KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

MINISTERUL AGRICULTURII ANUNȚĂ PLATA UNUI AJUTOR pentru FERMIERI!

Publicat: 17 martie 2021 - 06:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL. Ministerul Agriculturii anunță că a alocat suma de 1.100.000 de lei pentru plata ajutorului din cadrul Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară. Ajutorul acordat fermierilor care au angajat tineri până la data de 31 decembrie 2020 este de maxim 1.000 de lei/tânăr angajat.

Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern, afișat pe site-ul oficial MADR în consultare publică, valoarea cererilor de plată depuse în cadrul Programului, aferent anului 2020, asigurată din  bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anul 2021, este de 1.100 mii lei.

Prin Legea nr. 336/2018 a fost adoptat Programul pentru stimularea  angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industria  alimentară. Normele metodologice de aplicare au fost aprobate prin  Hotărârea Guvernului nr. 325/2019.

Programul s-a derulat efectiv în perioada august 2019 – 31 decembrie  2020 și a vizat acordarea unui sprijin financiar angajatorilor fermieri din  agricultură, acvacultură și industria alimentară în vederea angajării, cu  normă întreagă, a tinerilor beneficiari ai Programului pe perioadă  nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni, după cum  urmează:

- 1.000 lei/persoană pentru tinerii angajați cu studii superioare de  specialitate;
- 750 lei/persoană pentru tinerii angajați cu studii medii de specialitate,  precum și pentru cei care au absolvit cursuri de formare profesională de  scurtă durată;
- 500 lei pentru persoanele angajate fără studii.

Implementarea Programului a contribuit la absorbția forței de muncă  tinere în sectoarele agricultură, acvacultură și industrie alimentară.

Prin derogare de la prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal,  cu modificările și completările ulterioare, tânărul beneficiar al  Programului, a beneficiat de scutiri de la plata impozitului pe venit  aferent salariului brut stabilit potrivit contractului individual de muncă  încheiat în cadrul Programului.

Sumele necesare pentru acoperirea sprijinului financiar au fost alocate  de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării  Rurale, respectiv prin direcțiile agricole județene și/sau a municipiului  București.

Conform art. 5 din Hotărârea Guvernului nr. 325/2019 înscrierea  beneficiarilor în cadrul Programului s-a încheiat la 31 decembrie 2020.

Sprijinul financiar se acordă pe o perioadă ulterioară de 12 luni, conform  art. 2 alin. (2) din Legea nr. 336/2018.

Pentru anul 2021 sunt în plată un număr de 223 de contracte de finanțare, încheiate până la data de 31 decembrie 2020.

Din monitorizările realizate la nivelul MADR a reieșit faptul că pentru  pentru anul 2021, suma necesară pentru efectuarea plăților aferente  contractelor în derulare este de 1.100 mii lei.

Prin prezentul act normativ se aprobă suma de 1.100 mii lei, de la bugetul  de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anul 2021, în vederea efectuării plăților pentru contractele de finanțare  încheiate până la data 31 decembrie 2020, precizează Ministerul Agriculturii în Nota de fundamentare la proiectul de hotărâre de Guvern.

Vizualizat: 12545 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

30 iulie 2021 - 20:01

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit astăzi cu fermierii din Bihor. Șeful MADR le-a spus care este suma alocată pentru plata subvențiilor APIA pentru anii 2021 și 2022, dar și suma pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

30 iulie 2021 - 16:17

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, la Oradea, că tinerii fermieri care muncesc prin țări străine sunt așteptați în țară ca să preia gospodăriile bunicilor sau pe ale părinților și să le consolideze ca ferme. Ajutorul financiar pe care-l primesc tinerii care au decis să revină în România este de maxim 50.000 de euro/fermier, sprijin pentru instalarea tânărului fermier, componenta diaspora. Până acum, 160 de tineri români din diaspora vor beneficia de acest ajutor.

Banii transferați în conturile fermelor mici!

Banii transferați în conturile fermelor mici!

30 iulie 2021 - 11:13

Peste 244 de milioane de euro transferate în conturile fermierilor mici! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că până la această dată cele mai multe proiecte finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală, PNDR 2020, au fost cele pentru dezvoltarea fermelor mici.

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

30 iulie 2021 - 10:39

Banii pentru această subvenție APIA trebuie alocați la rectificarea bugetară! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara plata ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură în trimestrul 2 al acestui an după rectificarea bugetară. Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat joi că va aloca mai mulți bani pentru plata subvenției la motorina folosită în agricultură.

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

30 iulie 2021 - 09:52

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, joi, că vrea să elimine subvențiile agricole moștenite de la Dragnea. Sunt ajutoare de minimis lansate pe vremea fostului ministru al agriculturii, Petre Daea, pentru cultivatorii de usturoi, dar și pentru crescătorii de animale.

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

30 iulie 2021 - 09:20

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că a început să efectueze plățile aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, perioada 01.01 – 31.03.2021 (trimestrul I/2021), în conformitate cu prevederile HG nr.1174/2014 și OMADR nr.1727/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

30 iulie 2021 - 07:45

Ministerul Agriculturii a publicat, joi, 29 iulie 2021, lista subvențiilor de care beneficiază un fermier român care cultivă legume.

Primar: Animalele lăsate nesupravegheate sunt confiscate!

Primar: Animalele lăsate nesupravegheate sunt confiscate!

30 iulie 2021 - 07:18

Consiliul Local Florești, Cluj, a adoptat, joi, la propunerea primarului Bogdan Pivariu, o hotărâre prin care animalele nesupravegheate, găsite pe raza comunei, sunt confiscate.

Fermierilor români li se face loc în piețe!

Fermierilor români li se face loc în piețe!

29 iulie 2021 - 20:33

Reprezentanții Asociației Administratorilor de Piețe din România vin în sprijinul producătorilor agricoli și îi asigură că în piețele agroalimentare sunt spații de vânzare destinate acestora unde să-și poată valorifica producția proprie. Este important atât pentru producător cât și pentru consumator ca produsul românesc să ajungă pe tarabele din piețe, să fie comercializat și fermierii să nu mai fie nevoiți să-și arunce marfa, anunță un comunicat al Asociației Administratorilor de Piețe, transmis Agroinfo.

Anunț AFIR astăzi: Plăți pentru fermieri, crescători de animale!

Anunț AFIR astăzi: Plăți pentru fermieri, crescători de animale!

29 iulie 2021 - 17:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a efectuat până în prezent plăți în valoare de 7,56 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbție a fondurilor europene de 80%. Menționăm că valoarea plăților efectuate în conturilor beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) este aferentă atât proiectelor de investiții, cât și plăților directe pentru agromediu și climă, anunță AFIR, într-un comunicat transmis Agroinfo.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

Prășitoarea STEKETEE s-a descurcat de minune în demo la ferma Emiliana West ROM (jud. Timiș). În video vedeți imagini cu cea de a doua prasila în cultura de soia în sistem ecologic. Steketee IC-Light este tehnologia de recunoaștere a rândurilor, iar EC-Steer este cadrul care ghidează întreaga prășitoare pentru o precizie de până la 2cm de rândul de plante.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii