Așa cum i-a obișnuit deja pe fermieri, crescători de animale, directorul general APIA, Adrian Pintea, are un mesaj pentru ei, la fiecare sfârșit de săptămână, cu tot ce s-a întâmplat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în săptămâna care se încheie.
"Ne apropiem cu pași repezi de sezonul rece și de ultima lună a acestui an.
Însă, cu toate acestea, orice agricultor știe că decembrie nu înseamnă pauză totală de la muncile agricole.
Dimpotrivă, în ciuda frigului și a ninsorilor, există anumite lucrări pe care fermierii noștri le efectuează în această perioadă, respectând codul bunelor practici agricole. Noi le suntem alături, prin măsurile pe care le adoptăm în sprijinul lor.
Astfel, respectând angajamentele asumate, am autorizat la plată în avans 1,18 miliarde euro pentru un număr de 671 451 de fermieri care au depus cereri la APIA îm Campania 2022.
Am fost onorat să particip în calitate de speaker, la conferința ”Agricultura sustenabilă – digitalizare, tehnologie și siguranța alimentară” in cadrul ”Bucharest Leaders’ Summit: Emerging challenges of the future”.
Conferința organizată în data de 10 noiembrie 2022 de către Grupul de presă Media Uno, în parteneriat cu Institutul Național de Statistică și cu sprijinul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, mi-a dat posibilitatea de a discuta despre un subiect foarte important aflat pe agenda multpr instituții, și anume digitalizarea.
Digitalizarea a reprezentat în ultimii ani o prioritate pe agenda instituției, astfel încât m-am bucurat că am avut ocazia să prezint eforturile instituționale deosebite pe care APIA le-a făcut în direcția aceasta de la declanșarea pandemiei și până în prezent, parcursul agenției spre o digitalizare semnificativă a proceselor derulate, progresele înregistrate, perspectivele și preocuparea continuă de a implementa soluții digitale la nivelul agenției.
Tot în această perioadă suntem prezenți la toate grupurile de lucru organizate la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru definirea cadrului legal de implementare a noii Politici Agricole Comune.
Fiecare dintre noi, în zona sa de expertiză, caută prin implicarea permanentă să rămână la un grad de performanță ridicat și să vină permanent în sprijinul fermierilor români," este mesajul șefului APIA, la sfârșitul acestei săptămâni.