ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Ministrul Chesnoiu: Subvenția APIA majorată pentru crescătorii de oi/capre!

Publicat: 04 mai 2022 - 07:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat că subvenția APIA mare, sprijinul cuplat zootehnic, pentru ovine/caprine a fost majorată. Șeful MADR a adăugat că din 16 mai 2022, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură eliberează adeverințe APIA pentru încasarea în avans a ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, aferent acestui an.

"Încă din decembrie am făcut posibil prin rectificarea bugetară din noiembrie am adus bani în bugetul Ministerului Agriculturii ca să plătim sumele pe care fermierii le încasează pentru programul de ameliorare. De cealaltă parte, am aprobat hotărârea de Guvern privind ajutoarele naționale tranzitorii, pentru că eu știu și înțeleg nevoia de finanțare a fermierului român. Fermierii au nevoie de bani. Le-am pus la dispoziție acești bani, am virat pe cât posibil, cât mai repede, banii în conturile lor și ajutoarele naționale tranzitorii se plătesc.

Deja cei care au depus cererile unice la APIA, de luni, din 16 mai pot primi adeverința pentru a putea încasa suma cuvenită prin instrumentele financiare bancare. Deci, lucrurile astea trebuie să se întâmple.

În Programul Național Strategic viitor am pus un accent deosebit pe zootehnie astfel încât vegetalul să se integreze foarte bine cu zootehnia pentru că degeaba avem un sector vegetal foarte bine pus la punct dacă zootehnia nu consumă aceste resurse și aceste materii prime. Subvenția la sprijinul cuplat zootehnic pentru sectorul ovine/caprine a fost majorată, pentru că dacă ai performanță într-un sector, trebuie în continuare să-l susții și să-l sprijini. Dar, dealtfel, trebuie să asigurăm un echilibru și eu sunt susținătorul tuturor sectoarelor din zootehnie și din agricultură. Nu vreau și nu-mi doresc să mai existe disensiuni sau lucruri care nu merg în aceeași direcție între diferitele sectoare. Toți sunt importanți și pe toți trebuie să-i sprijinim prin programele noastre", a declarat ministrul agriculturii, pe 2 mai 2022, într-un interviu pentru Antena Satelor, realizat într-o fermă de ovine. 

cuplat-oi-capre_b

Adrian Chesnoiu a subliniat că fermierii români, crescătorii de animale produc suficientă hrană încât să acopere nevoile românilor. 

"Avem capacitatea la nivel național să ne producem suficiente alimente cât să consumăm din intern. Avem, așa cum am spus, o oportunitate ca această materie primă să o ducem în industria alimentară și să o procesăm. Desigur, e foarte important ca lanțurile să fie cât mai scurte și cred că ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, cel puțin de când am preluat mandatul, un dialog constructiv permanent cu hypermarketurile, cu fermierii, cu producătorii, cu industria de morărit și panificație, cu cei care sunt implicați, va crea premisele unei legături mult mai strânse și mai directe între producători și cetățean, pentru că, până la urmă, fermierii știu să producă, sunt niște oameni extraordinari care stau toată ziua în câmp.

Uitați-vă la noi, stăm într-o fermă de o jumătate de oră și ne curg lacrimile de la vânt. Ciobanul stă toată ziua în munte, cu vântul, cu ploaia, cu zăpada. De ce? Ca să crească animale și să poată pune pe masă românilor hrană. E datoria noastră a autorităților publice să creăm aceste mecanisme și cu siguranță ele au început să-și pună bazele și să producă rezultate în perioada următoare", a mai spus ministrul agriculturii. 


 

Vizualizat: 14300 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APROBAT ASTĂZI de Guvern: Bani pentru APIA!

APROBAT ASTĂZI de Guvern: Bani pentru APIA!

18 mai 2022 - 20:22

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de investiții „Servicii de dezvoltare și extindere a sistemului informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură de gestionare a cererilor de plată”, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis Agroinfo. 

Șeful APIA ASTĂZI, discuții cu fermierii, crescătorii de animale!

