Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MARII FERMIERI PROMITEM CĂ NE VOM OCUPA DE VÂNĂTORII DE SUBVENȚII APIA!

Publicat: 08 februarie 2021 - 10:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VÂNĂTOAREA DE SUBVENȚII APIA! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit sâmbătă, 6 februarie 2021, cu fermierii și crescătorii de animale din județul Cluj. Fermierii i-au cerut ministrului agriculturii să condiționeze plata subvențiilor APIA de producție, astfel încât vânătorii de subvenții să nu mai ajungă la banii împărțiți de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Am discutat pentru a opri acești vânători de subvenții și a fi condiționată cumva subvenția de o productivitate. Domnul ministru ne-a spus că nu poate condiționa din fondurile pentru agricultură, din fondurile europene. Dar am cerut atunci să încerce pe ANT-ul românesc (ajutorul național tranzitoriu n.r.). Nu se poate să primim bani an de an, productivitatea la grâu este tot două tone și jumătate, productivitatea la floarea soarelui, tot două tone și jumătate, mă refer la media pe țară. Că dacă luăm fermele, care suntem ferme comerciale, productivitatea noastră a crescut.

În urmă cu 5 ani aveam producție la hectar, cel puțin la floarea soarelui, cu o tonă, 500 de kilograme mai puțin, la grâu am crescut cu aproape două tone datorită tehnologizării, datorită aplicării agriculturii de precizie. Am dat exemplu ministrului Oros experiența mea trăită în anii 96 în Olanda, când o fermă medie în Olanda era de 25 de hectare, iar la ora actuală, o fermă medie în Olanda este de 200 de hectare, a declarat fermierul Emil Turdean, într-un interviu video acordat jurnalistului Sabin Gherman. 

Agricultorul din Cluj, proprietar al fermei Agro Turdean SRL, a anunțat că marii fermieri sunt deciși să se ocupe de vânătorii de subvenții.

Noi, marii fermieri, promitem că ne vom ocupa de vânătorii de subvenții. O să umblăm după ei să-i verificăm. Dacă nu-și face treaba APIA și DSV, o să le-o facem noi. O să-l reclamăm și pe inspectorul de la DSV (direcția sanitară veterinară n.r.) care nu se ocupă de bunăstarea animalelor, conform legilor și pentru cum se alocă fondurile de la Uniunea Europeană.

Fermierul Emil Turdean a adăugat că sunt indivizi care excavează ilegal terenurile agricole, producînd o modificare a cursurilor subterane de apă, cu efect negativ asupra producțiilor pe hectar obținute pe terenurile agricole din vecinătatea acestor suprafețe excavate.

Inspectorii, mulți merg la lucru doar ca să-și ia salariul. Nici nu-mi fac probleme că-i interesează, treacă ziua, 8 ore, mergem acasă. Ei nu se gândesc că acolo, în gropile alea, se aruncă mizerie. Apa aia o bem noi pe urmă. Nici nu se gândesc să vină să vadă ce se întâmplă într-o fermă unde e plin de șobolani, iar vacile sunt atât de flămânde că se mușcă una pe alta de ugere, spune fermierul Emil Turdean.

Agricultorul clujean a dat exemplul unei ferme de vaci din localitatea Moldovenești unde vacile sunt ținute în condiții mizere, năpădite de șobolani și flămânzite.

Primarul a făcut reclamație la Garda de Mediu, o să facă și la Direcția de Sănătate Publică și să sperăm că găsim primari în UAT-urile pe care le cunoaștem care vor fi lângă noi. Adică, nu se poate continua până la infinit cu mizeria care s-a instaurat în 30 de ani, lasă că e bine și așa. Nu! Nu-i bine, pentru că eu sunt afectat, spune fermierul.

Click aici pentru a te abona la Newsletterul AGROINFOhttps://www.agroinfo.ro/newsletters/subscribe.html 

Vizualizat: 2058 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

LĂSAȚI OIERII SĂ-ȘI VÂNDĂ MIEII!

LĂSAȚI OIERII SĂ-ȘI VÂNDĂ MIEII!

14 aprilie 2021 - 18:16

RESTRICȚII LA VÂNZAREA MIEILOR. Sute de crescători de oi așteaptă cu sufletul la gură ca autoritățile să ia o decizie favorabilă, pentru că Paștele este singurul moment când își pot vinde munca la prețuri care să le aducă profit.

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

14 aprilie 2021 - 17:11

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial, în dezbatere, un proiect de Hotărâre de Guvern care anunță o nouă subvenție pe hectar destinată fermierilor pentru acest an. Cuantumul maxim al acestei subvenții este de 3.400 euro/ha.

ANSVSA ȘI USAMV CLUJ, DESCOPERIRE MAJORĂ DESPRE TRANSMITEREA VIRUSULUI PESTEI PORCINE AFRICANE!

ANSVSA ȘI USAMV CLUJ, DESCOPERIRE MAJORĂ DESPRE TRANSMITEREA VIRUSULUI PESTEI PORCINE AFRICANE!

14 aprilie 2021 - 15:48

STUDIU! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), partener la primul studiu care demonstrează prezenţa ADN-ului viral al pestei porcine africane (PPA) la insectele hematofage din genul Culicoides (asemănătoare cu țînțarul). Studiul este realizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, USAMV, Cluj Napoca.

ARTESANA CONSTRUIEȘTE O NOUĂ FABRICĂ DE LACTATE!

ARTESANA CONSTRUIEȘTE O NOUĂ FABRICĂ DE LACTATE!

14 aprilie 2021 - 15:35

COMUNICAT. Artesana, cel mai mare producător de lactate artizanale și unicul producător de lactate integrale și neomogenizate din România, a început construcția noii fabrici care va permite triplarea producției, începând cu luna aprilie a anului viitor, anunță un comunicat transmis de Artesana pentru AGROINFO.

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

14 aprilie 2021 - 15:19

SUBVENȚII APIA! Fermierii, crescătorii de animale vor pierde subvențiile de la Uniunea Europeană pentru pășune dacă primarii nu finalizează amenajamentele pastorale până la sfârșitul anului 2021, avertizează specialiștii Oficiului de Studii Pedologice din Iași.

ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚA DE GUVERN DE ASTĂZI, AMÂNATĂ ÎN URMA DEMITERII MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII!

ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚA DE GUVERN DE ASTĂZI, AMÂNATĂ ÎN URMA DEMITERII MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII!

14 aprilie 2021 - 14:52

AMÂNATE! Astăzi la ora 13:00 trebuia să aibă loc ședința săptămânală a Executivului, unde urmau să fie discutate mai multe proiecte de acte normative, printre care și trei proiecte de hotărâri de Guvern care privesc subvenții din agricultură.

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

14 aprilie 2021 - 08:15

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi, 14 aprilie 2021, un ajutor de minimis destinat fermierilor. Cuantumul acestui ajutor pentru anul 2021 este de 3.000 de euro pe hectar, echivalent a 14.617,5 lei/ha.

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

14 aprilie 2021 - 07:45

PE MASA GUVERNULUI! Cele două proiecte de Hotărâri de Guvern care stabilesc sumele pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie și vegetal, aferente anului 2020, sunt astăzi, 14 aprilie 2021, pe lista actelor normative care urmează să fie aprobate de către Executiv în ședința de astăzi.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

13 aprilie 2021 - 18:44

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat  plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, anunță astăzi APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Una dintre cele mai vechi rase de bovine din Europa s-a adaptat de minune pe păşunile de lângă Agnita, unde Bogdan Varga a preluat de câteva luni afacerea tatălui său. Exploatate exclusiv pentru producţia de carne, cele 110 exemplare de Galloway sunt ţinute tot timpul anului pe păşune.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radis

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La doctor

La doctor
- Dom' doctor, cred cã am probleme cu ochii. Detalii