Adama
Agreena
AGRICOVER

Lista completă subvenții APIA cap animal pentru acest an! Condiții pentru bani!

Publicat: 27 mai 2024 - 07:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de animale din România beneficiază anul acesta de mai multe subvenții sau intervenții, cum li se spune mai nou, prin comparație cu anul trecut. Agroinfo a obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) lista completă a subvențiilor din zootehnie, valabilă pentru 2024, și condițiile minime pentru a lua acești bani cuveniți pentru anul de campanie 2024.

Intervenții în sectorul zootehnic

I. Schemele pentru climă, mediu şi bunăstarea animalelor (eco-scheme sector zootehnic)
 Creșterea nivelului de bunăstare a vacilor de lapte (PD-07 din PS);
 Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrășat (PD-08 din PS);
 Creșterea nivelului de bunăstare a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști,
în condiții optime de sustenabilitate (PD-27 din PS).

II. Plăți directe cuplate pentru venit în sectorul zootehnic (SCVZ)
 Sprijin cuplat pentru venit - vaci de lapte, intervenţia PD-21 prevăzută în PS 2023-2027;
 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită, intervenţia PD-22 prevăzută în PS 2023-2027;
 Sprijin cuplat pentru venit – bivolițe de lapte, intervenţia PD-23 prevăzută în PS 2023-2027;
 Sprijin cuplat pentru venit – ovine -caprine, intervenţia PD-24 prevăzută în PS 2023-2027;
 Sprijin cuplat pentru venit – viermi de mătase, intervenţia PD-25 prevăzută în PS 2023-2027;
Subvențiile de mai sus sunt achitate din fonduri europene.

III. Ajutoare naționale tranzitorii în sectorul zootehnic (ANTZ)
 ANTZ 7 lapte de vacă lapte - plată decuplată de producţie, prevăzută în anexa nr. VI la PS 2023-2027;
 ANTZ 8 carne de vită şi mânzat - plată decuplată de producţie, prevăzută în anexa nr. VI la PS 2023-2027;
 ANTZ 9 ovine şi caprine femele - plată cuplată de producţie, prevăzută în anexa nr. VI la PS 2023-2027.
Ajutoarele naționale tranzitorii sunt achitate din bugetul național din bugetul stabilit pentru anul următor anului de cerere APIA.

colaj-plata-animale_b

Condiții plată 2024 subvenții zootehnie
Pentru a beneficia de plăţile din zootehnie, crescătorii de animale trebuie:
a) să fie înregistraţi în Registrul unic de identificare, administrat de APIA;
b) să depună cerere de plată în termen;
c) să deţină un efectiv minim de animale în exploataţii cu cod ANSVSA în funcţie de intervenţia solicitată în conformitate cu prevederile PS 2023-2027, ale HG 1571/2022, cu modificările și completările ulterioare și Ordinului MADR nr. 106/2024;
d) să declare la depunerea cererii de plată datele de identificare şi de contact actualizate şi să notifice APIA despre modificarea acestora în termen de 15 zile calendaristice de la modificare;
e) să notifice APIA întermen de 15 zile calendaristice cu privire la modificările apărute în înregistrările persoanelor juridice de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului privind: administratorul/administratorii, sediul social, obiectul de activitate;
f) să înscrie, sub rezerva aplicării sancţiunilor prevăzute de art. 320-328 de Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, date reale, complete şi valabile în formularul de cerere de plată, în deconturile justificative şi în documentele anexate acesteia privind lista de animale şi/sau în documentele electronice din SNIIA privind efectivele de animale;
g) să fie de acord ca datele din formularul de cerere de plată/ decont justificativ să fie introduse în baza de date IACS, păstrate, procesate, prelucrate cu alte instituții ale statului și entități ce au rol de verificare și control, verificate în vederea calculării sumelor de plată și/ sau transmise autorităților responsabile, în vederea elaborării de studii statistice şi de evaluări economice, în condiţiile Legii nr. 102/2005 privind înființarea, organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării datelor cu Caracter Personal, republicată;
h) să fie de acord ca datele personale, datele înscrise în cererea de plată despre animalele din exploataţie să fie prelucrate și utilizate pentru controalele administrative încrucișate cu bazele de date ale altor autorități publice cu competențe în gestionarea acestor tipuri de date
i) să respecte normele de condiţionalitate prevăzute la art. 12 din Regulamentul (UE) nr. 2021/2115, pe întreaga exploataţie agricolă, astfel cum sunt stabilite în anexa III la regulamentul menţionat şi în secţiunea 3.10 din PS 2023-2027, cu excepția ANTZ, precum și prevederile ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, al ministrului mediului, apelor și pădurilor și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 54/570/32 din 2023 pentru punerea în aplicare a normelor privind condiționalitatea în cadrul intervențiilor sub formă de plăți
directe și al unor intervenții și măsuri pentru dezvoltare rurală, începând cu anul de cerere 2023;
j) să permită efectuarea controalelor de către APIA sau de către alte instituţii abilitate în acest sens, cu respectarea prevederilor legale în vigoare;
k) să se asigure de corectitudinea datelor operate/înregistrate în SNIIA privind datele animalelor operate în exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute/sau în care se regăsesc animalele pentru care solicită intervenţii. 

Vizualizat: 10394 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

AFIR, ultimele informații ajutor minim 300.000 euro/fermă vaci!

AFIR, ultimele informații ajutor minim 300.000 euro/fermă vaci!

12 septembrie 2024 - 08:57

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că a publicat Raportul de contestații DR 20 Investiții în exploatații zootehnice, etapa 2 bovine.

Subvenție pentru crescătorii de animale care-și încetează activitatea!

Subvenție pentru crescătorii de animale care-și încetează activitatea!

12 septembrie 2024 - 08:33

O subvenție mai puțin obișnuită! Este acordată crescătorilor de animale, în special bovine, care-și încetează activitatea. Se întâmplă în Olanda. 

Terenurile pentru subvenții APIA cadastrate, intabulate!

Terenurile pentru subvenții APIA cadastrate, intabulate!

12 septembrie 2024 - 08:08

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) anunță finalizarea înregistrării sistematice integrale a imobilelor în 266 de UAT-uri, din totalul de 3.181 de UAT-uri, precum și în peste 27.800 de sectoare cadastrale, cu o suprafață de peste 5,9 milioane de hectare.

Mesaj URGENT APIA plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

Mesaj URGENT APIA plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

12 septembrie 2024 - 07:59

Termen urgent pentru plata subvențiilor APIA! Fermierii, crescătorii de animale care solicită subvenții pe hectar și cap animal pentru acest an trebuie să se prezinte la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 30 septembrie 2024.

ASTĂZI! Ajutor 10 euro/familia de albine!

ASTĂZI! Ajutor 10 euro/familia de albine!

11 septembrie 2024 - 16:36

Deputații au adoptat miercuri un proiect de lege care prevede revenirea la cota de TVA de 9% pentru hrana albinelor pe bază de zahăr adăugat. De asemenea, apicultorii solicită și aprobarea unui ajutor de 10 euro/familia de albine. 

ANSVSA: Ultimele date despre pesta oilor/caprelor!

ANSVSA: Ultimele date despre pesta oilor/caprelor!

11 septembrie 2024 - 16:11

În România sunt active 47 de focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM) din cele 64 confirmate la nivel național. Astfel, au fost stinse 17 focare, dintre care 10 focare de PRM – în județul Tulcea, 6 focare de PRM în județul Constanța și un focar de PRM în județul Ialomița.

Șef APIA: Controale încrucișate subvenții APIA cap vacă, oaie/capră!

Șef APIA: Controale încrucișate subvenții APIA cap vacă, oaie/capră!

11 septembrie 2024 - 10:57

Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Maramureș, Florin Urs, a explicat cum se fac, în această perioadă, verificări încrucișate la fermele de animale care au solicitat subvențiile APIA pe cap animal pentru acest an. 

Șef APIA: Verificări APIA suplimentare anul ăsta la plata subvențiilor APIA!

Șef APIA: Verificări APIA suplimentare anul ăsta la plata subvențiilor APIA!

11 septembrie 2024 - 10:49

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează, în această perioadă, o serie de controale care au ca țintă solicitanții de subvenții APIA pe hectar și cap animal, adică fermierii, crescătorii de animale care au cerut subvențiile aferente acestui an. 

Subvenția APIA 250 euro/ha, termen plată 15 septembrie!

Subvenția APIA 250 euro/ha, termen plată 15 septembrie!

11 septembrie 2024 - 07:10

Fermierii beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară de 250 euro/ha în cazul în care exploatează terenuri în zona în care trăiește protejată gâsca cu gât roșu. Termen APIA important pentru încasarea celor 250 euro/ha, cât este cuantumul acestei subvenții, e 15 septembrie 2024.

Mare necaz pentru un crescător! Cinci viței Angus i-au murit otrăviți!

Mare necaz pentru un crescător! Cinci viței Angus i-au murit otrăviți!

10 septembrie 2024 - 18:58

Un fermier din satul Găinești, comuna Slatina, Suceava, a sesizat poliția, în dimineața zilei de 9 septembrie, cu privire la faptul că la ferma sa de bovine au decedat subit mai mulți viței. Adrian Gemănar le-a relatat polițiștilor că, în dimineața zilei de luni, deplasat la ferma sa din Găinești, a găsit viței din rasa Angus morți.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ca-n poveşti...

Ca-n poveşti...
- Fiica mea, când ţi-am spus să vii acasă precum Cenuşăreasa, m-am gândit că vei veni la ora 24:00, nu că vei veni cu un singur pantof şi fără rochie! Detalii