Adama
Agreena
AGRICOVER

Ministrul Chesnoiu: Subvenția APIA majorată pentru crescătorii de oi/capre!

Publicat: 04 mai 2022 - 07:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat că subvenția APIA mare, sprijinul cuplat zootehnic, pentru ovine/caprine a fost majorată. Șeful MADR a adăugat că din 16 mai 2022, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură eliberează adeverințe APIA pentru încasarea în avans a ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, aferent acestui an.

"Încă din decembrie am făcut posibil prin rectificarea bugetară din noiembrie am adus bani în bugetul Ministerului Agriculturii ca să plătim sumele pe care fermierii le încasează pentru programul de ameliorare. De cealaltă parte, am aprobat hotărârea de Guvern privind ajutoarele naționale tranzitorii, pentru că eu știu și înțeleg nevoia de finanțare a fermierului român. Fermierii au nevoie de bani. Le-am pus la dispoziție acești bani, am virat pe cât posibil, cât mai repede, banii în conturile lor și ajutoarele naționale tranzitorii se plătesc.

Deja cei care au depus cererile unice la APIA, de luni, din 16 mai pot primi adeverința pentru a putea încasa suma cuvenită prin instrumentele financiare bancare. Deci, lucrurile astea trebuie să se întâmple.

În Programul Național Strategic viitor am pus un accent deosebit pe zootehnie astfel încât vegetalul să se integreze foarte bine cu zootehnia pentru că degeaba avem un sector vegetal foarte bine pus la punct dacă zootehnia nu consumă aceste resurse și aceste materii prime. Subvenția la sprijinul cuplat zootehnic pentru sectorul ovine/caprine a fost majorată, pentru că dacă ai performanță într-un sector, trebuie în continuare să-l susții și să-l sprijini. Dar, dealtfel, trebuie să asigurăm un echilibru și eu sunt susținătorul tuturor sectoarelor din zootehnie și din agricultură. Nu vreau și nu-mi doresc să mai existe disensiuni sau lucruri care nu merg în aceeași direcție între diferitele sectoare. Toți sunt importanți și pe toți trebuie să-i sprijinim prin programele noastre", a declarat ministrul agriculturii, pe 2 mai 2022, într-un interviu pentru Antena Satelor, realizat într-o fermă de ovine. 

cuplat-oi-capre_b

Adrian Chesnoiu a subliniat că fermierii români, crescătorii de animale produc suficientă hrană încât să acopere nevoile românilor. 

"Avem capacitatea la nivel național să ne producem suficiente alimente cât să consumăm din intern. Avem, așa cum am spus, o oportunitate ca această materie primă să o ducem în industria alimentară și să o procesăm. Desigur, e foarte important ca lanțurile să fie cât mai scurte și cred că ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, cel puțin de când am preluat mandatul, un dialog constructiv permanent cu hypermarketurile, cu fermierii, cu producătorii, cu industria de morărit și panificație, cu cei care sunt implicați, va crea premisele unei legături mult mai strânse și mai directe între producători și cetățean, pentru că, până la urmă, fermierii știu să producă, sunt niște oameni extraordinari care stau toată ziua în câmp.

Uitați-vă la noi, stăm într-o fermă de o jumătate de oră și ne curg lacrimile de la vânt. Ciobanul stă toată ziua în munte, cu vântul, cu ploaia, cu zăpada. De ce? Ca să crească animale și să poată pune pe masă românilor hrană. E datoria noastră a autorităților publice să creăm aceste mecanisme și cu siguranță ele au început să-și pună bazele și să producă rezultate în perioada următoare", a mai spus ministrul agriculturii. 


 

Vizualizat: 15173 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți pe hectar și cap animal făcute ASTĂZI de APIA!

Plăți pe hectar și cap animal făcute ASTĂZI de APIA!

23 iulie 2024 - 19:48

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 22 -23.07.2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în sumă totală 41.510.946,31 lei (8.381.184,55 euro).

Comunicat APIA ACUM: Bani în plus anul ăsta pentru crescătorii de animale!

Comunicat APIA ACUM: Bani în plus anul ăsta pentru crescătorii de animale!

23 iulie 2024 - 11:59

Crescătorii de animale beneficiază anul acesta de subvenții suplimentare. APIA a transmis astăzi către Agroinfo precizări privind încasarea sumelor de bani aferente acestui an. 

Șef APIA: Crotaliile la plata subvențiilor APIA pe cap animal pentru acest an!

Șef APIA: Crotaliile la plata subvențiilor APIA pe cap animal pentru acest an!

23 iulie 2024 - 08:48

Crescătorii de animale care solicită subvențiile APIA pe cap animal pentru acest an, ajutorul național tranzitoriu, ANT, și sprijinul cuplat pentru venit zootehnic, SCVZ, trebuie să fie atenți să aibă animalele crotaliate corect. Inspectorii APIA verifică acest lucru, spune directorul executiv APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Ministrul agriculturii: Nou ajutor financiar fermieri, crescători animale!

Ministrul agriculturii: Nou ajutor financiar fermieri, crescători animale!

23 iulie 2024 - 07:31

Un nou ajutor financiar pentru fermieri anunțat de ministrul agriculturii Florin Barbu.

Premier în Cehia, fermier în România!

Premier în Cehia, fermier în România!

22 iulie 2024 - 21:34

Andrej Babiš, fost premier ceh, a captat atenţia publică în a doua parte a anului 2023, când a preluat pachetul majoritar de acţiuni (65%) al comerciantului de cereale East Grain din judeţul Cluj. Şi, tot în acelaşi an, a devenit, prin Agrofert, conglomeratul său de afaceri, unicul acţionar al distribuitorului de îngrăşăminte LAT Nitrogen Romania.

Autorizație temporară pentru neonicotinoide!

Autorizație temporară pentru neonicotinoide!

22 iulie 2024 - 21:10

Pentru campania de toamnă 2024, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în temeiul art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, a autorizat utilizarea în situații de urgență a unui produs pe bază de substanță activă, respectiv imidacloprid, din categoria neonicotinoidelor, la tratarea semințelor de cereale păioase de toamnă.

Video! Scandal mare în oieritul din România! Exportul de ovine blocat?!

Video! Scandal mare în oieritul din România! Exportul de ovine blocat?!

22 iulie 2024 - 07:51

Oieritul din România e pus pe jar în urma anunțului făcut de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) despre identificarea unui focar de pestă a micilor rumegătoare. Crescătorii de ovine sunt revoltați și vor să protesteze la București. Pe lângă gazarea a mii de miei, făcută deja de ANSVSA, vestea vine și cu blocarea exportului de ovine vii, deci pierderi uriașe pentru crescători.

MADR lămuriri privind verificările făcute la fermieri!

MADR lămuriri privind verificările făcute la fermieri!

22 iulie 2024 - 06:13

Având în vedere apariția în spațiul public a unor informații legate de modul în care se efectuează controalele pentru determinarea reziduurilor de pesticide în legume si fructe, MADR face următoarele precizări:

Ajutor de stat pentru micii fermieri APROBAT ACUM!

Ajutor de stat pentru micii fermieri APROBAT ACUM!

20 iulie 2024 - 08:54

Comisia Europeană aprobă suplimentarea bugetului și modificarea unei scheme de ajutor de stat din România pentru sprijinirea micilor fermieri, producători de tomate și usturoi, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Oficial! Subvenții APIA cap animal, hectar plătite ACUM!

Oficial! Subvenții APIA cap animal, hectar plătite ACUM!

20 iulie 2024 - 07:53

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 15 – 18.07.2024, plăți în suma totală de 60.916.552,77 lei (12.293.703,23 euro) din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), cofinanțare de la Bugetul Național (BN1), cofinantare din FEGA (BN2), Buget Național (BN) și Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI). 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii