Adama
Agreena
AGRICOVER

Ministrul Barbu: Decizia statelor UE privind derogarea GAEC 8 (teren pârloagă)!

Publicat: 12 februarie 2024 - 22:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul Agriculturii Florin Barbu le-a transmis fermierilor români un mesaj despre decizia statelor UE privind derogarea de la normele GAEC 8, care obligă fermierii să lase necultivat (pârloagă) 4% din terenul arabil din fermele lor.

Propunerea Franței care ar fi obligat fermierii să cultive un procent de 7% din suprafața deținută cu plante fixatoare de azot NU a reușit să convingă statele membre pentru a primi numărul de voturi necesare!

Așa cum am promis fermierilor, România și-a menținut poziția că derogarea de la GAEC 7 (rotația culturilor) și GAEC 8 ( 4% pârloagă) trebuie prelungită, nu înlocuită cu o formulă care nu avantajează fermierii.

Constat că pe grupurile de fermieri se încearcă distribuirea unui FAKE NEWS cum că România s-ar fi opus unei decizii care ar fi rezolvat dificultățile fermierilor.

Să fie clar: România a respins propunerea Franței, care nu ar fi făcut decât să pună în continuare presiune pe fermierii noștri, fără să le rezolve problemele.

Așteptăm de la Comisia Europeană o propunere care să țină cont de situația fermierilor noștri!

Punctul nostru de vedere rămâne neschimbat: solicităm prelungirea derogării de la GAEC 7 și GAEC 8 și pentru anul 2024, poziție exprimată încă din iulie 2023!”, a transmis ministrul Florin Barbu, pe pagina sa de Facebook, la finalul săptămânii trecute.

Fermierii români membri ai Alianței pentru Agricultură și Cooperare susțin că ambele variante propuse de Comisia Europeană ca ”derogare” de la aplicarea GAEC 8 pentru anul 2024 sunt mai păguboase pentru fermele lor decât lăsarea necultivată (pârloagă) a 4% din teren, așa cum este acum în vigoare.

Vezi care sunt cele două variante și calculele realizate de fermierii români:

Propunerea Comisiei Europene pentru GAEC 8, MAI PĂGUBOASĂ DECÂT PÂRLOAGA!

Vizualizat: 2346 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

11 COMBINE New Holland și 13.000 HA!

11 COMBINE New Holland și 13.000 HA!

Singura societate care exploatează terenuri agricole din România listată la bursă, Holde Agri, şi-a făcut un obicei în a cumpăra combine de recoltat marca New Holland. Nu mai puţin de 11 astfel de echipamente au fost achiziţionate de-a lungul anilor, toate model CR 9.90!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Afiş într-un bar: Detalii