Șeful APIA ASTĂZI, discuții cu fermierii, crescătorii de animale!

18 mai 2022 - 20:00

Astăzi, 18 mai 2022, seria conferințelor de informare a fermierilor, demarată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru promovarea exclusivă a măsurilor delegate de AFIR - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către APIA din Programul National de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, a ajuns la Piatra Neamț.

Prețul grâului a urcat la 435 euro/tonă! Ce spun fermierii români!

Prețul grâului a urcat la 435 euro/tonă! Ce spun fermierii români!

18 mai 2022 - 13:13

România cultivă cereale pe milioane de hectare. Cele mai recente date indică o posibilă creștere a producției dacă vremea va ține cu fermierii. De altfel, situația în care se află cerealele din Rusia și Ucraina face loc noilor competitori care ar putea veni de la noi din țară. Prețul grâului a urcat la 435 euro/tonă, cel mai mare înregistrat vreodată. 

Ajutorul APIA 5.000 euro/fermă! Beneficiari, condiții, acte, termen plată!

Ajutorul APIA 5.000 euro/fermă! Beneficiari, condiții, acte, termen plată!

18 mai 2022 - 08:00

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial, procedura de implementare aferentă măsurii "Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat pentru activități specifice din domeniul industriei agroalimentare". Condiții, acte, termen pentru micrograntul APIA, ajutorul de 5.000 euro/fermă.

Oierii Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp, ASTĂZI la Guvern! Subvenții și pășuni pentru crescătorii de oi!

Oierii Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp, ASTĂZI la Guvern! Subvenții și pășuni pentru crescătorii de oi!

17 mai 2022 - 20:39

Premierul Nicolae Ciucă i-a primit marţi, la Palatul Victoria, pe reprezentanţii Asociaţiei Profesionale a Ciobanilor, transmite Guvernul. 

Comunicat APIA de ASTĂZI!

Comunicat APIA de ASTĂZI!

17 mai 2022 - 16:46

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor unice de plată.

De la anul, adio subvenții pe hârtii!

De la anul, adio subvenții pe hârtii!

17 mai 2022 - 08:18

Din 2023, odată cu noua politică agricolă comună, obținerea ajutoarelor europene, a subvențiilor, nu va mai fi o competiție de hârtii pentru fermierii, crescătorii români de animale. Va conta performanța și nu respectarea unor criterii stabilite anapoda de niște funcționari, a spus ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu. 

Ce trebuie să facă un fermier român ca să obțină un ajutor de 15 milioane de euro!

Ce trebuie să facă un fermier român ca să obțină un ajutor de 15 milioane de euro!

17 mai 2022 - 07:40

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat luni, la TVR1, că a fost majorată suma acordată fermierilor români care se orientează spre procesarea produselor agricole primare. De anul viitor, din 2023, aceștia vor putea obține 15 milioane de euro din bani europeni. Care este condiția esențială pentru o astfel de sumă? 

Ministrul Chesnoiu ASTĂZI despre ajutorul Covid pentru crescătorii de oi!

Ministrul Chesnoiu ASTĂZI despre ajutorul Covid pentru crescătorii de oi!

16 mai 2022 - 11:24

Crescătorii de ovine din România sunt într-o perioadă de performanță, produc din ce în ce mai mult și mai bine, spune ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu, astfel că nu au nevoie de un ajutor Covid pentru acest an. 

APIA OFICIAL ASTĂZI: Start plată! Sume pe hectar sprijin cuplat vegetal!

APIA OFICIAL ASTĂZI: Start plată! Sume pe hectar sprijin cuplat vegetal!

16 mai 2022 - 10:59

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că astăzi, 16 mai 2022, a demarat autorizarea la plată a schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal Campania 2021.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cooperativa Agricolă Someş-Arieş la Agraria 2022

Cooperativa Agricolă Someş-Arieş la Agraria 2022

Prototipul ideal al Bălțatei românești în viziunea Cooperativei Agricole Someş-Arieş la Agraria 2022! Un interviu cu Călin Fărgaciu, membru fondator al asociaţiei transilvănene

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica!

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii