17:08

OFICIAL! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finalizat evaluarea tuturor cererilor tinerilor fermieri pentru finanțarea exploatațiilor agricole, depuse în sesiunea derulată la nivel național și, pentru prima oară, în diaspora la nivelul întregii Uniuni Europene, în perioada 15 iulie – 15 octombrie 2020, anunță AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

VEȘTI DE LA BRUXELLES! CE-I AȘTEAPTĂ PE FERMIERII ROMÂNI!

VEȘTI DE LA BRUXELLES! CE-I AȘTEAPTĂ PE FERMIERII ROMÂNI!

04 decembrie 2020 - 08:29

CONCLUZII ALARMANTE. „Agricultura UE nu este pe direcția bună pentru a atinge țintele de mediu și climă” conform unui studiu comandat chiar de Comisia Europeană. Rezultatele studiului nu sunt deloc îmbucurătoare pentru fermierii europeni și, implicit, pentru fermierii din România.

PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

04 decembrie 2020 - 08:02

ÎN VIGOARE! Schema de ajutor de stat în valoare de 500 de euro pe hectar acordată producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19 a fost publicată joi, 3 decembrie 2020, în Monitorul Oficial. Este în vigoare, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) poate demara primirea cererilor. Important! Solicitanții vor avea doar 7 zile la dispoziție pentru depunerea actelor. Subvenția de 500 de euro/ha este plătită până la limita de 200 de hectare.

SUBVENȚII APIA CU TERMEN DE PLATĂ 31 DECEMBRIE 2020!

SUBVENȚII APIA CU TERMEN DE PLATĂ 31 DECEMBRIE 2020!

04 decembrie 2020 - 07:39

BANII CARE VOR AJUNGE ÎN CONTURILE FERMIERILOR PÂNĂ LA 31 DECEMBRIE 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are termen 31 decembrie 2020 pentru achitarea unor subvenții cuvenite fermierilor pentru anul 2020. AGROINFO vă spune ce bani trebuie să ajungă în conturile dumneavoastră până-n ultima zi din acest an.

VÂNZAREA PORCILOR DIN GOSPODĂRII FĂRĂ AVIZ DSVSA, ILEGALĂ!

VÂNZAREA PORCILOR DIN GOSPODĂRII FĂRĂ AVIZ DSVSA, ILEGALĂ!

04 decembrie 2020 - 06:49

REGULI STRICTE! Carnea de porc din gospodării nu poate fi destinată vânzării, iar vânzarea porcilor din gospodării se poate realiza numai cu avizul DSVSA, a precizat Mihai Terecoasă, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova. Pentru a preveni extinderea pestei porcine africane, regulile sanitar-veterinare sunt la fel de stricte ca anul trecut, în această perioadă când mai sunt două săptămâni până la Ignat.

APIA: BANII TRANSFERAȚI ASTĂZI ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

APIA: BANII TRANSFERAȚI ASTĂZI ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

03 decembrie 2020 - 16:02

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, începând cu data de 02 decembrie 2020, a demarat autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2020. APIA anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că a transferat astăzi peste 94 de milioane de euro în conturile fermierilor.

OFICIAL MADR! VIN SUBVENȚIILE APIA RESTANTE!

OFICIAL MADR! VIN SUBVENȚIILE APIA RESTANTE!

03 decembrie 2020 - 15:32

DECIZIE. Ministerul Agriculturii anunță că a alocat peste 800 de milioane de lei pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, aferent anului de cerere 2020. Proiectul de hotărâre de Guvern este în dezbatere publică pe site-ul oficial al MADR.

FRAUDE BANI EUROPENI! ROMÂNIA, AVERTIZATĂ DE UE!

FRAUDE BANI EUROPENI! ROMÂNIA, AVERTIZATĂ DE UE!

03 decembrie 2020 - 14:51

NOTIFICARE DE LA UE! Astăzi, 3 decembrie, Comisia a decis să trimită avize motivate Irlandei și României din cauza neîndeplinirii obligației de a comunica transpunerea normelor UE în legislația lor națională privind combaterea fraudelor vizând interesele financiare ale Uniunii prin intermediul dreptului penal, anunță un comunicat al Reprezentanței în România a Comisiei Europene, transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fermy Show Ep. 1 -  Legea Mirosurilor

Fermy Show Ep. 1 - Legea Mirosurilor

Premieră Națională! Inovație Totală! Jurnalistul Catalin Roba și Fermy, specialistul animat (sau Agri 4.0) al revistei Ferma, despică firul în patru: Este momentul să afli cum e percepută Legea Mirosurilor în lumea lui Fermy!

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Blondă, sexi, drăguţă, 90-60-90, atrăgătoare: vând tractor. Detalii