Adama
Agreena
AGRICOVER

Ministrul Oros: Ajutoare pentru fermierii, crescătorii de animale din zona montană!

Publicat: 04 octombrie 2021 - 06:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul demisionar Adrian Oros, încă la șefia Ministerului Agriculturii, a fost sâmbătă, 2 octombrie 2021, într-o vizită, în calitate de ministru al agriculturii, în județul Bistrița-Năsăud. Șeful MADR a semnat protocolul între MADR și Tașuleasa Social ce vizează dezvoltarea durabilă a zonelor străbătute de traseul Via Transilvanica.

"Susținerea locuitorilor din zonele montane, promovarea produselor lor, precum și educarea tinerilor pentru consumul de produse locale, tradiționale românești - una din prioritățile mele ca ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Am efectuat astăzi, 2 octombrie 2021, o vizită de lucru în județul Bistrița-Năsăud în Campusul Tașuleasa Social.

Cu această ocazie, a fost semnat protocolul între MADR și Tașuleasa Social ce vizează dezvoltarea durabilă a zonelor străbătute de traseul Via Transilvanica.

oros-munt_b
În cadrul acestei acestei acțiuni, Președintele Asociației Tașuleasa Social, Alin Uhlmann Ușeriu a realizat o prezentare a campusului și a pădurii pedagogice. Totodată, au fost prezentate cele mai importante proiecte desfășurate de organizația Tașuleasa Social, cu focus pe Via Transilvanica.
De asemenea, evenimentul a cuprins susținerea unei conferințe de presă ce a vizat semnarea protocolului dintre MADR și Asociația Tașuleasa Social, protocol care privește dezvoltarea sustenabilă a zonei străbătute de Via Transilvanica.

Prin semnarea acestui protocol, părțile implicate  își propun crearea cadrului instituțional pentru cooperarea, susținerea și schimbul reciproc de informații în vederea realizării, sprijinirii și susținerii de acțiuni/campanii de conștientizare și informare a cetățenilor în vederea promovării  proiectului Via Transilvanica, alături de produsele înregistrate pe scheme de calitate europene sau naționale, respectiv „Produs Montan“, „Produs Tradițional“, denumirile de origine și indicațiile geografice protejate, produsele ecologice, precum și susținerea utilizării corespunzătoare, sustenabile și fără dificultăți, pe termen lung, a traseului tematic Via Transilvanica.

oros-transilvanica_b
Scopul proiectului Via Transilvanica, căruia i se subscrie încheierea prezentului protocol, este de a pune în valoare patrimoniul cultural și natural al României, în beneficiul comunităților din zonele străbătute, al turismului românesc și al dezvoltării durabile, având efecte pozitive și de durată în dezvoltarea comunităților locale, creșterea ofertei de locuri de muncă, reducerea depopulării zonei montane.
Tășuleasa Social a construit în 2011 în parteneriat privat o Pădure Pedagogică care este folosită în cadrul proiectelor educaționale desfășurate de asociație cu tineri voluntari din toată țara.

Pădurea Pedagogică se întinde pe o suprafață de trei hectare și conține 29 de elemente practice care îi ajută pe tineri să înțeleagă rolul apei curate în natură, relația apei cu oamenii și pădurea, dar și felul în care aceste trei elemente coexistă. Pădurea Pedagogică a primit vizita a peste 1000 de persoane în fiecare an, dintre aceștia aproximativ 80% fiind copii. 

Pentru Asociația Tășuleasa Social, cele mai importante valori sunt voluntariatul, respectul pentru natură, educarea tinerilor prin exemple practice și dezvoltarea curajului civic în rândul tinerilor prin implicarea lor în probleme sociale și de mediu", a postat ministrul Adrian Oros, pe pagina sa Facebook.

Vizualizat: 5473 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

07 iunie 2024 - 14:25

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile și se stabilește cuantumul unitar al plății către beneficiarii intervențiilor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic și ecoscheme a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 523/2024.

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

06 iunie 2024 - 15:25

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia prelungirii campaniei de primire a cererilor pentru plata subvențiilor agricole până la data de 12 iunie 2024.

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

06 iunie 2024 - 09:05

Au crescut subvențiile APIA pentru 2023! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va plăti fermierilor, crescătorilor de animale o sumă suplimentară pentru anumite subvenții APIA aferente anului 2023. Sunt scheme de plată la care li s-au transferat sume rămase neutilizate pentru alte subvenții. Agroinfo vă pune la dispoziție lista oficială a subvențiilor APIA pentru care veți primi diferența dintre cuantumul inițial și cel final.

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

06 iunie 2024 - 07:31

A crescut subvenția APIA la oi și capre! Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 5 iunie 2024, că a transferat suma de un milion de euro către PD 24 – Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine, pentru asigurarea unui cuantum cât mai apropiat de cel unitar planificat în Planul Național Strategic 2023-2027 pentru anul 2023. 

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

05 iunie 2024 - 18:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că un număr de 484 de proiecte eligibile fără finanțare ale tinerilor fermieri din zona montană și non montană vor beneficia de finanțare în urma suplimentării bugetului aferent sub-măsurii 6.1 cu valoarea de 20,84 milioane EURO.

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

05 iunie 2024 - 17:39

Peste 44 milioane de euro au fost rambursate de către Comisia Europeană, anunță acum Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Suma reprezintă plățile directe pe hectar și cap animal achitate fermierilor, crescătorilor de animale pentru anul 2023.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!

Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!

Bine ați venit la Ferma de Cerbi din Poiana Neamțului!

Vă invitâm la o scurtă prezentare realizată de Daniel Stoica din care veți afla cum să deosebiți Căprioarele de Ciute și multe alte informații interesante despre Cerbi.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii