Adama
Agreena
AGRICOVER

MADR anunță ACUM! Vin banii și pentru crescătorii de animale! Cuantum cap animal SCZ!

Publicat: 01 noiembrie 2023 - 18:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Avans la subvenții și pentru crescătorii de animale! Ministerul Agriculturii anunță acum, într-un comunicat transmis Agroinfo, cuantumul pe cap animal pentru sprijinul cuplat zootehnic, SCZ.

În data de 01.11.2023 a fost postat pe site-ul www.madr.ro, Secțiunea Transparență decizională, proiectul de Ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.447/2023 pentru aprobarea în anul 2023 a realocării sumelor și stabilirea condițiilor de acordare a avansului pentru plățile directe decuplate finanțate din FEGA, din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027.

Intervențiile vizate sunt: PD-21 Sprijin cuplat pentru venit - vaci de lapte, PD-22 Sprijin cuplat pentru venit - carne vită, PD-23 Sprijin cuplat pentru venit - bivolițe de lapte, PD-24 Sprijin cuplat pentru venit - ovine-caprine.

Prin proiectul de ordin propus se asigură tratamentul echitabil și nediscriminatoriu față de solicitanții de plăți directe care dețin exclusiv animale și care, nu ar putea beneficia altfel de plata avansului.

Cuantumurile propuse pentru stabilirea avansurilor sunt:

 cuantum scz 2023_b

Sprijin cuplat pentru venit vaci de lapte 338 euro/cap

Sprijin cuplat pentru venit carne de vită - 279 euro/cap

Sprijin cuplat pentru venit bivolițe de lapte - 169 euro/cap

Sprijin cuplat pentru venit ovine/caprine - 16,9448 euro/cap

Adoptarea în regim de urgență a prezentului proiect de act normativ va permite beneficiarilor acestor intervenții să dispună de fondurile necesare asigurării inputurilor pentru desfășurarea activității în sectorul zootehnic, ținând cont și de condițiile economice dificile pe care le traversează fermierii în această perioadă. Proiectul de Ordin poate fi consultat aici: https://www.madr.ro/proiecte-de-acte-normative/8578-proiect-ordin-modificare-omadr-nr-447-2023-01-11-2023.html

Vizualizat: 5710 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți AFIR pentru bunăstarea animalelor!

Plăți AFIR pentru bunăstarea animalelor!

10 mai 2024 - 14:09

Plățile efectuate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), săptămâna aceasta, din FEADR, sunt în sumă de peste 13 milioane de euro pentru bunăstarea animalelor, informează astăzi un comunicat MADR transmis Agroinfo.

Ajutoare naționale tranzitorii virate ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

Ajutoare naționale tranzitorii virate ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

10 mai 2024 - 13:50

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăți, în intervalul 8-10 mai 2024, pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 333.712.555,81 lei (67.110.538,76 euro). 

Prezentați-vă la APIA să vă luați subvențiile pentru anul ăsta! Cuantum subvenții APIA plătite ACUM!

Prezentați-vă la APIA să vă luați subvențiile pentru anul ăsta! Cuantum subvenții APIA plătite ACUM!

10 mai 2024 - 08:53

Fermierii, crescătorii de animale pot să încaseze în avans subvențiile APIA cuvenite pentru acest an de cerere. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat joi, 9 mai 2024, că a demarat eliberarea adeverințelor APIA pentru împrumuturi bancare garantate cu subvențiile agricole. Ce subvenții APIA pot încasa acum fermierii și care este cuantumul unitar al acestora?

Subvenția APIA de 340 euro/vacă lapte plătită anul ăsta și pentru minim 5 vaci și pentru minim 10 vaci!

Subvenția APIA de 340 euro/vacă lapte plătită anul ăsta și pentru minim 5 vaci și pentru minim 10 vaci!

10 mai 2024 - 07:10

Numărul minim de vaci lapte care poate fi solicitat la plata subvenției APIA mare, sprijinul cuplat, este stabilit în funcție de zona în care se află ferma de vaci. Dacă e în zonă montană, subvenția este încasată pentru minim 5 vaci eligibile, iar dacă este în zona nemontană numărul minim este de 10 vaci eligibile. Cum procedează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în cazul crescătorilor care au ferme și la munte, dar și-n alte zone?

Berbeci testați genetic scoși la licitație!

Berbeci testați genetic scoși la licitație!

09 mai 2024 - 20:05

Asociația Națională Pastorală (Asso.Na.Pa.) și AGRIS Sardinia (o agenție de cercetare în agricultură) împreună cu Asociația Crescătorilor de Ovine din Regiunea Sardinia au organizat, în perioada 26 aprilie – 4 mai, o licitație online de berbeci din rasa Sarda, concursul fiind apreciat de fermieri, datorită animalelor de elită oferite pentru vânzare și eficienței platformei online, informează site-ul agricultura.it.

Anunț OFICIAL! Plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

Anunț OFICIAL! Plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

09 mai 2024 - 19:01

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), reamintește că termenul limită de depunere a Cererilor de Plată, în cadrul Campaniei 2024, este data de 07 iunie a.c., inclusiv, conform prevederilor Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 127/03.04.2024 privind aprobarea formularului-tip al cererii de plată pentru anul 2024.

De ASTĂZI, APIA eliberează adeverințe pentru plata în avans a subvențiilor APIA!

De ASTĂZI, APIA eliberează adeverințe pentru plata în avans a subvențiilor APIA!

09 mai 2024 - 14:12

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de astăzi, 09 mai 2024, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de APIA. 

Cum vă creșteți cu peste 100 euro subvenția APIA pe cap animal!

Cum vă creșteți cu peste 100 euro subvenția APIA pe cap animal!

09 mai 2024 - 12:27

Crescătorii de animale beneficiază anul acesta de eco-scheme, subvenții suplimentare, care le pot crește subvenția APIA pe cap animal cu sume de minim 100 euro. Care sunt cerințele de acordare și documentele specifice schemelor pentru climă, mediu şi bunăstarea animalelor (eco-scheme în sectorul zootehnic)?

Modificarea rasei bovinei solicitată la plata ANT ajutor național tranzitoriu și SCZ!

Modificarea rasei bovinei solicitată la plata ANT ajutor național tranzitoriu și SCZ!

09 mai 2024 - 09:23

Crescătorii de bovine care cer anul acesta ajutorul național tranzitoriu, ANT, subvenție plătită de la bugetul de stat, și sprijin cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, subvenție achitată din fonduri europene, pot modifica rasa bovinelor solicitate la plată.

Împrumuturi pentru fermieri garantate de stat!

Împrumuturi pentru fermieri garantate de stat!

08 mai 2024 - 20:40

Fermierii, întreprinderile mici şi mijlocii, precum şi întreprinderile mari din domeniile agriculturii, pescuitu­lui, acvaculturii şi sectorul alimentar pot accesa credite bancare garantate de stat de până la 10 milioane de lei prin două programe din schema de ajutor IMM Plus.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Cugetări

Cugetări
Întrebare: Ce este iubirea? Detalii