KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

MARII FERMIERI PROMITEM CĂ NE VOM OCUPA DE VÂNĂTORII DE SUBVENȚII APIA!

Publicat: 08 februarie 2021 - 10:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VÂNĂTOAREA DE SUBVENȚII APIA! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit sâmbătă, 6 februarie 2021, cu fermierii și crescătorii de animale din județul Cluj. Fermierii i-au cerut ministrului agriculturii să condiționeze plata subvențiilor APIA de producție, astfel încât vânătorii de subvenții să nu mai ajungă la banii împărțiți de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Am discutat pentru a opri acești vânători de subvenții și a fi condiționată cumva subvenția de o productivitate. Domnul ministru ne-a spus că nu poate condiționa din fondurile pentru agricultură, din fondurile europene. Dar am cerut atunci să încerce pe ANT-ul românesc (ajutorul național tranzitoriu n.r.). Nu se poate să primim bani an de an, productivitatea la grâu este tot două tone și jumătate, productivitatea la floarea soarelui, tot două tone și jumătate, mă refer la media pe țară. Că dacă luăm fermele, care suntem ferme comerciale, productivitatea noastră a crescut.

În urmă cu 5 ani aveam producție la hectar, cel puțin la floarea soarelui, cu o tonă, 500 de kilograme mai puțin, la grâu am crescut cu aproape două tone datorită tehnologizării, datorită aplicării agriculturii de precizie. Am dat exemplu ministrului Oros experiența mea trăită în anii 96 în Olanda, când o fermă medie în Olanda era de 25 de hectare, iar la ora actuală, o fermă medie în Olanda este de 200 de hectare, a declarat fermierul Emil Turdean, într-un interviu video acordat jurnalistului Sabin Gherman. 

Agricultorul din Cluj, proprietar al fermei Agro Turdean SRL, a anunțat că marii fermieri sunt deciși să se ocupe de vânătorii de subvenții.

Noi, marii fermieri, promitem că ne vom ocupa de vânătorii de subvenții. O să umblăm după ei să-i verificăm. Dacă nu-și face treaba APIA și DSV, o să le-o facem noi. O să-l reclamăm și pe inspectorul de la DSV (direcția sanitară veterinară n.r.) care nu se ocupă de bunăstarea animalelor, conform legilor și pentru cum se alocă fondurile de la Uniunea Europeană.

Fermierul Emil Turdean a adăugat că sunt indivizi care excavează ilegal terenurile agricole, producînd o modificare a cursurilor subterane de apă, cu efect negativ asupra producțiilor pe hectar obținute pe terenurile agricole din vecinătatea acestor suprafețe excavate.

Inspectorii, mulți merg la lucru doar ca să-și ia salariul. Nici nu-mi fac probleme că-i interesează, treacă ziua, 8 ore, mergem acasă. Ei nu se gândesc că acolo, în gropile alea, se aruncă mizerie. Apa aia o bem noi pe urmă. Nici nu se gândesc să vină să vadă ce se întâmplă într-o fermă unde e plin de șobolani, iar vacile sunt atât de flămânde că se mușcă una pe alta de ugere, spune fermierul Emil Turdean.

Agricultorul clujean a dat exemplul unei ferme de vaci din localitatea Moldovenești unde vacile sunt ținute în condiții mizere, năpădite de șobolani și flămânzite.

Primarul a făcut reclamație la Garda de Mediu, o să facă și la Direcția de Sănătate Publică și să sperăm că găsim primari în UAT-urile pe care le cunoaștem care vor fi lângă noi. Adică, nu se poate continua până la infinit cu mizeria care s-a instaurat în 30 de ani, lasă că e bine și așa. Nu! Nu-i bine, pentru că eu sunt afectat, spune fermierul.

Click aici pentru a te abona la Newsletterul AGROINFOhttps://www.agroinfo.ro/newsletters/subscribe.html 

Vizualizat: 2149 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

02 august 2021 - 20:04

Există fermieri veritabili și cei care fac agricultură doar ca să primească subvenții, a declarat secretarul de stat MADR, George Cățean, la sfârșitul săptămânii trecute, la Borsec. Cei care fac agricultura pentru a încasa subvențiile vor dispărea dintre fermierii veritabili.

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

02 august 2021 - 18:53

Animals International cere Poliției și ANSVSA să facă razie națională și să aplice sancțiuni! Animals International atrage atenția că în ciuda anunțului ANSVSA de sistare a exportului cu animale vii, mulți operatori economici ignoră măsurile dispuse de autoritatea centrală competentă, acuză Animals International într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

02 august 2021 - 18:28

Shopron, primul farmers market din Brașov, se va deschide în zona Bartolomeu, în luna septembrie, în vecinătatea complextului Brintex din Șoșeaua Cristianului nr.7. Acesta este un nou proiect comercial de amploare care se dorește a fi primul „farmers market” din Brașov. Magazinul are o suprafață de 13.000 mp, iar fermierii locali, crescătorii de animale pot să vândă aici de la legume la carne și brânzeturi.

Premierul Cîțu cere să fie aspru sancționați crescătorii de animale care nu respectă regulile ANSVSA!

Premierul Cîțu cere să fie aspru sancționați crescătorii de animale care nu respectă regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 17:27

Premierul Florin Cîțu a cerut Autorității Naționale Sanitar-Veterinare (ANSVSA), Poliției și Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) să asigure suspendarea transportului cu animale vii, pe perioada caniculei, și să aplice cele mai aspre sancțiuni, unde este cazul.

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 08:44

Autoritatea Națională Sanitară Vaterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) susține cu vehemență, într-un comunicat, că nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, țăranul poate să țină câți porci vrea și să-i vândă. Cu condiția să respecte regulile stabilite printr-un ordin comun ANSVSA și Ministerul Agriculturii. Iar de reguli, ANSVSA nu suflă o vorbă în comunicat. De fapt, aceste reguli îl determină pe țăran să renunțe singur la creșterea porcilor.

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

02 august 2021 - 06:51

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis către Agroinfo un comunicat prin care face precizări legate de creșterea porcilor în gospodăriile țărănești. ANSVSA nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, susține ANSVSA. Inserăm integral precizările ANSVSA.

Prezentați actele la controlul APIA!

Prezentați actele la controlul APIA!

02 august 2021 - 06:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care sunt incluși în eșantionul de control că au obligația de a prezenta toate documentele solicitate de inspectorii APIA.

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

30 iulie 2021 - 20:01

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit astăzi cu fermierii din Bihor. Șeful MADR le-a spus care este suma alocată pentru plata subvențiilor APIA pentru anii 2021 și 2022, dar și suma pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

30 iulie 2021 - 16:17

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, la Oradea, că tinerii fermieri care muncesc prin țări străine sunt așteptați în țară ca să preia gospodăriile bunicilor sau pe ale părinților și să le consolideze ca ferme. Ajutorul financiar pe care-l primesc tinerii care au decis să revină în România este de maxim 50.000 de euro/fermier, sprijin pentru instalarea tânărului fermier, componenta diaspora. Până acum, 160 de tineri români din diaspora vor beneficia de acest ajutor.

Banii transferați în conturile fermelor mici!

Banii transferați în conturile fermelor mici!

30 iulie 2021 - 11:13

Peste 244 de milioane de euro transferate în conturile fermierilor mici! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că până la această dată cele mai multe proiecte finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală, PNDR 2020, au fost cele pentru dezvoltarea fermelor mici.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Este necesară asigurarea culturilor agricole? Fermierul Dorel Istrate (jud. Mureș) ne spune de ce și cu cine își asigură culturile!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii