Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

MESAJUL COMISARULUI EUROPEAN PENTRU AGRICULTURĂ!

Publicat: 01 decembrie 2020 - 17:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VEȘTI DE LA BRUXELLES. În dezbaterea de astăzi din cadrul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European a avut loc un schimb de opinii cu comisarul Janusz Wojciechowski, responsabil pentru agricultură, despre pregătirea implementării noii Politici Agricole Comune.

Problemele discutate au fost multiple, mergând de la imixtiunea nepermisă a lui Frans Timmermans în desfășurarea trialogurilor, până la temerea potrivit căreia recomandările Comisiei ar putea deveni obligatorii, ceea ce ar afecta capacitatea statelor membre de a-și adapta PAC-ul la realitățile din teren, a scris europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Com AGRI, Parlamentul European, pe pagina sa Facebook.

Mesajul comisarului european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski:

Mulțumesc Comisiei AGRI pentru anul acesta de cooperare. Nu știam că ne așteaptă un an cu atâtea provocări. Rolul Comisiei AGRI a fost foarte important, a fost o sursă de inspirație pentru Comisia Europeană. Comisia AGRI a inspirat Comisia Europeană în luarea unor decizii curajoase în ce privește bugetul PAC. Voi trece la recomandările care vizează planurile strategice naționale pregătite de CE. Comisia a pus la punct o cale către biodiversitate în Europa. Zonele agricole și ecologice se află în centrul acestei strategii. Trebuie să îi ajutăm pe fermieri pentru a se angaja pe calea acestei tranziții. Farm to fork are o serie de recomandări pentru PNS care vizează chestiunile sociale, economice, de mediu prin intermediul celor 9 obiective principale de PAC.

Recomandările vor viza acțiunile necesare pentru a atinge țintele europene din strategiile privind Pactul Ecologic în ce privește reducerea pesticidelor și antimicrobienelor, în ceea ce privește sporirea zonelor unde se face agricultură ecologică și acoperirea zonelor rurale cu internet de bandă largă. Comisia pregătește 27 de documente cuprinzând recomandări, câte una pentru fiecare stat membru. Procesul de redactare e în curs. Comisia va publica recomandările cândva la mijlocul lunii decembrie. Au făcut obiectul unor schimbări de opinii tehnice în baza dialogului structurat. În ceea ce privește abordarea, după ce vor fi publicate recomandările, mă voi întoarce la comisia dvs. pentru un schimb de opinii. Se vizează un număr limitat de recomandări, cam 15, care vizează provocările cheie ale statului respectiv. Recomandările fac o diferență între statele membre în ceea ce privește eforturile ce trebuie făcute.

În ceea ce privește legătura între reforma PAC și Pactul Ecologic, nivelul de ambiție a făcut obiectul multor dezbateri. Comisia nu este doar hotărâtă să își joace rolul de mediator, dar și motorul durabilității. Vreau să mă asigur că PNS vor fi în stare să atingă țintele din Green Deal. Totuși, Comisia nu va face recomandări țintite către statele membre. În ce privește strategia Farm to Fork, Comisia va cere ca statele membre să stabilească ținte naționale, rezultatele pe care vor să le atingă. Comisia va agrega acele valori naționale și va evalua dacă acestea pot atinge ambițiile din Green Deal sau nu. Vom monitoriza progresele înregistrate în cadrul de evaluare propus. Amendamentele vor fi discutate în cadrul trilogurilor, sub președinție portugheză probabil. Aceste recomandări vizează să sprijine statele membre în elaborarea PNS. Recomandările vor fi de ajutor în animarea dezbaterilor pe plan național.”

Vizualizat: 3344 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

23 septembrie 2023 - 06:06

O turmă de oi a mâncat 300 de kilograme de canabis în Grecia. Oile au intrat într-o seră din cea mai mare plantație de canabis medical din Grecia, iar proprietarul fermei a povestit pentru publicația hellas.postsen.com care a fost efectul asupra lor. 

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

22 septembrie 2023 - 06:58

Întrebarea a fost adresată pe un grup de oierit Facebook ciobanilor adevărați de către Paul Miron. "Cer un sfat ciobanilor adevărați. Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?"

MADR: Ziua satului românesc!

MADR: Ziua satului românesc!

21 septembrie 2023 - 20:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24 septembrie 2023, interval orar 9:00-19:00, la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii