Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Ministrul Chesnoiu, la Bruxelles: Legislația privind bunăstarea animalelor!

Publicat: 19 ianuarie 2022 - 11:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a participat luni, 17 ianuarie 2022, la Consiliul Agricultură și Pescuit, ce s-a desfășurat la Bruxelles. Cu această ocazie, ministrul francez al agriculturii și alimentației, Julien Denormandie, a prezentat prioritățile președinției franceze în domeniul agriculturii și pescuitului, având în vedere că Franța a preluat președinția rotativă a Consiliului, la 1 ianuarie 2022, anunță MADR, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Un punct important pe agenda Consiliului l-a constituit îmbunătățirea legislației privind bunăstarea animală. În intervenția sa în cadrul ședinței Consiliului AGRIFISH, ministrul Adrian Chesnoiu a afirmat: „Este foarte important pentru noi toți să avem în vedere că această tranziție către îmbunătățirea legislației privind bunăstarea animală să țină cont de specificitatea fiecărui stat membru. Luarea unor decizii cu impact puternic economic în activitatea de producție, trebuie să urmărească acordarea compensațiilor necesare, astfel încât tranziția să fie una utilă pentru fermierii noștri. Orice prevedere la care vom lucra și asupra căreia vom conveni împreună trebuie să fie facilă pentru fermieri și să identifice cele mai bune soluții, pentru a ne atinge obiectivele”.

chesnoiu-bruxelles-19-ian_b

Totodată, ministrul a adresat felicitări Președinției franceze și a subliniat necesitatea implementării unor mecanisme viabile, care să asigure predictibilitatea și durabilitatea în sectorul agricol.

”Vă felicit pentru inițiativele programate pe durata Președinției dumneavoastră și vă asigur de toată implicarea din partea României pentru îmbunătățirea legislației europene. Trebuie să identificăm mecanisme care să vină în sprijinul agricultorilor pentru a salva afacerile acestora, astfel încât noi, cetățenii europeni, să continuăm să avem acces la hrană de calitate. Dacă cerem fermierilor noștri aplicarea de standarde tot mai înalte, trebuie să luăm măsuri atunci când importurile riscă să cauzeze un prejudiciu grav producătorilor europeni”, a declarat ministrul Chesnoiu.

În ceea ce privește agricultura, președinția franceză se va axa pe trei domenii principale:

standarde reciproce pentru produsele din UE și cele din afara UE
agricultura cu emisii scăzute de dioxid de carbon și sechestrarea carbonului în solurile agricole
reducerea utilizării pesticidelor în agricultură
În ceea ce privește pescuitul, temele avute in vedere sunt:

revizuirea Regulamentului privind controlul pescuitului
politica comună în domeniul pescuitului și punerea sa în aplicare
acorduri de parteneriat în domeniul pescuitului sustenabil cu Mauritius, Madagascar și Liberia.

Totodată, pe ordinea de zi a Ședinței s-au regăsit și următoarele subiecte:

Situația pieței produselor agricole;
Aspecte legate de comerț în domeniul agriculturii;
Concluzii ale conferinței la nivel înalt intitulată „Bunăstarea animalelor în UE acum și în viitor”, care a avut loc online la 9 decembrie 2021;
Perspectiva Comisiei privind ciclurile durabile ale carbonului, adoptată la 15 decembrie 2021, care stabilește măsuri menite să accelereze eliminarea carbonului din atmosferă.

Vizualizat: 1615 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți agro-mediu și climă făcute de AFIR în contul fermierilor!

Plăți agro-mediu și climă făcute de AFIR în contul fermierilor!

02 octombrie 2023 - 15:56

Valoarea plăților efectuate de AFIR se ridică la 20,1 miliarde de euro, fonduri nerambursabile pentru finanțarea proiectelor de investiții, precum și pentru plățile compensatorii aferente măsurilor de mediu și climă, precizează un comunicat al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale transmis Agroinfo.

AFIR ASTĂZI: Prime pentru fermieri, crescători de animale!

AFIR ASTĂZI: Prime pentru fermieri, crescători de animale!

02 octombrie 2023 - 15:36

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru decontarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor prin submăsura 17.1 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Ministrul Barbu: Adio subvenții pentru ovinele cu crotalii mai vechi de 7 ani!

Ministrul Barbu: Adio subvenții pentru ovinele cu crotalii mai vechi de 7 ani!

02 octombrie 2023 - 08:20

Ministrul agriculturii Florin Barbu a anunțat, săptămâna trecută, la Agro TV, că va face o analiză în sectorul ovin și va exclude de la plata subvențiilor pe cap animal toate ovinele care au depășit 7 ani, dacă ASAS stabilește că aceste ovine nu mai sunt în perioada optimă.

Votat! Subvenții egale pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Votat! Subvenții egale pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

02 octombrie 2023 - 07:30

"În Croația, la Split, după câteva săptămâni de dezbateri purtate la Strasbourg și Bruxelles, a fost finalizat și adoptat documentul care reflectă viziunea Partidului Popular European cu privire la sectorul agricol," a anunțat europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte Comisia AGRI. Odată cu votarea documentului s-a votat și egalizarea subvențiilor între fermierii din estul și vestul Europei.

Eurodeputat Buda: Cooperativele agricole sunt pietrele prețioase ale comunităților noastre rurale!

Eurodeputat Buda: Cooperativele agricole sunt pietrele prețioase ale comunităților noastre rurale!

02 octombrie 2023 - 07:11

"Cooperativele agricole sunt pietrele prețioase ale comunităților noastre rurale. Ele facilitează schimbul de cunoștințe, resurse și experiență între fermieri," spune eurodeputatul Daniel Buda, vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

Scrisoarea Ciobănașului de la oi pentru specialistul în oierit dr.ing. Gheorghe Neață!

Scrisoarea Ciobănașului de la oi pentru specialistul în oierit dr.ing. Gheorghe Neață!

01 octombrie 2023 - 19:11

Ciobănașul de la oi, pe numele lui adevărat Ioan Andrei Toderescu, de pe Dealurile Cugirului, județul Alba, are un mesaj pentru dr.ing. Gheorghe Neață, director Registrul Genealogic Țurcană, Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara. Scrisoarea Ciobănașului a fost trimisă redacției Agroinfo. Ciobănașul de la oi spune că este unul dintre puținii păstori montani. 

Ministrul agriculturii, anunț IMPORTANT ACUM ajutoare europene fermieri!

Ministrul agriculturii, anunț IMPORTANT ACUM ajutoare europene fermieri!

01 octombrie 2023 - 07:40

"Atât pentru beneficiari publici, cât și privați, va fi prelungită perioada de finalizare a investiției până în 31 decembrie 2025, pentru a evita dezangajarea fondurilor europene," a anunțat ministrul agriculturii, la acest sfârșit de săptămână, în cadrul vizitei făcută în județul Timiș.

APIA a început plata subvenției la animale!

APIA a început plata subvenției la animale!

01 octombrie 2023 - 07:20

Sprijin financiar în valoare de peste 2,42 milioane lei pentru crescătorii de animale, anunță acum Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat transmis Agroinfo.

Ministrul Barbu ASTĂZI: Subvenționez doar vacile care sunt performante!

Ministrul Barbu ASTĂZI: Subvenționez doar vacile care sunt performante!

29 septembrie 2023 - 15:56

Ministrul agriculturii Florin Barbu a declarat astăzi, în județul Timiș, unde se află în vizită, că vor fi subvenționate doar vacile care sunt performante, banii alocați până acum ajutorului național tranzitoriu bovine fiind transferați, din 2024, către o nouă subvenție.

Oierul Dumitru Andreșoi: Țurcana poate să ajungă la 130 kg!

Oierul Dumitru Andreșoi: Țurcana poate să ajungă la 130 kg!

28 septembrie 2023 - 15:55

„Am demonstrat că Țurcana poate să ajungă la exemplare de 128 kg şi peste 130 de kg la adulţi, iar mieii de anul acesta m-au surprins chiar şi pe mine. Cel mai greu l-am avut la 87 de kg!” Spune preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, Dumitru Andreşoi, considerat oierul cu cea mai mare turmă din România.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Pe bicicletă...

Pe bicicletă...
Un preot mergea pe bicicletă, un poliţai îl vede şi îl întreabă: Detalii