Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MINISTRUL OROS: AM VĂZUT CE SE ÎNTÂMPLĂ ACASĂ LA FERMIERI ȘI AM IDENTIFICAT PRIORITĂȚILE MARI!

Publicat: 06 octombrie 2020 - 10:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DECLARAȚIE ASTĂZI. Ministrul agriculturii Adrian Oros a declarat astăzi că au fost identificate 10 mari priorități din agricultura românească unde vor fi direcționate sume mari de bani în următorul exercițiu financiar, 2021-2027.

Ministrul agriculturii a spus astăzi că, în ultima perioadă, a fost în aproape toate județele țării, la fermieri acasă și a văzut care sunt nevoile lor.

În afară de trei județe, am fost în toate județele pentru că am vrut să văd ce se întâmplă acasă la fermieri, a spus astăzi șeful de la Agricultură, într-o emisiune transmisă online. Acesta a adăugat că, în plus, a avut multe runde de întâlniri cu mediul asociativ din agricultură, cu liderii fermierilor din toate sectoarele pentru a identifica prioritățile mari din agricultură unde să fie direcționate sume mari de bani în viitorul exercițiu financiar 2021-2027. Și tot pentru identificarea nevoilor fermierilor, echipa MADR a făcut o analiză SWOT, analiza oportunităților, amenințărilor, punctelor slabe și tari.

Adrian Oros a declarat că au fost identificate 10 mari priorități pentru agricultura din România și a enumerat șapte dintre aceste priorități.

Am identificat 10 priorități mari:

1. corectarea balanței comerciale pentru produsele agro alimentare unde deficitul este de 1,3 miliarde de euro. În noul  Plan Național Strategic o să sprijinim mai consistent tot ceea ce înseamnă procesare, depozitare ca să exportăm produse cu valoare adăugată;
2. asocierea fermierilor. Am reușit anul acesta să ajutăm mediul asociativ din România să fie reprezentat la Bruxelles, Ministerul Agriculturii a achitat cotizația la organizația COPA-COGECA, în așa fel încât fermierii români să aibă drepturi depline la masa negocierilor de la Bruxelles;
3. micul producător și micul procesator care foarte greu reușesc să-și vândă producția, să-și crească puterea de negociere și avem o singură soluție, cooperativele. Vom stimula financiar cooperativele.
4. consolidarea piețelor locale. S-a observat că ar trebui să fie o prioritate pentru toate țările piața locală, foarte mulți țări mergînd pe acest concept de economie de piață, s-a observat că-n perioada crizei, multe țări au rămas descoperite cu produse alimentare de bază, chiar dacă ar fi putut să producă aceste alimente, au preferat să le importe. Noi nu suntem în această situație, mai ales carne de pasăre, de porc producem mult mai puțin decât consumul intern. (...) Am încercat să modificăm legislația privind achizițiile publice în așa fel încât edilii (primarii n.r.) să cumpere produse direct de la producătorii locali.
5. calificarea forței de muncă, trebuie să insistăm pe învățământul profesional dual.
6. gestionarea apei. Am cam uitat să întreținem și să reparăm infrastructura de irigații sau drenaj, iar anul ăsta am constatat că apa a ajuns abia pe 500.000 de hectare, trebuie să investim mult și foarte repede în infrastrctura de gestionare a apei. Prin Programul de Reziliență și Relansare Economică, Guvernul a acceptat ca peste 6 miliarde de euro să-i direcționăm pentru reabilitarea infrastructurii de gestionare a apei, lucrări de combatere a eroziunii, a deșertificării, inclusiv extinderea sistemelor de combatere a grindinei;
7. gestionarea riscurilor. Personal aștept un semnal puternic din partea fermierilor să lucrăm la fundamentarea și apariția unor fonduri mutuale. discutăm nu numai de asigurări unde am început un dialog cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar și de constituirea unor fonduri mutuale.
Cam astea ar fi prioritățile pe care le-am identificat, a spus ministrul agriculturii.

 

Vizualizat: 3717 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

POVESTEA UNEI COMUNITĂȚI DE APICULTORI! MIERE DE JURILOVCA!

POVESTEA UNEI COMUNITĂȚI DE APICULTORI! MIERE DE JURILOVCA!

08 martie 2021 - 10:00

APICULTORI. Mierea de Jurilovca este povestea unei comunități de apicultori din mediul rural, care dorește ca tinerii să nu plece în străinătate, ci să își găsească rostul acasă și să deschidă o mică afacere. Este o poveste frumoasă despre solidaritate și puterea exemplului, despre familie și implicare. Și, pentru că există multă determinare, Miere de Jurilovca a devenit un brand local, din ce în ce mai cunoscut.

AGRICULTURA LA GENUL FEMININ! SPRIJIN PENTRU ATRAGEREA FEMEILOR ÎN AGRICULTURĂ!

AGRICULTURA LA GENUL FEMININ! SPRIJIN PENTRU ATRAGEREA FEMEILOR ÎN AGRICULTURĂ!

08 martie 2021 - 08:44

FEMEI ÎN AGRICULTURĂ! În România, 33,8% din fermele existente sunt conduse de femei, spune un studiu al Comisiei Europene, publicat în iunie 2020. Comisia Europeană plănuiește pentru noua politică agricolă comună, PAC 2023-2027, un sprijin financiar exclusiv pentru atragerea femeilor în agricultură.

ROMÂNI, SCLAVI LA O FERMĂ DIN ITALIA!

ROMÂNI, SCLAVI LA O FERMĂ DIN ITALIA!

