Adama
Agreena
AGRICOVER

Miercurea Mare 2024. Ce n-ai voie să faci în această zi din Săptămâna Mare

Publicat: 30 aprilie 2024 - 19:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor este o zi importantă pentru creștini, dedicată postului și rugăciunii. La fel ca la oricare altă sărbătoare importantă, există tradiții și superstiții ce se respectă de sute de ani.

Miercurea Mare este extrem de importantă pentru creștinii ortodocși. Denia din a treia din Săptămâna Mare este cea în care Maria Magdalena, aflată în casa lui Iosif cel Lepros, i-a spălat lui Iisus Hristos picioarele cu lacrimi.

miercurea mare_b

Cu sufletul împovărat a luat un vas cu mir și i l-a turnat Mântuitorului pe creștet, apoi cu propriul păr a șters picioarele Fiului lui Dumnezeu. Pentru smerenia de care a dat dovadă, a fost răsplătită, fiind transformată în mironosiță.

Tot în Miercurea Mare, Iuda l-a vândut pe Iisus fariseilor, în schimbul a 30 de arginți. Tocmai din cauza acestui gest, pomenit adesea când se vorbește despre trădări, a treia zi din săptămână este de post pe tot parcursul anului.

Tradiții și superstiții în Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor
De asemenea, poporul român și creștinii, în general, au anumite tradiții și obiceiuri pe care le respectă în Miercurea Mare. Astfel că, după cum se știe din bătrâni, a treia zi din Săptămâna Patimilor este ultima în care se mai fac treburi casnice.

Doar miercuri, oamenii au voie să mai spele rufe și să calce. De asemenea, în această zi le mai este bărbaților permis să se ocupe de muncile câmpului, ulterior ei fiind nevoiți să se alăture soțiilor la pregătiri.

Pe de altă parte, pentru ca Paștele să nu prindă pe nimeni cu sufletul încărcat, așa cum Maria Magdalena s-a mântuit, creștinii ar trebui să-și rezolve problemele cu toți oamenii cu care nu au avut o relație bună recent.

Rugăciunile sunt și ele binevenite în Miercurea Mare, iar în anumite zone, există tradiția conform căreia copiii primesc ouă pentru a le înroși în ziua care urmează, așa cum este datina.

Ce nu se face în a treia zi din Săptămâna Patimilor
De asemenea, în a treia zi din Săptămâna Patimilor este interzis să te cerți sau să arunci cu vorbe care i-ar putea răni pe ceilalți. În caz contrar, se crede că vei avea parte de momente grele tot anul. Și, din vremuri vechi, în miercurea dinaintea Paștelui nu se toarce.

sursa

Vizualizat: 1715 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ce plăți se fac săptămâna aceasta pentru fermieri, crescători de animale!

Ce plăți se fac săptămâna aceasta pentru fermieri, crescători de animale!

11 noiembrie 2024 - 05:11

Plățile din agricultură pentru această săptămână de noiembrie. Care sunt plățile pe hectar, cap animal care ajung în această săptămână la fermieri, crescători de animale?

Suma APIA pe cap vacă de lapte pe care o încasează în decembrie crescătorii!

Suma APIA pe cap vacă de lapte pe care o încasează în decembrie crescătorii!

11 noiembrie 2024 - 04:09

Crescătorii de bovine primesc în decembrie de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) diferența dintre avansul APIA achitat din cuantumul pe cap animal al sprijinului cuplat pentru venit din zootehnie și cuantumul integral.

Ninge! Ce anunță meteorologii!

Ninge! Ce anunță meteorologii!

11 noiembrie 2024 - 03:39

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de vânt pentru câteva regiuni, iar pentru zonele montane cod galben de ninsori și viscol. Iată previziunile meteorologilor!

Micii fermieri forțați să se fiscalizeze dacă vor subvenții!

Micii fermieri forțați să se fiscalizeze dacă vor subvenții!

10 noiembrie 2024 - 14:31

Noi reguli pentru producătorii agricoli. Fermierii care vor să vândă produsele din producția proprie, indiferent dacă e vorba de fructe sau legume, vor fi obligați să se înregistreze la Direcțiile Sanitar-Veterinare. Este un proiect prin care micii fermieri vor trebui să vândă cel mult 800 de kilograme de fructe și legume. "Românii vor fi obligați să mănânce orice altceva decât produs românesc", e de părere un producător de fructe din Bihor.

Mesajul transmis fermierilor de ministrul agriculturii: Un miliard de euro!

Mesajul transmis fermierilor de ministrul agriculturii: Un miliard de euro!

10 noiembrie 2024 - 14:02

Ministrul Florin Barbu a dezvăluit în cadrul unui talk-show politic și social că ”pariul meu cu Ministerul Agriculturii este să salvez sectorul de porc din România”.

Ordin NOU! Calcul subvenții APIA micii fermieri, crescători de animale!

Ordin NOU! Calcul subvenții APIA micii fermieri, crescători de animale!

08 noiembrie 2024 - 13:33

Ministerul Agriculturii a publicat pe 7 noiembrie 2024, în dezbatere, pe site-ul oficial, un nou ordin privind sancțiunile aplicate subvențiilor agricole de care beneficiază fermierii, crescătorii de animale.

Cultura care le-a adus fermierilor mii de euro la hectar!

Cultura care le-a adus fermierilor mii de euro la hectar!

08 noiembrie 2024 - 12:26

Cultura care le-a adus bani frumoși fermierilor din România anul acesta. Au câștigat mii de euro de pe urma unui hectar. Cultura care a mers foarte bine și le-a adus fermierilor din România mii de euro la hectar. Agricultorii au obținut chiar și 8000 de euro la hectar. Mare parte din producție ajunge, de fapt, la export.

Aprobat ASTĂZI! Ajutor de până la 44.000 de euro pentru fiecare fermier!

Aprobat ASTĂZI! Ajutor de până la 44.000 de euro pentru fiecare fermier!

07 noiembrie 2024 - 19:01

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a semnat, joi, ordinul pentru aprobarea ghidului de finanţare al programului Rabla pentru tractoare, program cu buget de 500 de milioane de lei, transmite News.ro.

ASTĂZI! Termen plată subvenție micii fermieri!

ASTĂZI! Termen plată subvenție micii fermieri!

07 noiembrie 2024 - 15:47

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a decis astăzi prelungirea termenului pentru ajutorul de minimis acordat în cadrul Programului de susţinere a producţiei de legume cultivate în spaţii protejate", pentru perioada 2024-2025. Decizia a fost prezentată în cadrul ședinței de Guvern, urmând ca în cel mai scurt timp aceasta să îmbrace și forma juridică corespunzătoare.

Veste grozavă ASTĂZI pentru oieri!

Veste grozavă ASTĂZI pentru oieri!

07 noiembrie 2024 - 15:29

Export ovine Maroc! La nici trei săptămâni după vizita de lucru a președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Alexandru Bociu, în Regatul Maroc, o delegație importantă din acest regat se află acum în România pentru a avansa procesul de reluare a exportului de ovine.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

SILOKING, pentru o furajare inteligentă

SILOKING, pentru o furajare inteligentă

SelfLine 4.0 Premium 2215 al producătorului german Siloking, brand aflat în portofoliul SIGMA România, un utilaj autopropulsat destinat atât realizării reţetelor de furaje cât şi transportului şi distribuirii acestora. Este un utilaj de top, care printr-o exploatare eficientă promite să aducă un plus de productivitate pentru crescătorii de vaci de lapte.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Curaj...

Curaj...
Îndrăzneţul vine acasă beat la trei dimineaţa. Detalii