Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

MINISTERUL AGRICULTURII ANUNȚĂ PLATA UNUI AJUTOR pentru FERMIERI!

Publicat: 17 martie 2021 - 06:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL. Ministerul Agriculturii anunță că a alocat suma de 1.100.000 de lei pentru plata ajutorului din cadrul Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară. Ajutorul acordat fermierilor care au angajat tineri până la data de 31 decembrie 2020 este de maxim 1.000 de lei/tânăr angajat.

Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern, afișat pe site-ul oficial MADR în consultare publică, valoarea cererilor de plată depuse în cadrul Programului, aferent anului 2020, asigurată din  bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anul 2021, este de 1.100 mii lei.

Prin Legea nr. 336/2018 a fost adoptat Programul pentru stimularea  angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industria  alimentară. Normele metodologice de aplicare au fost aprobate prin  Hotărârea Guvernului nr. 325/2019.

Programul s-a derulat efectiv în perioada august 2019 – 31 decembrie  2020 și a vizat acordarea unui sprijin financiar angajatorilor fermieri din  agricultură, acvacultură și industria alimentară în vederea angajării, cu  normă întreagă, a tinerilor beneficiari ai Programului pe perioadă  nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni, după cum  urmează:

- 1.000 lei/persoană pentru tinerii angajați cu studii superioare de  specialitate;
- 750 lei/persoană pentru tinerii angajați cu studii medii de specialitate,  precum și pentru cei care au absolvit cursuri de formare profesională de  scurtă durată;
- 500 lei pentru persoanele angajate fără studii.

Implementarea Programului a contribuit la absorbția forței de muncă  tinere în sectoarele agricultură, acvacultură și industrie alimentară.

Prin derogare de la prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal,  cu modificările și completările ulterioare, tânărul beneficiar al  Programului, a beneficiat de scutiri de la plata impozitului pe venit  aferent salariului brut stabilit potrivit contractului individual de muncă  încheiat în cadrul Programului.

Sumele necesare pentru acoperirea sprijinului financiar au fost alocate  de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării  Rurale, respectiv prin direcțiile agricole județene și/sau a municipiului  București.

Conform art. 5 din Hotărârea Guvernului nr. 325/2019 înscrierea  beneficiarilor în cadrul Programului s-a încheiat la 31 decembrie 2020.

Sprijinul financiar se acordă pe o perioadă ulterioară de 12 luni, conform  art. 2 alin. (2) din Legea nr. 336/2018.

Pentru anul 2021 sunt în plată un număr de 223 de contracte de finanțare, încheiate până la data de 31 decembrie 2020.

Din monitorizările realizate la nivelul MADR a reieșit faptul că pentru  pentru anul 2021, suma necesară pentru efectuarea plăților aferente  contractelor în derulare este de 1.100 mii lei.

Prin prezentul act normativ se aprobă suma de 1.100 mii lei, de la bugetul  de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anul 2021, în vederea efectuării plăților pentru contractele de finanțare  încheiate până la data 31 decembrie 2020, precizează Ministerul Agriculturii în Nota de fundamentare la proiectul de hotărâre de Guvern.

Vizualizat: 12864 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

20 septembrie 2023 - 14:45

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a spus marți, în exclusivitate la „Interviurile Digi24.ro”, că are în vedere un proiect de înființare a unor stații de producere a biogazului în cadrul fermelor românești de creșetere a bovinelor, pentru a fi folosit la sere în care să se producă legume pe tot parcursul anului.

Document Guvern taxe și impozite! Impozit special pe case și mașini!

Document Guvern taxe și impozite! Impozit special pe case și mașini!

20 septembrie 2023 - 13:47

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de lege privind noile măsuri fiscal-bugetare, pentru care Guvernul ar urma să îşi asume răspunderea în Parlament.

Trei familii de crescători au făcut o cooperativă și acum deschid o făbricuță de lapte!

Trei familii de crescători au făcut o cooperativă și acum deschid o făbricuță de lapte!

20 septembrie 2023 - 07:15

Trei familii de crescători de animale din comuna Zagra, Bistriția Năsăud, s-au asociat și au făcut Cooperativa Agricolă Haiducii Țibleșului, cu sediul în satul Suplai. Acum cooperativa a investește 3,66 milioane lei într-un centru de prelucrare a laptelui, urmând să scoată pe piață lapte pentru consum, caș și cascaval sub brand propriu.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Dilemă

- Cum îl cheamă pe taică-tău? Detalii