07 martie 2021 - 20:26

POVESTEA LOR I-A IMPRESIONAT ȘI PE POLIȚIȘTII DIN ITALIA! Români exploatați ca sclavii la o fermă din Italia! Obligați să lucreze șapte zile din șapte, fără plată, împrumutați între un fermier și altul, cazați într-o clădire dărăpănată, năpădită de șobolani și de mizerie. 

OBLIGATORIU PENTRU A ÎNCASA CELE DOUĂ SUBVENȚII APIA DIN ZOOTEHNIE!

OBLIGATORIU PENTRU A ÎNCASA CELE DOUĂ SUBVENȚII APIA DIN ZOOTEHNIE!

07 martie 2021 - 18:40

SUBVENȚII APIA 2021 FERME DE ANIMALE! Subvențiile APIA din zootehnie, ajutor național tranzitoriu și sprijin cuplat zootehnic, sunt încasate anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) doar de crescătorii de animale care respectă această condiție. Și anume, perioada de reținere a animalelor în exploatația/exploatațiile cu cod ANSVSA declarate în cererea unică de plată.

MÂNDRI DE OILE LOR!

MÂNDRI DE OILE LOR!

07 martie 2021 - 17:31

CIOBĂNIA DIN ROMÂNIA! Crescătorii de ovine din România se laudă, în fiecare zi, pe grupurile Facebook de profil cu exemplarele frumoase de ovine pe care le dețin. Ciobanii adevărați, cu tradiție, spun mereu că nu se pot ocupa de oi cei care nu iubesc animalele, cei care nu le îngrijesc și nu le acordă atenția cuvenită. AGROINFO a selectat câteva fotografii care au întrunit sute de aprecieri din partea oierilor din țară și sute de comentarii.

LISTA RASELOR DE BOVINE pentru care APIA PLĂTEȘTE O SUBVENȚIE MAI MARE ANUL ACESTA!

LISTA RASELOR DE BOVINE pentru care APIA PLĂTEȘTE O SUBVENȚIE MAI MARE ANUL ACESTA!

07 martie 2021 - 09:45

SUBVENȚII APIA PENTRU FERMELE DE BOVINE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță lista raselor de taurine de carne pentru care subvenția pe cap de animal crește anul acesta.

SUBVENȚIA APIA PE CAP DE BOVINĂ, DE DOUĂ ORI MAI MARE ANUL ACESTA!

SUBVENȚIA APIA PE CAP DE BOVINĂ, DE DOUĂ ORI MAI MARE ANUL ACESTA!

07 martie 2021 - 08:08

CREȘTE SUBVENȚIA DIN ZOOTEHNIE! Fermierii vor primi o subvenție dublă pentru vacă, în loc de vacă și vițel, practic, venitul în ferma de creștere a bovinelor de carne, nu va fi diminuat cu nimic, și SCZ-ul, sprijinul cuplat zootehnic, va fi salvat, anunță Asociația Aberdeen Angus.

SUBVENȚII APIA 2021! REGISTRUL OBLIGATORIU pentru FERMELE DE ANIMALE!

SUBVENȚII APIA 2021! REGISTRUL OBLIGATORIU pentru FERMELE DE ANIMALE!

07 martie 2021 - 07:17

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) informează crescătorii de animale care solicită anul acesta subvențiile din zootehnie că trebuie să dețină registrul individual al exploatației, document care trebuie prezentat la controlul în teren. Ce date trebuie înscrise în acest registru?

OBLIGAȚIILE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE pentru CONTROLUL ANZ ÎN FERME!

OBLIGAȚIILE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE pentru CONTROLUL ANZ ÎN FERME!

06 martie 2021 - 19:09

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Agenția Națională pentru Zootehnie anunță crescătorii de animale că efectuează controale în fermele de animale care solicită subvențiile APIA din acest an, ajutor național tranzitoriu, ANT, și sprijin cuplat zootehnic, SCZ.

PLATA ANT ȘI SCZ! AGENȚIA NAȚIONALĂ ZOOTEHNIE, CONTROL ÎN FERMELE DE ANIMALE!

PLATA ANT ȘI SCZ! AGENȚIA NAȚIONALĂ ZOOTEHNIE, CONTROL ÎN FERMELE DE ANIMALE!

06 martie 2021 - 18:49

CONTROL ÎN FERMELE DE ANIMALE! Agenția Națională pentru Zootehnie anunță că face controale în fermele de animale care solicită subvențiile din zootehnie pentru acest an.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia Syngenta în cultura mărului - testimonial Octavian Drăgan, jud. Bistrița Năsăud

Tehnologia Syngenta în cultura mărului - testimonial Octavian Drăgan, jud. Bistrița Năsăud

Octavian Drăgan administrează de 35 de ani o fermă pomicolă de măr, prun și cireș, aflată în localitatea Ghinda din județul Bistrița Năsăud. Ferma are o suprafaţă de 42ha, din care plantațiile de măr ocupă o suprafață de 26ha, iar în fiecare sezon, Octavian apelează cu încredere la produsele Syngenta pentru protecția plantelor.

 

Cei mai de bază aliați ai săi împotriva bolilor și dăunătorilor din livadă sunt

Alături de Syngenta, Octavian se simte ca într-o familie și apreciază recomandările echipei tehnice, care l-au ajutat să ofere pe piață mere sănătoase și de calitate.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Accident

Accident
Doi ardeleni tăiau lemne, iarna, frig năprasnic. Detalii