Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MESAJUL UNUI CRESCĂTOR DE ANIMALE: SAMSARUL CÂȘTIGĂ FĂRĂ SĂ TRUDEASCĂ ÎN GRAJD! NU MAI STAȚI LA MÂNA SAMSARILOR!

Publicat: 03 martie 2021 - 09:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA CRESCĂTORULUI. Crescătorul de animale Sandu Bucea, din Bistra, județul Alba, a povestit pentru televiziunea Alba Carolina ce a pățit cu intermediarii care cumpără animale de la micii crescători și le revând abatoarelor. Crescătorul s-a învățat minte și-i îndeamnă și pe alți fermieri să procedeze la fel și să nu mai fie la mâna samsarilor.

Târgurile sunt închise. Normal, târgurile, după părerea mea, deși foarte mulți sar cu târgurile, că să deie drumul la târguri, acolo o fost jongleală și o câștigat intermediarul. O venit și o luat de la mine animalul și l-o dus în abator, că vreau io să-l duc în abator. Io, de vreo 6 ani de zile, îl duc io direct în abator. Am dus doi tauri, doi Anguși, dacă cine înțelege, să aibă 480 de kilograme de carcasă, îi un taur bunișor, nu? I-am dus în târg, în Lupșa, și mi-o dat 6000, 60 de milioane de lei, pe ei atunci.

I-am dus în abator, tot în Blaj, și am luat 15.000, 150 de milioane de lei. Vă dați seama cât câștiga omul ăla și al naibii că nu vrea să-mi puie, am zis la târg să-mi dea 7.000, 70 de milioane lei, și nu o vrut să-mi deie. Ai bată-vă! M-am inervat și i-am adus acasă, drept că i-am ținut până-n februarie-martie și am ajuns la Blaj și atât am scos pe ei. Lua dublu și n-o fost mulțumit. Ăla o știut ce înseamnă să-l duci (animalul n.r.) în abator. Io nu am știut ce înseamnă să duc o vacă, un bou în abator.

Păi, când vedeam că mai pune (samsarul n.r.) 5 lei, ai, măi, ce mă ridică! În fond, el, îți dai seama ce face intermediarul ăsta că sunt închise târgurile. Du-ți-l, omule bun, munca ta, să-ți deie ăla dreptatea, indiferent cât îți dă, 6 lei, 5 lei, ăla care vine să o ia de la mine tăt acolo o duce, da' el dacă nu câștigă diferența, v-am zis, poate nu la fiecare, că la o vacă câștigă, cât poate să câștige, poate câștigă și 400. Dar nu-i suficient dacă câștigă 400 de lei la o vacă? El duce 10 vaci luat de la mine, de la altul, de la altul și-o făcut 4.000 de lei în două zile. Nu știe să deie cu coasa, nu știe să deie la fân, la animale, să-i curețe.

Să fim realiști și cu piața, du-ți, omule, fiecare. Am făcut și asociația crescătorilor de animale și asta mă inervează, de ce asociația nu se interesează, uite acuma, mă duc la abatorul din Botoșani, abatorul din Botoșani are nevoie de 50 de vaci peste o săptămână. Mă duc în comuna Bistra, omule, hai să adunăm 50 de vaci toți, dar ăla (de la asociație n.r.) să se ocupe, nu io ca fermier. Că de aia îl am acolo ca președinte de asociație, vorbește cu abatorul, să anunțe popa duminică în biserică, pe luni să facem rost de 50 de vaci, vine ăla din abator, din Botoșani și ne-o plătește la prețul real al animalului. Nu i-o dau la intermediarul ăla, să o ducă el la abatorul din Botoșani sau din Deva, în fine, a povestit crescătorul de animale Sandu Bucea din județul Alba.

Vizualizat: 857 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Anunț făcut de șeful ANZ: ajutor de stat pentru creșterea animalelor!

Anunț făcut de șeful ANZ: ajutor de stat pentru creșterea animalelor!

16 aprilie 2021 - 09:24

Directorul Agenției Naționale pentru Zootehnie, ing. Vaida Bela, anunță că a solicitat creșterea sumei alocate pentru ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor.

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

16 aprilie 2021 - 07:07

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură poate începe plata subvențiilor agricole așteptate de fermieri și crescători de animale, cuvenite acestora pentru anul de cerere 2020. Guvernul a aprobat joi, 15 aprilie 2021, o serie de hotărâri care stabilesc sumele pentru plata acestor subvenții.

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

15 aprilie 2021 - 19:57

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) continuă în ritm susținut Campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2021.
Pentru că siguranţa în contextul pandemiei Covid 19 este extrem de importantă pentru instituţia noastră, fermierii depun cererea prin mijloace electronice, fără a se prezenta la Centrele judeţene/locale APIA şi/sau Centrul Municipiului Bucureşti.

Ajutor de minimis pentru fermieri, aprobat astăzi!

Ajutor de minimis pentru fermieri, aprobat astăzi!

15 aprilie 2021 - 19:29

Guvernul a aprobat astăzi, 15 aprilie 2021, o Hotărâre care modifică și completează Hotărârea nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi„ precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia.

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

15 aprilie 2021 - 19:16

Oficial. În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) în sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2020, anunță MADR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Guvern astăzi: Plata subvenției APIA mici la ovine/caprine!

Guvern astăzi: Plata subvenției APIA mici la ovine/caprine!

15 aprilie 2021 - 19:08

Aprobată. În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) la speciile ovine și caprine, pentru anul de cerere 2020.

Guvern astăzi: Plata ajutorului național tranzitoriu la bovine!

Guvern astăzi: Plata ajutorului național tranzitoriu la bovine!

15 aprilie 2021 - 18:57

Anunț Guvern. În ședința de astăzi, 15 aprilie 2021, Guvernul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, pentru anul de cerere 2020, anunță MADR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT DE ASTĂZI AFIR!

COMUNICAT DE ASTĂZI AFIR!

15 aprilie 2021 - 13:37

ANUNȚ. Beneficiarii PNDR 2020 au prioritate la eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistică, anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

15 aprilie 2021 - 09:42

PĂȘUNE ÎNCHIRIATĂ LA PREȚ DE NIMIC. Emil Răgman, fost primar al localității gorjene Prigoria, a beneficiat mai bine de 12 ani de un contract încheiat de Primăria Bengești Ciocadia, din Gorj, prin care i s-a închiriat ilegal suprafaţa de 500 ha de păşune în zona Coasta Bengăi, în munte, suprafaţă ce aparţinea, de fapt, localităţii Mălaia din judeţul Vâlcea și nu putea fi închiriată de primăria comunei din Gorj.

ȘEFA DIRECȚIEI PENTRU AGRICULTURĂ CARAȘ-SEVERIN, REȚINUTĂ DE DNA ÎNTR-UN DOSAR DE CORUPȚIE!

ȘEFA DIRECȚIEI PENTRU AGRICULTURĂ CARAȘ-SEVERIN, REȚINUTĂ DE DNA ÎNTR-UN DOSAR DE CORUPȚIE!

15 aprilie 2021 - 08:40

ANCHETĂ. Directoarea Direcției pentru Agricultură Caraș-Severin, Felicia Gabriela Mehedințu, a fost dusă la audieri miercuri, 14 aprilie 2021, la sediul Direcției Naționale Anticorupție Timișoara, fiind acuzată de abuz în serviciu și delapidare. Șefa DAJ a fost reținută pentru 24 de ore, scrie pressalert.ro

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii