Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MINISTERUL AGRICULTURII ANUNȚĂ PLATA UNUI AJUTOR pentru FERMIERI!

Publicat: 17 martie 2021 - 06:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL. Ministerul Agriculturii anunță că a alocat suma de 1.100.000 de lei pentru plata ajutorului din cadrul Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară. Ajutorul acordat fermierilor care au angajat tineri până la data de 31 decembrie 2020 este de maxim 1.000 de lei/tânăr angajat.

Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern, afișat pe site-ul oficial MADR în consultare publică, valoarea cererilor de plată depuse în cadrul Programului, aferent anului 2020, asigurată din  bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anul 2021, este de 1.100 mii lei.

Prin Legea nr. 336/2018 a fost adoptat Programul pentru stimularea  angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industria  alimentară. Normele metodologice de aplicare au fost aprobate prin  Hotărârea Guvernului nr. 325/2019.

Programul s-a derulat efectiv în perioada august 2019 – 31 decembrie  2020 și a vizat acordarea unui sprijin financiar angajatorilor fermieri din  agricultură, acvacultură și industria alimentară în vederea angajării, cu  normă întreagă, a tinerilor beneficiari ai Programului pe perioadă  nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni, după cum  urmează:

- 1.000 lei/persoană pentru tinerii angajați cu studii superioare de  specialitate;
- 750 lei/persoană pentru tinerii angajați cu studii medii de specialitate,  precum și pentru cei care au absolvit cursuri de formare profesională de  scurtă durată;
- 500 lei pentru persoanele angajate fără studii.

Implementarea Programului a contribuit la absorbția forței de muncă  tinere în sectoarele agricultură, acvacultură și industrie alimentară.

Prin derogare de la prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal,  cu modificările și completările ulterioare, tânărul beneficiar al  Programului, a beneficiat de scutiri de la plata impozitului pe venit  aferent salariului brut stabilit potrivit contractului individual de muncă  încheiat în cadrul Programului.

Sumele necesare pentru acoperirea sprijinului financiar au fost alocate  de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării  Rurale, respectiv prin direcțiile agricole județene și/sau a municipiului  București.

Conform art. 5 din Hotărârea Guvernului nr. 325/2019 înscrierea  beneficiarilor în cadrul Programului s-a încheiat la 31 decembrie 2020.

Sprijinul financiar se acordă pe o perioadă ulterioară de 12 luni, conform  art. 2 alin. (2) din Legea nr. 336/2018.

Pentru anul 2021 sunt în plată un număr de 223 de contracte de finanțare, încheiate până la data de 31 decembrie 2020.

Din monitorizările realizate la nivelul MADR a reieșit faptul că pentru  pentru anul 2021, suma necesară pentru efectuarea plăților aferente  contractelor în derulare este de 1.100 mii lei.

Prin prezentul act normativ se aprobă suma de 1.100 mii lei, de la bugetul  de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anul 2021, în vederea efectuării plăților pentru contractele de finanțare  încheiate până la data 31 decembrie 2020, precizează Ministerul Agriculturii în Nota de fundamentare la proiectul de hotărâre de Guvern.

Vizualizat: 12367 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

LĂSAȚI OIERII SĂ-ȘI VÂNDĂ MIEII!

LĂSAȚI OIERII SĂ-ȘI VÂNDĂ MIEII!

14 aprilie 2021 - 18:16

RESTRICȚII LA VÂNZAREA MIEILOR. Sute de crescători de oi așteaptă cu sufletul la gură ca autoritățile să ia o decizie favorabilă, pentru că Paștele este singurul moment când își pot vinde munca la prețuri care să le aducă profit.

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

14 aprilie 2021 - 17:11

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial, în dezbatere, un proiect de Hotărâre de Guvern care anunță o nouă subvenție pe hectar destinată fermierilor pentru acest an. Cuantumul maxim al acestei subvenții este de 3.400 euro/ha.

ANSVSA ȘI USAMV CLUJ, DESCOPERIRE MAJORĂ DESPRE TRANSMITEREA VIRUSULUI PESTEI PORCINE AFRICANE!

ANSVSA ȘI USAMV CLUJ, DESCOPERIRE MAJORĂ DESPRE TRANSMITEREA VIRUSULUI PESTEI PORCINE AFRICANE!

14 aprilie 2021 - 15:48

STUDIU! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), partener la primul studiu care demonstrează prezenţa ADN-ului viral al pestei porcine africane (PPA) la insectele hematofage din genul Culicoides (asemănătoare cu țînțarul). Studiul este realizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, USAMV, Cluj Napoca.

ARTESANA CONSTRUIEȘTE O NOUĂ FABRICĂ DE LACTATE!

ARTESANA CONSTRUIEȘTE O NOUĂ FABRICĂ DE LACTATE!

14 aprilie 2021 - 15:35

COMUNICAT. Artesana, cel mai mare producător de lactate artizanale și unicul producător de lactate integrale și neomogenizate din România, a început construcția noii fabrici care va permite triplarea producției, începând cu luna aprilie a anului viitor, anunță un comunicat transmis de Artesana pentru AGROINFO.

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

14 aprilie 2021 - 15:19

SUBVENȚII APIA! Fermierii, crescătorii de animale vor pierde subvențiile de la Uniunea Europeană pentru pășune dacă primarii nu finalizează amenajamentele pastorale până la sfârșitul anului 2021, avertizează specialiștii Oficiului de Studii Pedologice din Iași.

ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚA DE GUVERN DE ASTĂZI, AMÂNATĂ ÎN URMA DEMITERII MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII!

ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚA DE GUVERN DE ASTĂZI, AMÂNATĂ ÎN URMA DEMITERII MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII!

14 aprilie 2021 - 14:52

AMÂNATE! Astăzi la ora 13:00 trebuia să aibă loc ședința săptămânală a Executivului, unde urmau să fie discutate mai multe proiecte de acte normative, printre care și trei proiecte de hotărâri de Guvern care privesc subvenții din agricultură.

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

14 aprilie 2021 - 08:15

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi, 14 aprilie 2021, un ajutor de minimis destinat fermierilor. Cuantumul acestui ajutor pentru anul 2021 este de 3.000 de euro pe hectar, echivalent a 14.617,5 lei/ha.

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

14 aprilie 2021 - 07:45

PE MASA GUVERNULUI! Cele două proiecte de Hotărâri de Guvern care stabilesc sumele pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie și vegetal, aferente anului 2020, sunt astăzi, 14 aprilie 2021, pe lista actelor normative care urmează să fie aprobate de către Executiv în ședința de astăzi.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

13 aprilie 2021 - 18:44

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat  plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, anunță astăzi APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Una dintre cele mai vechi rase de bovine din Europa s-a adaptat de minune pe păşunile de lângă Agnita, unde Bogdan Varga a preluat de câteva luni afacerea tatălui său. Exploatate exclusiv pentru producţia de carne, cele 110 exemplare de Galloway sunt ţinute tot timpul anului pe păşune.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radis

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La doctor

La doctor
- Dom' doctor, cred cã am probleme cu ochii. Detalii